Aan Margriet van der Linden

Lieve Margriet,

#zinin

Kijk, als het lekker weer is, zit ik de komende maanden om zeven uur heus niet voor de buis om jouw programma ‘M’ te bekijken, maar met een gezonde salade op het bord en (als de weegschaal het toelaat) een glas Meursault op de veranda. En ik ben vast niet de enige. Dus kijkcijfertechnisch is het kut dat je Matthijs van Dinges uitgerekend in de zomermaanden vervangt.

Maar fuck de kijkcijfers.

Waar het om gaat is dat er eindelijk een talkshowhost op het timeslot van een VARA-programma wordt gezet die niet uit De Stal komt. Die niet de redactie van het vervangprogramma overneemt, zoals zij van Jinekova. Die niet put uit de Rolodex van de vakantievierder. Die niet danst naar de pijpen van de invloedrijke subsidieverstrekker (en Antoinette Hertsenberg laat opdraven om even duidelijk te maken dat Nederland van het gas moet – en aan het gas kan) of zijn journalistieke baas, Hans ‘als ik dronken ben moet je mijn tweets zien als ironie’ Laroes. Die niet de helft van de zendtijd benut om reclame te maken voor door dezelfde producent geproduceerde of door dezelfde omroep uitgezonden programma’s. Die niet…

Toch?

Nou ja, je snapt het, mijn lat ligt laag.

Want DWDD, Pauw en Jinek zie ik het laatste jaar alleen nog fragmentsgewijs op Uitzending Gemist. Als er ophef is. En een hond die al op de grond ligt, moet je niet trappen, dus vooruit: datzelfde geldt voor Humberto.

Komt bij dat ik jou een topwijf vind.

En dus oprecht nieuwsgierig ben naar hoe je het gaat doen.

En je alle succes van de wereld gun.

Poppie… 🙂

Groet,

JanD

PS. Nee, ik ben niet gehackt door mijn broer Kees.