Aan Louis van Gaal

Beste meneer Van Gaal,

Allereerst: van harte gefeliciteerd met het winnen van de FA Cup. Mooiste prijs van de wereld! Mooier dan de Champions League. Vind ik echt.

Maar waarom na afloop toch weer dat verongelijkte gedoe?

Lees even mee wat u tegen de pers zei. “Jullie hebben me zes maanden lang elke week ontslagen? Welke trainer is in staat om deze prijs te veroveren als je dat zes maanden lang moet meemaken?” En daarna: “In november en december had ik veertien blessures. Op zeker moment had ik geen enkele vleugelverdediger meer in mijn selectie. Maar ik ben niet gaan kopen. Ik koos voor de jeugd. Ik heb daarmee een groot risico genomen. Ik ben nu blij, maar het is zo moeilijk geweest.”

Ik, ik, ik, ik, ik en ik.

U heeft in twee jaar 300 miljoen euro uitgegeven aan nieuwe spelers.

U had in de FA Cup-finale ongelooflijke mazzel dat de scheidsrechter Crystal Palace benadeelde door (heel zachtjes) te fluiten toen hij voordeel had moeten geven.

U bent echt te rancuneus voor een man die op 8 augustus 65 jaar wordt. Nergens voor nodig! Geweldige carrière! Beste Nederlandse trainer ooit!

Nogmaals: van harte.

Groet,

JanD