Aan Mark Rutte

Sale

Meneer Rutte,

De 17e juli nadert en dan komt de moord op 298 vliegtuigpassagiers boven Oekraïne op 17 juli 2014 weer even onder een vergrootglas te liggen.

Da’s lastig voor u.

U beloofde destijds namelijk dat de onderste steen boven zou komen, maar heeft de afgelopen jaren geen seconde echt naar de grond gekeken (heet zoiets binnen uw partij al ‘een Joris doen?’). De labbekakkerige opstelling van de Nederlandse regering, bijvoorbeeld met betrekking tot de primaire radarbeelden, zal altijd een smet op uw loopbaan blijven. Een soort Kwartje van Kok. Maar dan miljoenmiljard keer erger, omdat hier mensenlevens mee gemoeid waren en het belang van nabestaanden is geofferd op het altaar van de geopolitieke belangen.

Geen toeval dus dat gisteren het grote nieuws bekend werd gemaakt dat de daders van de aanslag op de MH17 volgens Nederlands recht worden vervolgd.

Kijk u eens daadkrachtig zijn!

Dat moet de nabestaanden toch goed doen!

Klein smetje op de feestvreugde is dat zowel Rusland als Oekraïne geen staatsburgers zal uitleveren aan Nederland om voor die rechtbank te verschijnen. En laten dat nou net de twee enige landen zijn waar de daders vandaan kunnen komen…

Maar ja, daar kunt u weer niks aan doen.

Toch?

Het is dat ik niet mag vloeken van mijn moeder…

Groet,

JanD

PS. Doe de groeten aan uw goede vriend Camiel als u zich binnenkort gezellig samen laat fotograferen voor de Telegraaf.

16 thoughts on “Aan Mark Rutte

 1. 100% in de roos deze analyse, wat worden we (of nog beter) laten we ons massaal in de maling nemen door deze omhoog gevallen corps-ballenclub, het is toch niet te verteren voor de nabestaanden dat juist nu weer gedaan wordt alsof Mark R en consorten er dagelijks mee bezig zijn. Mensen trap er niet in, er komt never nooit een veroordeling!
  Ik hoop dat ik ongelijk krijg.

 2. Precies! Als er iets symboolpolitiek is, dan is het dit wel. NL gaat ze “berechten”, maar ze nooit opsporen of vastzetten.

 3. We beginnen een bananenrepubliek te worden met deze mensen aan het roer.
  Ben benieuwd hoe deze, leiders, zouden reageren als het hun dierbaren waren geweest? Ik voel mijzelf steeds vaker beledigd en onheus bejegend door deze griezels, Rutte, Klaver, Asscher, Buma, enz. Smeerlappen zijn het!

 4. Dit soort briefjes van Jan.
  Verontwaardigd doen over hoe het politieke spel gespeeld wordt.
  Hetzelfde politieke spel dat hij graag mee wilde spelen maar, helaas voor Jan, is hij te klein om met de grote jongens mee te mogen spelen.

 5. Mark Rutte zal wel het eerste exemplaar van de Kinder Koran uit gaan reiken en openbaar maken, zodat het tijdens zijn bewind nog even op de openbare scholen ingevoerd gaat worden. Misschien kan hij tevens nog een paar PVDA’ers aan een vette baan helpen. Wij de paupers gaat hij vast nog eens E 2000,00 beloven.

 6. Ik heb tespekt voor je Jan.
  Je weet iedere keer je verhaal met de juiste argumenten kracht bij te zetten.
  Of ik het er altijd mee eens ben is een ander verhaal ( meestal wel) maar hoe dan ook , hier is ook weer geen speld tussen te krijgen.

 7. Met de wetenschap dat er nooit daders aangewezen gaan worden, pompeus aankondigen dat de daders in Nederland berecht zullen gaan worden.
  Dat is de laffe politiek van deze regering ten voeten uit. Een regelrecht schandaal en een bruuske en onmenselijke schoffering van de nabestaanden.

 8. Mensen toch……ja, ik weet dat dit heel veel verdriet heeft achtergelaten. Maar!!!……weten jullie nu nog niet, dat de politiek ons al jaren als dom, deurmat, klagers, maar alsnog na veel geklaag weer gebukt gaan staan voor de volgende doodstrap. Maakt niet uit wie er in dat kabinet zit, ze naaien ons toch wel vanwege hun eigenbelang. Zolang hun portemonnee gevuld is en hun vervroegd pensioen potje goed gevuld is zullen ze echt niets veranderen wat ook maar enigszins lijkt op een verbetering voor het gewone volk. Dus…..wat ik nu hier doe…….typen en wat frustraties uiten helpt geen zier. Zolang we alleen maar schrijven over onze frustraties blijft dit gewoon voortduren. Dus? Aktie en wel harde aktie. Maar………..daar komt dan weer die LAFFE houding van het volk tevoorschijn……….als puntje bij paaltje komt en/ of er ook maar enigszins een risico mee verbonden is, verdwijnen die mensen als sneeuw voor de zon. En geloof me, ik spreek uit ervaring!! Dus……hoezeer ik ook meevoel met de mensen die getroffen zijn door die vliegramp, hoezeer ook ik pisnijdig ben op de ignorante en onverschillige houding van de regering of van dat zogenaamde Koningsjuis………………..ze schijten op je kop en wij laten het toe, iedere keer weer.!! We moeten ons diep schamen voor deze DEURMAT houding!

 9. Alweer die ‘Joris’. Net als de reaguurders van GeenStijl ‘weet’ je blijkbaar hoe het zit en geloof je heilig in een doofpot. Bewijs niet nodig! Maar denk je nu werkelijk dat ook steile CDA-ministers als Donner en Hirsch Ballin een kinderen misbruikende VVD-ambtenaar de hand boven het hoofd hebben gehouden en zich zelfs met zijn gedrag hebben laten chanteren?
  Als je je in de zaak verdiept kom je erachter dat de jacht op Joris is aangestuurd en gefinancierd door mensen die een appeltje met Justitie te schillen hadden, onder wie een vastgoedfamilie, een drugscrimineel en verongelijkte ex-ambtenaren. En het moet je ook zijn opgevallen dat wanneer een ambtenaar zich werkelijk aan zedenvergrijpen schuldig maakt, hij keihard voor de bijl gaat. Denk maar aan ‘de andere Joris’, aan Joost, en nu aan Vincent L.
  Maar het is zo lekker en zo makkelijk om Rutte aan te vallen met insinuaties waartegen hij zich onmogelijk kan verweren…

 10. Intussen vind ik het wel klasse, Jan, dat je kritiek (mits netjes verwoord) ook plaatst. Daar kan ik aan zien dat ik hier niet bij De Joop ben. Ik vond het stuk in zijn geheel altijd nog altijd een ‘Good’ waard. Ik verwacht niet dat de schuldigen zullen worden veroordeeld en gestraft.

 11. Jan , je hebt volgens mij volkomen gelijk en je verwoordt de gevoelens van het volk.
  (Weten de ouwetjes onder ons nog…Corrie Vonk….de partner van Wim Kan “Ik vertolluk ik vertolluk de gevoelens van het volluk, met me vlaggetje, me hoedje en me toeoeoeter.. Tegen de monarchie…maar goed dat krijg je op je oude dag, soit)
  Maar Rutte heeft schijt aan het volk. Dat heeft hij meerdere malen bewezen en ik vermoed dat hij met dit briefje ( een uitmuntend briefje !) tóch zijn Libertijnse Reet afveegt.
  Waarom ? Omdat hij, als hij fatsoen had, niet zo had gehandeld. Dus kritiek neemt hij op de koop toe.
  Dit soort figuren heeft geen bord voor het hoofd, maar een compleet servies.
  Een servies, zo groot om een cruiseschip van de HAL met passagiers en bemanning een complete wereldreis te laten maken en dat hoeven zij nauwelijks af te wassen.
  Helaas.

 12. @Anjo Seuters: Als je wat beter had opgelet, zou je op de hoogte zijn van het feit dat Jan D. geen zetels heeft veroverd, hij hieruit zijn conclusies heeft getrokken, hij trekt zich terug, zijn partij is opgeheven en hij gaat zijn beroep als journalist /schrijver weer uitoefenen.
  Jan is dus iemand die zijn verantwoording neemt en verder niet gaat mokken.
  Snappie ?

 13. En dan te bedenken dat Rusland sancties zijn opgelegd want de regering en de media zegt dat ze schuldig zijn. Nou meneer van Dalen wacht nog steeds op antwoord.
  Zal wel WEER een doofpot worden en in achterkamertjes besproken worden.

  Rutte, het systeem is er voor het volk en niet andersom.
  Het volk eist de waarheid.

  BTW ik heb geen sancties in Rusland ondervonden, ik kon alle westerse produkten vinden.

 14. Rutte is democratisch gekozen, VVD was toch de grootste partij in maart? Nu dus niet zeuren ##wieznkontbrandmoetopdeblarenzitten

 15. Na alle gestuntel van mensen die zich nog politici durven te noemen, van partijen welke nog het lef hebben om de D van democratisch, democratie en democraten in het vaandel dragen is er nog steeds geen regeringscoalitie gevormd!
  Ze noemen zichzelf rechts, maar zochten een ontsteking met als de vervanging voor de bougies in de vorm van groene, dan wel rode pepers.
  Mogelijk smaken deze pepers wel heet, maar een vonk geven valt niet in de lijn der verwachtingen!
  Dan mag nu de ChristenUnie dit brok schroot, wat het beste een wankelmotor genoemd kan worden gaan voorzien van een ontsteking.
  Bij deze ontsteking krijg ik meer het gevoel van een zwerende vinger, het is de leugen die regeert een minimale meerderheid, welke gestoeld is op leugen en bedrog.
  De brief van Mark Rutte aan Tjeenk Willink, welke gekenschetst werd door halve waarheden en hele leugens verdient geen schoonheidsprijs, het uitsluiten van de tweede partij van Nederland welke een brede coalitie had betekend van 91 zetels had pas een uitdaging geweest.
  Wel moet toegegeven worden dat Rutte voor het eerst in zijn carrière standvastig is gebleken, de leugen welke Hans Hillen ontzenuwde betreffende Rutte I wordt nog steeds ontkend, maar Pinokkio verraad zich door zijn lange neus.
  Dat maakt dit drietal ook naar de stembusgangers van 15 maart 2017.

 16. Rutte heeft maar een ambitie; de politieke top te bereiken, in de EU of UN, en niet dezelfde fouten te maken als b.v. Lubbers. Daarvoor heeft hij een ‘succesvol’ premierschap nodig desnoods ten koste van het electoraat. Met nee=ja en op de ‘bodem’ van een geitenpaadje glibbert hij zo door Nldse en Europese politiek. Gesecondeerd door evenknie/engerd Pechtold.

Comments are closed.