Aan Mabel van Oranje

Beste Mabel,

Gisteravond kwam jouw naam voorbij in de talkshow ‘Humberto’.

Het ging niet over het bezoek dat je een tijdje geleden aan restaurant ‘De Boet’ op Urk bracht met een mogelijke nieuwe scharrel met wie het personeel je hand in hand zag zitten.

Nee, het ging om een oude scharrel van je.

Klaas Bruinsma.

De drugsbaron.

De maffiabaas.

Het ging bij ‘Humberto’ over de beelden van het interview dat Peter R. de Vries in 2003, een halfjaar voor je trouwde met prins Friso, had met Bruinsma’s voormalige lijfwacht Charlie da Silva.

Deze beelden:

Omdat dat interview duidelijk maakte dat jij je relatie met de maffiabaas nogal had gebagatelliseerd (je was volgens Da Silva gewoon “die wijf van die lange” geweest), ontstond er ophef.

Prins Friso verspeelde door toedoen van toenmalig minister-president Balkenende zelfs zijn rechten op troonopvolging door af te zien van het laten indienen van een instemmingswet voor jullie huwelijk, terwijl hij na Willem-Alexander de tweede in lijn van opvolgers was.

Waar ging het nu bij ‘Humberto’ om?

Dat RTL de beelden van het interview met Da Silva niet mocht uitzenden.

“Een rechtenkwestie”, zei De Vries’ toenmalige redacteur Kees van der Spek lachend.

Maar dat bleek een leugen, waarover voor de uitzending was afgesproken dat hij daarmee een eventuele discussie zou smoren.

Toen Humberto Tan doorvroeg (geen grap!), onthulde voormalig omroeptopvrouw Tina Nijkamp de ware reden.

“Een block van de RVD.”

Dus de arm van de Koninklijke Familie reikt zo ver, dat jullie via de ‘voorlichters’ van Mark Rutte kunnen bepalen welke beelden de publieke én de commerciële omroepen in Nederland wel en niet mogen uitzenden.

En dan niet omdat jullie portretrecht wordt geschonden ofzo, maar omdat de inhoud jullie niet aanstaat.

Ik vind dat eng.

Heel eng.

En wat nog erger is: die omroepen luisteren er nog naar ook!

En lachen het aanvankelijk weg met een leugen over de uitzendrechten.

Want ze kunnen die beelden ook gewoon van YouTube trekken.

Maar liever knipmessen ze voor de RVD.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Dan zie je dat er ook mensen zijn die het sprookje over De Familie doorprikken.

Disclaimer: Het is de Mevrouw Dijkgraaf Doneer 7-Daagse! Van elke euro gaat de helft naar mevrouw Dijkgraaf. Ook haar dank is groot.

3 thoughts on “Aan Mabel van Oranje

  1. Ooit las ik deze zin: “Mabel beweegt zich met het grootste gemak in de hoogste kringen”. Sindsdien denk ik daar steevast bij: en in de laagste. Al is ‘hoog’ ook niet altijd zo hoog…
    Ik herinner me ook nog een vriendin van Mabel, die op tv vertelde dat zìj het was geweest die een relatie met B. had gehad, en niet Mabel. Een buitengewoon ongeloofwaardige poging tot damage control, die de zaak alleen maar verergerde voor Mabel.

  2. 99 woorden: toen ik de titel las (Mondhoekgymnastiek) dacht ik dat het over Ellemeet zou gaan.

  3. Net zo min als dat de het de VVD niet om vrijheid en democratie gaat, D66 geen democraten meer zijn, de PVDA het al heel lang niks meer om de arbeider gaat, Groen Links alles behalve groen in de praktijk is, het CDA elkaar op christelijke wijze een mes in de rug plant en niemand weet waar de CU voor staat, zo is de RVD het tegenovergestelde waar de naam voor staat. Gelijk het hele koningshuis, waar het de defacto PR dienst van is, staat de RVD voor liegen, bedriegen en bedreigen. Rijks verdraaiing dienst dekt de lading veel beter.

Comments are closed.