Aan Mark Rutte

Meneer Rutte,

De RVD ontkent het, dus klopt het bericht van de NOS.

U heeft de afgelopen maanden in Brussel níets substantieels gedaan richting andere landen om het associatieverdrag met Oekraïne aangepast te krijgen. U heeft geen enkel voorstel ingediend waarover de leiders van de andere EU-landen zich moesten buigen. En nu wordt er later deze maand over beslist.

Volgens Astrid Kersseboom van het NOS Journaal gaat het associatieverdrag ook gewoon door. Of ze is niet goed geïnformeerd en denkt dat ratificatie door alle 28 landen niet nodig is (wat wel het geval is en waardoor de RVD dus kan aanslaan), of ze weet meer: u gaat gewoon ook tekenen.

Anyway: het moment van de waarheid is daar. Niet meer leuteren over wat die ‘nee’-stemmers éigenlijk bedoeld hadden te zeggen, geen loze beloftes meer over ‘onderhandelingen’ met anderen landen, het is nu hom of kuit.

U gaat wel uw handtekening onder dat associatieverdrag vernieuwen (en dus uw middelvinger opsteken naar 2.509.395 ‘nee’-stemmers) of u gaat dat niet doen.

Stiekempjes hoop ik, met het oog op 15 maart 2017, op het eerste. Want de kiezer heeft wel een slecht geheugen, maar hij is nog niet dement.

Groet,

JanD

PS. Het ging bij Reporters Online nog even over uw vriend Gordon. Gelezen?