Aan Mabel van Oranje

Naar Buiten - Genieten

Beste Mabel,

Gisteren plaatste Anshell Pfeffer, journalist en schrijver van een kritische biografie over de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, een tweet over de Amerikaanse president Donald Trump.

“Politicians who Trump has endorsed: Benjamin Netanyahu, Kim Jong-un, Vladimir Putin, Narendra Modi, Mohammed bin Salman, Jair Bolsonaro, Abdelfattah el-Sisi, Shinzo Abe, Rodrigo Duterte, Viktor Orban and Boris Johnson. Am I missing someone?”

Jij plaatste een retweet van dat bericht.

Dat deed je vast niet om je waardering uit te spreken over de vriendenkeuze van Donald Trump.

Grappig wel dat je retweet verscheen binnen een dag nadat was uitgelekt dat koning Willem-Alexander, de broer van je overleden man Friso, diezelfde Donald Trump had uitgenodigd om in Zeeland 75 jaar bevrijding te komen vieren.

Sowieso grappig dat jij een ‘verkeerde vrienden’-oordeel uitspreekt.

Je hebt je status én je kapitaal volledig te danken aan de familie Van Oranje, die er al generaties lang een uiterst discutabele vriendenkring op nahoudt. Dat varieert van officiële staatsbezoeken aan oliedictaturen tot prinselijke pilsjes met Vladimir Poetin (ik wil Hitler er vandaag maar een keertje niet bij halen).

Het is dus niet echt aan jou om anderen aan te vallen op hun vriendenkeuze.

Bovendien: als iemand bewezen heeft dat ze op dat gebied de gave des onderscheids mist, ben jij het wel.

Niemand in Nederland is bijvoorbeeld zo close met George Soros als jij. Soros, de Hongaarse zakenman die door met miljoenen te strooien in de richting van allerlei beslissers Europa en liever nog de hele wereld naar zijn ideaalbeeld wil boetseren.

Maar dat zou je nog zakelijk kunnen noemen.

Op het persoonlijk vlak zijn je keuzes nog veel stuitender.

Want als topcrimineel Klaas Bruinsma niet was vermoord, had je in plaats van ‘Mabel van Oranje’ net zo makkelijk als ‘Mabel B.’ de krantenkolommen kunnen halen. Ik kan me de film ‘De Prins en het Meisje’ nog goed herinneren, waarin je bed en cocaïne deelde met de drugsbaron.

En hoe zat het ook alweer met die Mohammed Sacirbey?

Ik wilde dat even op Wikipedia checken, maar het blijkt dat je daar zelf de boel hebt zitten aanpassen.

Kortom: LOL.

Groet,

JanD

PS. Weet je dat er een type haarwax naar jou is genoemd?

UPDATE Hé, wie zien we daar? Derde van links: Mabel. Uiterst rechts: dictator Erdogan 🙂

17 thoughts on “Aan Mabel van Oranje

 1. Lieve Jan,

  Jij maakt mij iedere dag blij.
  Heel knap dat je zo netjes iets op kan schrijven
  terwijl het venijn er van afdruipt.
  Ik geniet er elke dag van.

  Mooie zondag,

  Sylvia

 2. Wat een walgelijk en suggestief stuk.
  Je vergeet even de geweldige goede doelen waar ze zich voor inzet te benoemen.

  Man, man… Wat zal jij een klein pikkie hebben….

 3. We kunnen het Mabel ‘dat wijf van die lange’ niet kwalijk nemen dat zij zich als seksueel ontluikend links meisje hard wilde laten worden genomen door foute onderwereldfiguren of andere beesten.

  Deze behoefte zit diep in het DNA van vrouwen verankerd, net als de behoefte om vrouwen ‘te overwinnen en te nemen’ diep in de man verankerd zit. Kijk simpelweg eens naar je eigen seksleven of naar wat het gemiddelde van porno is en ziedaar de naakte waarheid. Iets waar het ‘fout soort’ feministen slecht tegen kan maar ook de reden dat zij die discussie nooit zullen winnen want waarheid – hoe gênant ook – zal op langere termijn altijd boven drijven. Uiteraard kan dit niet als vrijbrief worden uitgelegd maar het nuanceert het links dogmatisch utopische denken van gelijkheid = gelijk behoorlijk. Het gaat simpelweg te hard tegen de menselijke aard in en zal daarmee schade met zich meebrengen. Hoe langer dit proces duurt hoe groter de schade.

  Rechtse meisjes en vrouwen erkennen hun vrouwelijke aard vaak beter en gebruiken en genieten hier in het algemeen van zodat zij het beste uit zichzelf halen, minder conflictueus door het leven en in relaties gaan en in het algemeen gelukkiger zijn.
  Linkse meisje en vrouwen daarentegen zijn vaak in voortdurende verwarring over hun rol, die zij gelijk achten aan die van de man, waardoor er een chronische botsing tussen (zogenaamde) ratio en gevoel ontstaat. Gelijk willen zijn op alle vlakken, verschillende rollen emotioneel behoeven. De linkse relatie is daarom meestal instabieler en ongelukkiger.

  Ondertussen groeien generaties met verwarden op. Zoals verwarring over gender, en verwarring over emotionele behoefte bevrediging vs maatschappelijke carrière en rol. Dit levert veel onrust en lijden op met een enorme groei van psychische stoornissen zoals burn-outs tot gevolg. Misschien wel het meest paradoxale van deze situatie is dat linkse meisjes en vrouwen daarom zo welwillend staan tegenover een ware invasie van (massa) verkrachters. Als een haanloze toom kippen is er ondertussen zoveel ongeluk in het gemiddelde linkse leven ontstaan dat de behoefte naar patriarchale verhoudingen hen drijft tot de meest extreme van orde herstel: genomen worden en zelfs verkrachting. Natuurlijk zullen zij dit indien gevraagd ontkennen, maar de feiten liegen niet: zij willen meer meer meer.

  Tegelijkertijd staat de professioneel tot halve teefjes gekweekte jongetjes in opperste verwarring aan de zijlijn en omdat zij seksueel niet aantrekkelijk worden geacht door de vrouwen wenden zij zich dan maar tot elkaar en nemen afwisselend de rol van vrouw aan in het seksueel verkeer en gebruiken hun anus als vagina. Zelden leidt dit tot een blijvende relatie want het gaat in tegen de natuurlijke behoefte bevrediging. Diegenen die deze levensstijl dan ook duurzaam leven zijn dan ook meestal vaak als pervers verwrongen zichtbaar, niet zelden in de media want ieder houdt wel van spectakel. Maar dat dit een gestoorde uitwas is moge duidelijk zijn, net zoals dit geen toegevoegde waarde voor de bevolking tot gevolg heeft.

  Dat geen der partijen hier op langere termijn gelukkig van wordt moge duidelijk zijn. Dat dit ook ten koste van het instandhouden van de oorspronkelijke bevolking gaat moge ook duidelijk zijn. Er worden niet genoeg baby’s geboren. Regelrechte aartsvijanden die ons expliciet willen overwinnen en vernietigen worden vrijelijk geïmporteerd, een verwarde en ongelukkige bevolking die vindt en uitspreekt dat zij gelukkig is omdat zij alle vrijheid heeft, maar in de praktijk hiervan weinig kan uitoefenen omdat de realiteit van het leven simpelweg beperkingen oplegt, want maatschappelijk succes is niet gelijk aan emotionele behoeftebevrediging.

  Eenieder die dit proces van een afstand volgt zal niet anders kunnen concluderen dat zij de implosie van de eens meest hoogstaande beschaving aanschouwt.

  De tijd zal het leren of wij dit destructieve proces nog op tijd kunnen keren.

 4. Nog walgelijker is jou reactie Astridje.
  De goede doelen zijn haar eigen bankrekening spekken.
  P.s. Jij bent zeker een grote Arabieren lul gewend.

 5. Hallo Jan,
  Ik wilde een briefje wagen omdat dit nogal kleine tekst ruimten zijn. Echter ik had slechts toiletpapier. Als aan jou iedere keer een bericht gezonden moet worden wanneer jij met verkeerde mensen een ruimte deelt of als jij beroepsmatig aan de verkeerde iets vraagt of zegt, tja dan blijft er slechts toiletpapier over.

 6. Wat is het toch zuur allemaal. Redelijk makkelijk om over een ‘openbaar’ figuur te schrijven! Wat weten we van jou? En je verleden? Ik wil het niet weten. Dat spelen op de man/vrouw staat mij zó tegen. Je bereikt er gewoon niets mee. Gezien sommige reacties wel van mensen van een bepaald niveau. Laat eens weten wat je echt wil bereiken. En ga daar dan voor. Met steekhoudende argumenten. Dan blijf ik jouw columns lezen. Anders niet! Dag Jan

 7. Astridje geoede doelen due komen niet van de regering niet van het koningshuis, niet van BNRers maar van alle idioten die alle loterijen spekken. 40% gaat naar de goede doelen en 60% naar de salarissen van BNRers. Wij zijn een land dat maar vraagt en geeft. In veel landen is dit verboden. In Duitsland is het zo als je vraagt om geld via de telefoon of anders dan kan je diegene aangeven . Daar staat een straf op. Dacht je nou werkelijk dat alle BNRers zich inzetten voor goede doelen dit gratis doen? Het is geilen om bekendheid. Onze regering moet zich schamen dat er gebedeld moet worden over de rug van een ziekte.s

 8. Goeie suggestie van Astrid. Duik eens in de “goede doelen” van Mabeltje 😉

 9. Astrid.
  Haar goede doelen was zij zelf gezien de miljoenen die zij heeft vergaard.

 10. Harry v D, neem een een bonbonetje of een stroopwafel ipv zure bekketrekkers. Voor je het eeet knap zelf jij ervan op.

 11. De zgn waterspoervrienden van Bruinsma vonden Mabel een enig kind !! Zij kwam met Klaas regelmatig bij de watersportvereniging Hoorn bij de familie ??? aan boord !! De WSVH wilde niet luisteren over de criminele activiteiten van Bruinsma !!! Ach ja, er stond immers op iedere hoek van de straat wel een crimineel ???? Mabel sliep met Bruinsma op de Neeltje Jacoba , die in de binnenhaven van Hoorn lag !!! Hoe zo , de WATERSPORT ? Hij sponsorde de X 99 van ??? ,lid van de WSVHoorn !!! Ik weet dit alles en nog veel meer , over Mabel !!!

 12. Voor het eerst lees ik een briefje van Jan. Wat een gemakkelijke, tendensieuze, inconsistente, onlogische en scrabeuze vuilspuiterij van een kennelijk uiterst kleinzielig, dom, benepen, bekrompen en geborneerd boos mannetje. Dit was zijn laatste briefje dat ik lees.

Comments are closed.