Aan Mark Rutte

Meneer Rutte,

Twee miljard euro extra voor de verpleeghuiszorg!

U roept het, alle media nemen het over.

Al doende leert men, dus u zegt er tegenwoordig meteen bij dat het geen belofte is. En u zegt ook dat twee verzorgenden op acht bewoners (waarover ik eerder zulke lovende woorden schreef) niet de norm hoeft te zijn, want dat bepalen de verzorgingstehuizen maar lekker zelf. Als ze er maar geen mooie lease-auto’s voor de directie van gaan kopen (plat populisme is niemand vreemd).

Ik hoorde het u bij Eva Jinek allemaal vertellen en ik ging opeens twijfelen.

Ik vroeg me af of ik de afgelopen zeven jaar onder een steen had geleefd. Of ik me helemaal vergiste in wie nou ook alweer vanaf 2010 de minister-president van al die bewoners van verpleegtehuizen was.

Gelukkig hadden we de beelden nog.

Van Ben Oude Nijhuis bedoel ik.

Bij Jinek toonde u uw verkiezingsgezicht. Bij Pauw zagen we wat de gevolgen zijn van uw ware gezicht (en dat van de PvdA).

Als schaamteloosheid een naam heeft, dan heet ze Mark Rutte.

Groet,

JanD