Aan Mark Rutte

Beste meneer Rutte,

U heeft het druk, ik even wat minder, dus ik dacht: laat ik de beste man eens helpen.

Als er ergens in de buurt weer een op de islam geïnspireerde aanslag plaatsheeft, adviseer ik u de volgende media-strategie.

Plaats binnen een uur een bericht op Twitter. De tekst: “Afschuwelijke beelden uit “INSERT=STAD”. De stad is in het hart geraakt. We leven mee met de “INSERT=NATIONALITEIT”.”

Omdat u op Twitter maar 140 tekens heeft, plaatst u een soortgelijk bericht op Facebook: “Ik ben geschrokken van de afschuwelijke beelden uit “INSERT=STAD”. We weten nog heel weinig, maar wel staat vast dat er mensen gewond zijn geraakt. Te vrezen valt voor nog erger. De “INSERT=NATIONALITEIT” kunnen op onze steun rekenen. We volgen de situatie nauwgezet en staan in contact met de “INSERT=NATIONALITEIT” autoriteiten. – MinPres”

Drie uur later is de ‘vrees voor erger’ uiteraard uitgekomen.

Dan moet u weer even wat doen.

Op Twitter: “Namens alle NL’ers heb ik “INSERT=NAAM ANDERE PREMIER” ons medeleven overgebracht en van onze steun verzekerd.”

En op Facebook dan weer wat uitgebreider: “Naast de afschuwelijke beelden van “INSERT=DAGDEEL” kennen we inmiddels ook de eerste feiten. Die zijn hartverscheurend. Met de “INSERT=STEDELINGEN” treuren we op dit moment om “INSERT=AANTAL” doden en “INSERT=AANTAL” gewonden. Namens alle Nederlanders heb ik “INSERT=NAAM PREMIER” onze gevoelens van ontzetting en medeleven overgebracht. We zijn verbonden als “INSERT=GEOGRAFISCHE RELATIE” en vrienden en staan klaar om “INSERT=LAND” te steunen waar noodzakelijk. Het hart van de “INSERT=LAND” democratie bloedt vandaag. Maar de waarden die “INSERT=ADRES PARLEMENTSGEBOUW” vertegenwoordigt zijn sterker dan haat. Zij aan zij blijven we met de “INSERT=NATIONALITEIT” vechten tegen terrorisme. Voor vrijheid en voor menselijkheid. – Minpres”

Zo, knippen, plakken en opslaan, dan heeft u de volgende keer minder te tikken.

Of had u dat al eerder gedaan?

En oh ja… don’t mention islam.

Groet,

JanD