Aan Jeanine Hennis

Beste Jeanine,

Hoe vind je zelf eigenlijk dat het gaat?

Nu zijn de gezamenlijke vakbonden van defensiepersoneel weer een petitie gestart. Onder meer voor een nieuwe cao, want dat komt er sinds 2013 maar niet van.

Eerlijk gezegd snap ik niet dat ze het bij een petitie en wat vriendelijke demonstraties morgen op Veteranendag in Den Haag en zondag bij de Marinedagen in Den Helder houden.

Ik wil het niet eens hebben over hoe je omgaat met mensen die door hun werk bij Defensie in de fysieke of psychische ellende zijn gestort, zoals de slachtoffers van het gebruik van het giftige chroom-6 of klokkenluider Victor van Wulfen – want dan wordt al te pijnlijk duidelijk dat je een van de betere leerlingen van Mark Rutte bent.

Nee, laat ik eens benoemen hoe je onze militairen de afgelopen jaren zo ongeveer in je eentje volledig hebt ontmand.

Ze staan voor schut als er op de vliegbasis Volkel (atoomwapenopslagplaats van de Amerikanen, mind you) gewoon een jihadverdachte aan de slag blijkt te zijn.

Of als er een verwarde man (niet zijnde Alberto Stegeman) een legertruck meeneemt van de basis in Oirschot.

Of als ze moeten werken met inferieur of te weinig materiaal.

Of als ze schietoefeningen moeten doen op een schietbaan die niet deugt.

Of als ze “pief, paf, poef” moeten roepen bij gebrek aan kogels.

Of als ze zich tegen hun wil niet meer in uniform van en naar hun werk mogen begeven, bijvoorbeeld in de trein, uit angst voor islamitische aanslagen.

Kom je als je in Brussel hielen gaat likken in je hang naar een Europees leger weleens in de stad? Doe je nog weleens privé een weekendje Parijs? Heb je dan ook niet de indruk dat er juist méér militairen zichtbaar zijn dan minder? En dat dat de Belgen, de Fransen en de toeristen bescherming biedt?

Het gaat allang niet meer om die cao die je niet afsluit omdat je accepteert dat het Nederlandse leger de afgelopen decennia, ook onder jouw bewind, een sluitpost op de rijksbegroting was.

Het gaat om de vraag of we definitief net zo’n pussyland gaan worden als Zweden of dat we ons gaan vermannen.

Ik weet nog hoe blij je was met de aanschaf van de JSF, die vliegende Fyra. Was je maar wat blijer met de mannen en vrouwen die bereid zijn hun leven te geven voor onze veiligheid…

Misschien wordt het tijd dat je iets compleet anders gaat doen.

Groet,

JanD

PS. Kan ik op je rekenen? For old times’ sake 😉

UPDATE Jennis heeft een fan!

Beauty & parfum

12 thoughts on “Aan Jeanine Hennis

 1. Beste Jeanine Pennis, wanneer U een beetje toekomstgericht zou werken, dient U toch echt iets meer mensen aan te trekken voor ons defensieapparaat, die makkelijker bij de sharia in kunnen stromen. Mensen die sharia gewoon zijn, zodat onze integratie in de islam wat soepeler gaat verlopen.

 2. En weer een op waarheid berust verhaal Jan, maar of het helpt.?? Ze luisteren gewoon niet dat zooitje, en wat die Hennis betreft die moet gauw weer huisvrouw worden.!!

 3. Het enige waar ze goed in is, is leegzuigen. Kijk maar naar die lippen. Dat zegt genoeg.

 4. “Ze staan voor schut als er op de vliegbasis Volkel (atoomwapenopslagplaats van de Amerikanen, mind you) gewoon een jihadverdachte aan de slag blijkt te zijn”

  lijkt wel wat op de islamitische-pakistaan Abdul Qadir Khan.
  atoomspion bij urenco die dankzij onze naiviteit de islamitische atoombom mogelijk maakte.

  wat zijn we hier toch hardleers.

 5. Volgens mij hebben de Zweden een fors leger en een bloeiende defensie-industrie. Het is natuurlijk wel de vraag hoe lang dat nog zo blijft.

 6. Hou in godsnaam die militairen hier uit het straatbeeld. De gesuggereerde “veiligheid” die dat zou brengen weegt niet op tegen het signaal dat je afgeeft aan zowel kwaadwillenden als het eigen volk: “we zijn bang en schijten in onze broek – Terrorisme werkt mannen en ga vooral zo door!”

  Verder redelijk eens met het betoog, alhoewel NL nog nooit een leger heeft gehad dat ook maar iets voorstelt tegenover andere landen en we dat ook nooit zullen krijgen (lees: kunnen financieren). Braaf meedoen met het claimen van economische belangen voor het westen en daar de levens van onze mannen en vrouwen voor opofferen is het maximale dat we tot dusver bij hebben kunnen dragen…

 7. Jammer dat er bij Defensie alleen maar wordt gesproken over de militair..er zijn ook nog duizenden burgers aan de slag bij Defensie… we doen het toch samen zou je zeggen..????

 8. Pietermannen je weet niet waar je over lult. Nederland had een prima krijgsmacht toegesneden op zijn taak. Vanaf 1990 is het mes erin gegaan. Vanaf 2006 begon de kaalslag door inzet in Afghanistan. Op materieel en personeel is toen gekannibaliseerd. I.p.v. Vervangen en investeren is men materieel gaan afstoten. Niet vervangen. Personeel werd met grote getallen over het hek gegooid. RutteII en III heeft uiteindelijk de krijgsmacht uitgebeend en het personeel bedrogen en bestolen. We hoeven alleen nog de EU vragen om een krans te betalen voor de staatsbegrafenis van onze krijgsmacht. Geld is er altijd geweest voor de krijgsmacht maar de politieke wil ontbrak. Mocht er ooit weer een oorlog komen pak je biezen en vertrek op tijd. De politiek zal gaan onderhandelen en heulen met de vijand.

 9. Heb 35 jaar bij de Km gediend nu 13 jaar met FLO met een geweldig in komen dat ik mijn auto al weg heb moeten doen het volgende zal mijn huis zijn wat ik niet meer kan op hoesten dankzij dit super K… Kabinet waar moet ik heen straks op de dam slapen, die wij jaren terug hebben schoon geveegd nee je moet lekker meelopen met de veteranen dag met een schijnheilig lach op je klus naar die gasten nou never nooit niet
  Hoop 1 ding dat er nu eens geld komt om te leven net als een asiel zoeker die alles krijgt wat zijn hart begeert
  Ja deze mensen zijn zielig maar vergeet onze mannen en vrouwen die daar 24 uur stonden met gevaar voor eigen leven en dit K…land
  Bedankt Hennis ga maar weer snel naar Brussel met je eeuwige smile

 10. Nooit er over gedacht een baantje te nemen gedurende je FLO-tijd? Heb ik wel gedaan en doe ik nog steeds en ben daar hartstikke happy mee. Tevens heb ik mijn auto nog en mijn huis hoef ik niet te verkopen. Trouwens ook niet als ik niet had gewerkt maar misschien heb je het gedurende je diensttijd niet zo goed gedaan of heb je pech gehad. Met een FLO-salaris is het geen vetpot maar er is goed van rond te komen, uiteraard afhankelijk van je eindrang en uitgavepatroon. Lukt dat niet dan ga je gewoon werken, zo simpel is het. Als je wilt is er altijd wel iets te vinden. We gingen (bij de KM) 17 jr eerder met pensioen (FLO) dan een burger en dat is een groot goed. Ben je gezond van lijf en leden en heb je de juiste mentaliteit dan kun je in die jaren zorgen dat je je financiële zaakjes voor elkaar krijgt en doe je dat niet dan is het kabinet daar niet schuldig aan.

Comments are closed.