Aan Lodewijk Asscher

Meneer Asscher,

Ik hoorde gisteren in het radioprogramma ‘1 op 1’ van Sven Kockelman dat PvdA-Kamerleden (groot)ouders van ‘Nederlanders’ die naar het kalifaat waren afgereisd helpen om hun nageslacht terug naar hier te krijgen.

Veel meer wilde de woordvoerder van de (groot)ouders er niet over zeggen, want hij moest alles twee weken geheim houden.

Gisteren was ook het proces tegen Melis A., een 23-jarige ‘Rotterdamse’ die naar het kalifaat was afgereisd.

Als we Melis moeten geloven, was ze in augustus naar Syrië omdat ze vrij wilde zijn. Ze wist wel dat haar man Youssef een militaire training had gevolgd en een Glock en een Kalashnikov in de servieskast had liggen, maar geen idee waarvoor die dingen bedoeld waren. Hij werkte, wegens rugpijn, gewoon van negen tot vijf als chauffeur en deelde voedsel uit. De op het hek gespietste hoofden van IS-tegenstanders op het plein bij haar op de hoek zag ze niet, omdat dat plein niet op de route naar de winkel lag. Ze is bovendien eerder slachtoffer dan dader, want haar lieve Youssef overleed bij een bombardement en nu moet ze alleen haar kind opvoeden.

Als ze tenminste niet naar de gevangenis hoeft.

Want dat dekselse Openbaar Ministerie gelooft er helemaal niets van dat ze zo onnozel is als ze zich voordoet en wil haar maar liefst dertig maanden de cel in hebben. Nou ja, twintig, want tien van die dertig zijn voorwaardelijk. Nou ja, veertien, want een derde van die twintig maanden hoef je in dit land niet uit te zitten.

En dat is nog maar de eis hè.

Dan moeten de D66-rechters er nog overheen… Die vinden zo’n straf vast aan de hoge kant voor deelname aan een terroristische organisatie en het voorbereiden van een terroristische aanslag.

Zoals deze Melis A. zijn er een paar honderd, meneer Asscher.

Gegokt, de monsters van de Islamitische Staat actief ondersteund, verloren, en nu weer terug willen naar het knuffelparadijs Nederland om een nieuwe generatie islamitische strijders op te voeden.

Dat (groot)ouders hun (klein)kinderen terug willen, begrijp ik alleszins.

Dat de PvdA actief meewerkt om dat te bewerkstelligen, daar begrijp ik geen zak van.

En dan nog stiekem ook, onder strikte geheimhouding.

Heeft u nou echt niet door wat u Nederland met uw koekwauzenclub aandoet?

Groet,

JanD

10 thoughts on “Aan Lodewijk Asscher

 1. Beste Jan,
  Ik lees jouw “briefjes” altijd met veel plezier maar zie vaak dat ook jij een beetje om de hete brei heen praat als het om de islam gaat?. Misschien omdat je niet weet hoe het precies zit of omdat je je vingers niet wil branden, wat begrijpelijk is?.. Toch wil ik je bij deze hierop opmerkzaam maken want het “eromheen draaien” is een groot probleem want daardoor word het echte probleem niet duidelijk en lossen we het dan ook nooit op.
  Bijvoorbeeld jouw opmerking over het feit dat terugkerende IS “sympathisanten” een nieuwe generatie islamitische strijders op zou gaan voeden.
  Het punt is dat binnen de islam elke moslim een islamitische strijder is! De verplichting tot jihad geldt voor elke moslim omdat dit in de koran zo is vastgelegd. Niet elke moslim zal meteen naar de wapen grijpen maar de potentie is er wel en men schat dat dat rond de 10 tot 15% ligt.
  Dus het probleem is niet het feit dat er een paar IS “sympathisanten” terugkeren maar de reden waarom ze gegaan zijn. Als we dit niet onder ogen zien en niet gaan benoemen zal het probleem, islam, nooit opgelost worden en help je op deze manier mee om het idee in leven te houden dat er maar een paar moslims zijn die het niet “snappen”. Dan zal na elke aanslag iedereen weer rustig gaan slapen want de Nederlandse overheid heeft weer “bepaald” dat het om een IS sympathisant ging met mentale klachten die de koran niet goed gelezen had. (maar goed dat wij een overheid hebben die dat dan wel doet?!) Kortom ik zou het erg op prijs stellen als jou briefjes over deze thema’s wat meer “to the point ” zouden zijn. Ik hoor graag van je. Met vriendelijke groet. Peter Rijs

 2. Beste Jan ,

  Zoals ik al eerder in mijn niet gelezen tweets aangaf;
  De PvdA is enige tijd geleden van naam veranderd en heet sindsdien VVD .

  Groeten en ik denk erover om u te sponsoren (voor uw vrouw ) ,
  Andre

 3. Ik snap het wel. De PvdA wil natuurlijk weer de grootste partij van Nederland worden! En daar heb je stemvee voor nodig. Gezien de Turken en Marokanen nu Denk hebben, denken ze weet je wat? We pakken die Syrie gangers lekker in! Het is zo PvdA voorspelbaar gedrag. En die Asscher is een landverrader.

 4. Zo kennen wij de PvdA weer. Nooit te beroerd om het volk te verraden voor hun verachtelijke wensdenken. Asscher heeft al de stank van mes-in-rug steker om zich heen dus hij zit op de goede plek.

  Om die reden kan ik alleen maar met een mengeling van afgrijzen en sadistisch genot zitten afwachten tot een van die kalifaat kindertjes oud genoeg is om alle baby’s van een crèche te onthoofden. Of als verzorger in een verpleegtehuis tientallen ouderen wat insuline teveel inspuit. Dat laatste is overigens ook al gebeurd maar verzwegen als terrorisme. Want de islamitische genocidetrein moet doordenderen. Geholpen door de oikofobe burgerhaters als GroenLinks, D66 en dus ook de PVDA.

  Van DENK verwacht je zoiets. Het feit dat zij het nog niet expliciet zeggen is omdat dit wordt verhinderd door de overheid die een werkelijke Vrijheid van Meningsuiting tegenhoudt. Mocht het daar ooit eens toe komen dan zal menigeen gewone burger van zijn stoel flikkeren van de ware intenties van vele ons-hatende moslims.

  Geef ze daarom volledige vrijheid om alle haat in de moskee te blèren want praten in een gemeenschap zoals Nederland waarin mensen niet kunnen zeggen wat zij werkelijk bedoelen en willen is als Mohammed met een volwassen vrouw. Dat pàst gewoon niet, een lulletje met een kleine lulletje.

  Want dat was die sneue Mohammed. Een klein jongetje dat nooit volwassen durfde te worden.

 5. JanD, Ik durf een briefje van honderd te wedden dat dat niet zo is maar ik zal ze voor zover ik ze kan vinden nog een keer lezen. MvG. Peter

 6. Ben het helemaal eens met Jan , en ook weer met Peter Rijs , Waarom, omdat we bij alle verschrikkelijke foto,s van Isis , hebben kunnen zien , bij onthoofdingen , homo,s van gebouwen gooien dat er honderden soms duizenden mensen stonden te kijken en applaudisseerden , dus gelijk als je zegt niet iedere moslim is een moordenaar , maar die hier vrijwillig staat te kijken en te applaudisseren is geen haar beter, en om dat het in de koran staat ,zal als er hier in meerderheid moslims zullen wonen , snel de sharia ingevoerd worden , want daar zijn we dan voor in de minderheid om dit te verhinderen , mensen word snel wakker het is 3 voor twaalf

 7. En zeker weten, voor de miljoenste keer mag straks weer iemand als Rikko Voorberg (of is het Ricco, boeie) , – met zijn narcistische Jezus complex- ons op radio en tv de morele les lezen over medemenselijkheid blablabla.
  Leuk hip verpakt en zogenaamd nonchalant gecoiffeerd, is het slecht inktzwarte naïviteit en egozelfbevrediging waar een groteske prijs voor betaald zal worden in termen van doden. De PvdA zal het nooit nooit leren. Die partij heeft de afgelopen 50 jaar zo ongelooflijk veel kapotgemaakt in Nederland dan wel daaraan meegewerkt in coalities. Als hypocrisie en vuig machtsbelang een naam heeft is het PvdA. Laat ze verdwijnen ik bid er om.

Comments are closed.