Aan Lodewijk Asscher

Bol.com Algemeen

Beste Lodewijk,

Na die Den Uyl-lezing van je kon ik het toch niet laten. 

Even in het verkiezingsprogramma van de PvdA duiken.

LOL.

Hoger minimumloon, hogere AOW, lagere zorgpremie, geen eigen risico in de zorg, groente en fruit voortaan 0 procent BTW, hogere salarissen in de zorg, gratis ‘voorschool’ voor alle kinderen, de basisbeurs voor studenten terug, 100.000 nieuwe en betaalbare woningen per jaar erbij en dit, en dat, en zus, en zo.

En dat betalen jullie met hogere belastingen voor ‘vervuilers’, een digi-taks voor de Googles van deze wereld,  die populistische Prins Bernhard-belasting voor huisjesmelkers natuurlijk en een toptarief voor mensen die meer dan 150.000 euro per jaar verdienen.

Oh, ik vergat nog een kleine kostenpost: jullie willen volledige werkgelegenheid.

Baangarantie voor iedereen.

Kerst 2020

Je schrijft: “Goed werk is de basis van een goed leven. Het biedt inkomen en toekomst. Het is plezier hebben met je collega’s. En het biedt de mogelijkheid om je in, naast en via je werk te blijven ontwikkelen.”

Prachtig!

Je zou bijna vergeten dat jij vice-premier was in het kabinet dat tussen 2012 en 2015  met droge ogen zo’n 77.000 werknemers in de zorg de WW en de bijstand in joeg.

Bíjna.

Kortom: gewoon populistische verkiezingspraat.

Zo kennen we je weer!

Groet,

JanD

PS. Ik heb een mooi cadeautje voor je uitgezocht. Al kan het zomaar dat je het al had.

(Advertentie)

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)