Aan Maarten van Rossem

Meneer Van Rossem,

Iedereen piswoest op u natuurlijk.

Want gisteren schreef u op Twitter: “De BBB-mevrouw Caroline van der Plas is vooral een mediacreatuur. Gisteravond schoof ze weer aan bij Jinek. De media zijn nu bezig om de mevrouw van de BoerBurgerBeweging groot te maken. Net zoals ze ook Thierry Baudet groot hebben gemaakt.”

Terwijl het gewoon de waarheid is.

BBB is in de peilingen inmiddels het CDA gepasseerd, omdat Caroline van der Plas de afgelopen maanden door allerlei media gevraagd werd om haar verhaal te vertellen en boeren en burgers dus dankzij de media weten dat er een alternatief is voor de partij die Pieter Omtzigt offerde op het altaar van de machtshonger.

En omdat zij zich in de Tweede Kamer in normale-mensentaal gedraagt als een volksvertegenwoordiger.

En omdat zij de gepeperde uitspraak niet schuwt.

En omdat zij als een van de weinige Kamerleden wél doorwerkte tijdens het reces.

Zonder media-aandacht zou dat allemaal de kiezers niet bereiken.

Dus ja, ze is een mediacreatuur.

Dat is een feitelijke constatering.

Maar uit het feit dat u haar vergelijkt met Thierry Baudet (ook een mediacreatuur) en uit miljoenmiljard eerdere uitlatingen van u over de boerenstand in dit land meen ik te mogen concluderen dat u het een kwalijke zaak vindt dat de media Caroline van der Plas een podium geven.

En daar gaat u nat.

Daar toont u dat u een hypocriet stuk vreten bent.

GezondheidGezondheid

Hoorden we u klagen toen de media voor de laatste verkiezingen de levensgevaarlijke eurofiel Sigrid Kaag naar het premierschap probeerden te pushen bij de kiezers?

Hoorden we u klagen toen de media voor de voorlaatste verkiezingen de poppenspeler van linksextremisten Jesse Klaver opeens neerzetten als de man die een einde kon maken aan het tijdperk-Rutte?

Hoorden we u klagen toen de media voor de laatste én voorlaatste verkiezingen de blanken hatende Rosa Parks-imitator Sylvana Simons van de WW richting Kamerlidmaatschap probeerden te helpen?

Hoorden we u klagen toen de media bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2012 probeerden de PvdA de grootste partij te maken door aandacht te besteden aan de lijstduwer van die partij, een morsige mediacreatuur wiens naam ik even vergeten ben?

(Dat ik hier ‘morsige’ schrijf komt niet doordat ik in een milde bui ben, maar doordat ik in de gelukkige omstandigheid ben dat ik nooit binnen reukafstand van die mediacreatuur ben geweest en via de tv niet feitelijk is vast te stellen dat hij angst heeft voor tandartsen, water, zeep en ongetwijfeld, zeg ik met excuses alvast aan de meelezende beelddenkers, ook de pedicure)

Kortom, meneer Van Rossem, u ligt alleen maar te janken over de media-aandacht voor Caroline van der Plas omdat haar standpunten de uwe niet zijn.

U vindt éigenlijk dat de media politici die u veracht, moeten doodzwijgen.

En dat maakt u een miesgasser.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Om mee te geven aan de deelnemers aan De Slimste Mens.

UPDATE U mag stemmen bij Mediacourant: #teamCaroline of #teamMeurman?