Aan Mark Rutte

Beste meneer Rutte,

Wat ontzettend gaaf!

Dat dacht ik toen ik vanochtend wakker werd en zag dat Donald Trump op 238 en Hillary Clinton op 215 kiesmannen stond.

Niet omdat ik een Trump-aanhanger ben, want ik ben van allebei die lui geen fan.

Wel omdat het establishment en de mainstream media wéér hun zin niet kregen en de opiniepeilers er wéér compleet naast zaten. Net als bij het EU-referendum in 2005. Net als bij het Oekraïne-referendum dit jaar. Net als bij de Brexit. Blijkbaar werkt die dreiging met rampspoed waarmee politici, lobbyisten, omroepen en kranten keer op keer komen niet meer. ‘Het volk’ trapt er niet meer in en maakt haar eigen keuzes.

En dát, meneer Rutte, vind ik ontzettend gaaf.

Zeker omdat 15 maart 2017 best al snel is. En dan volgt hier, in Nederland, de afrekening voor wat u en uw vriendjes flikken met de uitslag van het Oekraïne-referendum.

Zin in!

Groet,

JanD