Aan links Nederland

Bol 10-Daagse

Beste Gretariërs,

Hoe dapper was Drew Barrymore toen ze op 6-jarige leeftijd een hoofdrol speelde in E.T.?

Hoe stoer was Christian Bale toen hij op 12-jarige leeftijd in Steven Spielbergs ‘Empire of the Sun’ debuteerde?

Hoe goed was Leonardo DiCaprio toen hij op 15-jarige leeftijd debuteerde in de televisieserie ‘Parenthood’?

Nou, zo moeten jullie Greta Thunberg ook zien.

Een Zweedse actrice die door geldgeile ouders de wereld over wordt gejaagd om toneel te spelen voor iedereen die haar maar een podium biedt.

En ja, ik zei inderdaad ‘geldgeile ouders’. En dat mag ik zeggen. Want ik heb namelijk wél het boek ‘Ons huis staat in brand’ gelezen, waarin moeder Malena Ernman het verhaal van haar gezin vertelt.

Als je dat boek gelezen hebt, dan snap je dat moeder Ernman de motor is achter alles wat Greta doet. Greta is voor kindermisbruikers als haar moeder het ideale instrument om in de schijnwerpers terug te keren. Die waren namelijk gedoofd toen ze stopte als operazangeres en een lachwekkend Songfestival-optreden namens Zweden niet de gewenste nieuwe impuls aan haar carrière kon geven.

Wie kritiek heeft op Greta Thunberg, heeft kritiek op twee ouders (vader is een eersteklas Jan Lul, die naar het pijpen van zijn echtgenote danst) die hun ‘geniale dochters’ van psycholoog naar psycholoog sleepten om maar voldoende etiketjes te verzamelen die hen het predikaat ‘bijzonder’ opleverden.

Lees dat boek en kom dan nog eens met droge ogen beweren dat Greta Thunberg ‘een grote inspiratiebron’ voor je is.

En dat je verbaasd bent dat ze niet naar de Verenigde Staten wándelde.

De vorige Jezus kon dat namelijk ook.

Zo, zijn we nu waar ik heen wilde: de Verenigde Staten.

Kijk dit filmpje:

Zonder kromme tenen uitgekeken?

Dan kun je twee conclusies trekken.

De eerste: terug in Zweden moet de ‘Socialnümnden’, vergelijkbaar met onze Kinderbescherming, Greta en haar twee jaar jongere zusje Beate onmiddellijk uit huis plaatsen, want ze kan de door moeder Malena en haar team opgelegde druk psychisch niet meer aan.

De tweede: wat waren Drew Barrymore, Christian Bale en Leonardo DiCaprio destijds vergeleken met dit door de klimaatmaffia ingehuurde kindsterretje eigenlijk een stelletje ongelooflijke prutsers.

Je kunt natuurlijk ook wegkijken en boos op mij worden.

En beweren dat het ‘gemeen’ (of erger) is dat ik Greta Thunberg volstrekt niet serieus neem en zelfs belachelijk maak, terwijl ik een oude witte man ben en zij nog maar een kind is.

Daar zijn sektarische volgelingen goed in.

Als de boodschap ze niet bevalt, gaan ze full focus op de boodschapper.

Maar zolang jullie dat boek niet hebben gelezen, neem ik jullie toch niet serieus.

En daarna nog niet trouwens.

De geschiedenis heeft ons immers geleerd dat ‘idealisten’ die jonge kinderen misbruiken om hun doel te bereiken de wereld weinig goeds hebben gebracht.

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (via Back me) en door incidentele giften (via Bunq me).

34 thoughts on “Aan links Nederland

 1. “Als de boodschap ze niet bevalt, gaan ze full focus op de boodschapper.”
  Ik lees allen maar trappen naar ouders en dit kind. Maar inhoudelijk ingaan op de boodschap lees ik nergens

 2. Het is moeilijk je braak in te houden als je dat Zweedse klimaatmongooltje ziet met op niets gebaseerde verontwaardiging en haar opgeheven vingertje met afkeer en tegen de haat aangrenzende afschuw naar de zich net het hoofd boven water houdende keihard werkende burger. Maar nu al genoeg over dit over het paard getilde psychiatrisch patiëntje.

  Want zij is slechts de proxy van haar ouders die weer de proxy van het wereldwijde groen fascisme is. Door dat Zweedse gedrochtje is ongefilterd zichtbaar wat de ware gedachten van de Groene Khmer werkelijk is. And it aint pretty!

  Met het ‘kleiner’ worden van de wereld krijg je dat ook gekken zich kunnen verenigen. Dat het klapvee in die VN vergadering doet wat het getraind is te doen – klappen – kan je ze niet kwalijk nemen. De overweldigende meerderheid komt uit shithole countries waar je blij mag zijn als je nog leeft na het uitspreken van je gedachtes of waar iedereen aan een nog nooit geziene heilige geest aanrent die oproept tot genocide. Wij mogen al blij zijn als zij kunnen poepen. Dan eventjes klappen voor dat merkwaardige toneelstukje heeft meer met broodnodig vermaak tussen de ellenlange brein dodende vergaderingen te maken dan met inhoudelijke instemming. Je mag blij zijn als 10% überhaupt begreep wat dat merkwaardige wezentje met die pervers autistisch-vertoonde emoties snapte.

  Maar toen kwam Trump waarop dat gnoompje tot zichtbaar ongenoegen verviel tot onbetekenend waar niemand meer naar omkeek. Dat moet een bittere pil zijn voor een meisje dat is aangepraat en geleerd dat wat zij te vertellen heeft er werkelijk toe doet. Snel maar weer naar de wekelijkse vrijdagmiddag schoolstaking. Totdat zij over een paar bij haar werkgever Ikea in dienst is. Het magazijn, want zelfs klanten niet willen horen wat zij te vertellen heeft. Of collega’s.

 3. Deze clip van haar optreden bij de VN is inderdaad voor mij de/het ultieme illustratie/symptoom van collectieve waan.
  Ik zie een hysterisch ontregeld kind, voer voor psychiaters.
  Alle “reguliere” media echter zenden dit bloedserieus uit als briljant toonbeeld van strijdbare jeugd, die een ramp wil afwenden.
  Wereldleiders laten zich bloedserieus door dit verknipte meisje toespreken.
  Baudet sprak over “wandelende Alice Miller syndroom”. Leest u eens de klassieker “Drama van het begaafde kind”. Dat helpt dit te begrijpen. Dit meisje is zeer intelligent. Zij is op allerlei manieren begaafd. Maar vanaf haar allervroegste dagen en jaren, hebben haar ouders haar als het ware “bezet” met hun frustraties, projecties etc. Juist omdat zei zo gevoelig en slim is, en loyaal afhankelijk zoals elk kind, was zei hier extra ontvankelijk voor. Allemaal zeer subtiele, maar te volgen psychische processen.
  Leest u het boek van Miller.
  Ik zie een kind dat oprecht boos is over haar gestolen leven. Maar zij is psychisch niet in staat-dat is te zwaar- te beleven dat haar ouders haar bestolen hebben, dat blijft in de innerlijke mist. Zij verplaatst dit enorme innerlijk trauma als het ware rationeel naar in dit geval “het klimaat”.
  Is dit allemaal zo enorm moeilijk te doorgronden? Kijk naar dit optreden, sta stil bij wat u echt ziet.
  Waar zijn de kritische psychologen, de journalisten die hun werk doen, nuchtere denkers en wetenschappers die kritisch analyseren bij Jinek, Pauw, Nieuwsuur?
  In welke wereld zijn we beland als lijdende verwarde kinderen als God worden aanbeden?
  Waar zijn de gesubsidieerde publieke nieuwsmakers die zeggen “dames en heren, deze VN-flauwekul leggen we terzijde, dat snapt u toch wel, we besteden onze tijd aan wezenlijke kwesties” We leggen Klaas Knot (in plaats van college te mogen geven bij Nieuwsuur) nu eens grondig met andersdenkende deskundigen, het vuur aan de schenen over waarom honderden miljarden pensioenreserves (verzekeraars) buiten de boeken worden gehouden, waarom pensioenfondsen moeten rekenen met lage rente terwijl zij structureel minimaal 5 keer zoveel rendement behalen. Gek Draghi is eigenlijk bezig landen als Nederland te plukken voor honderden miljarden (via voor ons leken ingewikkelde techniek) voor Europese overdracht naar Zeuro landen. Kijkt u eens naar Weltschmerz met Lakeman en Arno Wellens. Verdiep u er eens in. Vergeet Greta, Linda, Yvonne, Eva, Jeroen.
  Greta vindt nu de bewondering als compensatie voor de narcistische krenking die zij vanaf stadium zuigeling heeft moeten ondergaan. Laat haar.
  God wat een wereld…

 4. Eigenlijk ben ik wel blij met het optreden van Gretha. Ze heeft nu duidelijk laten zien dat ze een heel eigenaardig en kwaadaardig trekje heeft.
  Er zullen meer mensen medelijden met haar hebben en minder in haar verhaal geloven.

 5. Het blijft verbazingwekkend dat lezen voor veel Nederlanders een moeilijk onderdeel van het leven is. Dit zijn mensen die een uit angst gevoede keuze maken. Angst voor sociale uitsluiting, angstig om onafhankelijk te denken, want dan sta je er alleen voor. Angst voor de logica. Angst om te worden getypeerd als slecht mens als je een vraagteken hebt, door hen die jou hebben opgesloten in een fascistische cultuur, waarbinnen vraagtekens verboden zijn en kritiek tot verbanning leidt. Even voor de duidelijkheid: als je als een debiel achter ideologieën loopt ben je geen gutmensch, maar een weerloos schaap.
  We weten van deze materie geen ene klote af, niemand. Dezelfde wetenschap verklaart dat zij ongeveer 3% kennis hebben van de aarde en zo’n 4% van de ruimte om ons heen. Dat is weliswaar beduidend meer dan de ‘kennis’ die we hebben over Goddie (voor intimi), alah en meer van die uit angstige geesten geboren grootheden (stel dat die schizofrene typetjes bestaan, leggen zij dan ook elke dag een kilootje stront weg en liters zeik, zweet en meer van die troep die uit onze ‘mooie’ lichaampjes komt? Zo niet, waarom wij dan wel? Zo wel, waarom praat je dan van een God? Zie je em al zitten? Heeft ie aambeien? Misschien weet Greta dit), maar dit is echt te weinig om daar zulke ‘rotsvaste’ theorieën op te bouwen en je te gedragen als gesponsorde allesweter. We weten het met zijn allen niet, dus gaan we zoeken en slaan we wegen in die oneindig zijn en oneindig veel ellende veroorzaken.
  Dus blijft over de logica. Die is moeilijk te vinden op papier, want ernstig gekleurd. Je weet niet wat je geloven moet. Dus kijk je naar het proces en het gedrag van mensen en sta je open voor leugens. En als je goed kijkt, niet eens heel goed, dan zie je het web dat om Nederland wordt gespannen. De EU leidt ons naar een ‘sociale’ welzijnsstaat, de definitieve scheiding tussen de elite en haar slaven. En Nederland wordt het eerste islamitisch land, een kadootje van de EU, klein en beheersbaar. Denk eens na, hoe is het mogelijk dat elke maatregel die het kabinet neemt ongeveer naadloos aansluit op andere besluiten en dat, linksom rechtsom, de kosten per dag stijgen en de inkomens niet of nauwelijks stijgen als je niet boven de €60.000 per jaar verdient. Iedereen ziet en voelt het. De strategie is duidelijk en doorzichtig (nog te dom om een nieuwe strategie te bedenken). Het creëren van onrust! Racisme aanwakkeren, geweld aanwakkeren en minimaal handhaven, het zijn bekende theorieën. Tip: als je iets wil jatten moet je 50 meter verderop een bommetje laten afgaan. Dan kun je in alle rust je gang gaan. En als je een beetje (er is niet veel nodig om ons te manipuleren) goed kunt lullen, maak je gebruik van het gevaarlijkste wapen van de mens: het Woord! Dit is waarom wij ons onderscheiden van andere dieren. Andere dieren zijn niet gluiperig.
  Dus, als jij echt vindt dat dat mishandelde kind daar terecht staat te brullen, waarom stuur je je eigen kinderen en niet achteraan? Geen geld? Lees het boek door Jan aanbevolen. Geen verstand? Waar bemoei je je dan mee en kies je niet gewoon voor het welzijn van het kind? Logisch toch? Tenzij je een gluiperd bent.

 6. Ik word goed ziek zoals dat kind word misbruikt door al die milieu freaks die geen tegenspraak willen horen.

 7. Het probleem wat dit meisje aankaart, ongeacht haar motivatie, is zo reeel als het maar kan, de wetenschap is unaniem…
  Jan D, jij weet het natuurlijk allemaal veel beter, lekker dat kind afkraken en volledig voorbij gaan aan de echte problematiek. Inhoudelijk totaal niks te melden. Wil jou daar wel eens zien zitten bij de VN met je kutverhaal…

 8. dames en heren… de wereldbol is (ongeveer) 4700 miljoen jaar oud, gaan wij ons nou wijs laten maken dat in 60 jaar de totale ondergang door ons is veroorzaakt? Zou er sowieso niet ooit een einde zijn aan deze wereldbol? Is het niet achterlijk om te denken dat er nooit iets zal veranderen? Natuurlijk doet de mensheid dingen die niet zouden moeten maar deze gekte levert geld op …heel veel geld… vraag maar aan Gretha en anders haar ouders!!

 9. https://www.facebook.com/Belevingswereld.net/
  Misschien zijn het ook maar halve-waarheden(en die zijn erger dan leugens) en die ik hier allemaal ‘post’, maar Is er nu werkelijk niet echt iets/niets aan de hand met het klimaat en met oa. de door wetenschap aantoonbare gemaakte smeltingen en verdwijningen van gehele ijs-vlaktes?

  https://www.hln.be/…/ijs-groenland-smelt-nog-sneller-dan-we…

  https://www.volkskrant.nl/…/gletsjer-alaska-smelt-tot-honde…

  https://www.nrc.nl/…/glijden-op-het-smeltende-ijs-van-groen…

  https://www.ad.nl/…/hoe-kan-het-ijs-zelfs-op-de-koudste-ple…

  Etc. etc.; is er nu werkelijk niets aan de hand tbv. ‘t klimaat en oa. in deze gevallen, ‘gevaren voor rijzende zeespiegelstijgingen’? En waar onze regeringen/cabal/illuminati zonder meer iets aan zouden moeten gaan doen.
  Het zijn de vieze luie pleuris-lijers die hier allemaal niets tegen willen doen en straks wel de vernietigingen van gehele werelden op hun geweten hebben; laten we daarom op z’n minst mediteren voor oa. deze oplossingen cq. later deze problemen op te lossen. Meld je daarom voor (oa. licht-liefde-bollen)meditaties aan; Tel. No. 06-17037501.

  https://www.ninefornews.nl/genante-vertoning-presentator-…/…

 10. Jan, ik begrijp je argumentatie volkomen, ik vind dit gewoonweg walgelijk om zo’n gehersenspoeld kind, hiervoor op een podium te zetten, die zou zich met hele andere zaken moeten bezigen, om te beginnen naar school gaan en kind zijn!
  Het geeft wel aan, hoe ziek men is om maar hun gelijk te willen krijgen, voor het gemak praat men nu ook over stikstofgas N2, welke 78% bedraagt en niet meer CO2 oftewel koolzuurgas, omdat als je de 20.9% zuurstof daarbij optelt, dat er dan maar weinig meer overblijft voor andere gassen zoals edelgassen en Argon.
  We praten dus gewoon over de verhouding van onze atmosfeer, maar we maken er een enorm drama van, goed, de waarden van CO2 zijn behoorlijk gestegen, maar we zien hierdoor een vergroening van onze planeet!
  Die 78% Stikstofgas was hier eeuwen geleden ook al, net als die 20.9% aan zuurstof of O2.
  Dat onze auto’s bijvoorbeeld ook fijnstof uitstoten, wat eigenlijk helemaal niet zo’n fijne stof is, dat zal ik niet ontkennen, maar de wetenschap is helemaal niet zo unaniem als sommige mensen ons willen doen geloven, we worden gewoon voorgelogen, iets wijs gemaakt, CO2 wordt gebruikt in de kassen in het Westland, omdat de planten hierdoor beter groeien en deze planten zetten dit dan middels de fotosynthese weer om in zuurstof.
  De opwarming van de aarde is een fenomeen dat veroorzaakt wordt door de verhoogde intensiteit van de zonnevlam, klimaatsveranderingen vinden al plaats zolang onze aarde bestaat, we kunnen ons beter eens gaan richten op de overbevolking van onze planeet.

 11. Nog even een kleine aanvulling, ik had het al over 78% aan stikstofgas in onze atmosfeer, dat is dus een vaste waarde, net als de 20.9% aan zuurstof, dat is ook een vaste waarde.
  Zuurstof oftewel O2 veranderd door verbranding in CO2 oftewel koolzuurgas, bij verbranden moet je niet alleen aan brand denken, het ademen van mens en dier verbrandt ook zuurstof tot koolzuurgas.
  Planten daarentegen ademen ook, maar zij zetten koolzuurgas (CO2) weer om in zuurstof (O2) het zogenaamde assimilatieproces, er zijn ook planten die stikstofgas kunnen binden tot stikstof, bijvoorbeeld bepaalde klaversoorten, welke in de landbouw gebruikt worden als groenbemesting.

 12. Ik denk dat er vele goede redenen zijn om op termijn minder afhankelijk te willen zijn van fossiele brandstoffen. Naast het besef dat deze energiebron eindig is, neemt dan ook het ‘sponsoren’ van discutabele regimes door olie- en gasinkomsten af. Discussie hierover (voor zover er überhaupt nu sprake is van discussie) lijkt mij nu echter eenzijdig emotioneel en veelal niet onderbouwd met de juiste feiten. Een gevolg daarvan zal zijn dat het draagvlak op lange termijn voor te nemen maatregelen afneemt. Ik denk dat de inzet van ‘kindsoldaten’ onnodig is. Bij mij roept het in ieder geval steeds grotere irritatie en afkeer op. Uiteindelijk zal het effect van Greta meer en meer contraproductief worden aan haar doelstelling. Maar ja, stoppen op het hoogtepunt is slechts weinigen gegeven.

 13. En nu gaat rechts Nederland ‘duimpjes omlaag’ geven op positieve recensies van het boek op Bol.com.. guttegut..

 14. @ Smit on 24 september 2019 at 11:10 :
  Je gaat voorbij aan het essentiële punt van het verhaal van Jan. Dat betreft niet de klimaatdiscussie maar het (mis)(ge)bruiken van kwetsbare kinderen daarin.

  Ik vermoed dat Jan -net zo als jij en ik- onvoldoende kennis in huis heeft om een gewogen oordeel in de klimaatdiscussie te kunnen geven. Dat geldt voor de meeste Nederlanders overigens.

  Juist daarom is het zo ontzettend belangrijk om een inhoudelijke en open discussie te kunnen voeren om tot een goed resultaat te komen.
  Een discussie vrij van emotie dus! Vrij van kwetsbare kinderen en andere zaken die de aandacht afleiden van dit belangrijke onderwerp.

 15. en Greta is per kano overgevaren , neem ik aan ? en onze aardbol heeft door de miljoenen jaren heen diverse veranderingen ondergaan…wij als mensheid , mee eens , hebben er een zooitje van gemaakt , wij als mensheid , moeten het oplossen…en de jeugd komt hier zeker goed van pas..DIE hebben nieuwe en frisse ideeën…..een punt maken ook , passie hebben voor iets., geweldig ..maar zo n toneelspel…ik weet het niet of dat de goede weg is . Zeker als er veel jongeren ter wereld de straat op gaan…prima… , maar als de vraag gesteld word of ze überhaupt het vliegtuig NIET INSTAPPEN om op vakantie te gaan en ergens de stranden te bevuilen of de ski-pistes aan gort te skiën ……dan moeten sommige jongeren ietsjes verder kijken dan die of die demonstratie..

 16. @Jan Dijkgraaf, en die winnaar is vast niet Jaya Maitreya, want aan valse profeten hebben we totaal geen gebrek, maar misschien dat Greta nog wat heeft aan meditatie, maar mij lijkt gezond verstand meer wenselijk.
  De Maitreya zou vorige eeuw al hebben teruggekeerd, blijkbaar heeft hij de bus gemist of iets dergelijks, maar zijn terugkeer is dan ook al even geloofwaardig als de opwarming van de aarde door CO2, goed ik moet meegaan in de wijziging van de milieumaffia het is nu N2 en dat is geen snelweg maar stikstofgas.

 17. Bedankt Greta, jij hebt ons geïnspireerd, zoals vermoedelijk niemand anders in opvoedingsvragen dat gelukt zou zijn…
  Onze dochter kwam zojuist terug van het krankzinnige “Fridays for Future” spijbelen. Ze was heel chagrijnig, omdat we haar (klimaat ontziend) niet opgehaald hebben en ze drie uur met de bus en de trein moest. Bij het drogen van veganistische sojakoeken (alleen voor haar, wij hadden kwarktaart) was er dan nog een verrassing.
  Ze mag nu ´s morgens met de bus naar school. Dat is weliswaar nogal idioot, omdat die hier maar één keer per uur rijdt en ze dan of een uur te vroeg op school komt (die we vandaag hebben voorgesteld om niet meer de verwarming te gebruiken, omdat dit nog altijd met olie plaatsvindt) of gewoon te laat verschijnt.
  Ze wil ook niet op de fiets vanwege de vele bergen en heuvels en bovendien wordt het immers gauw winter…, tenzij ze met Kerstmis een elektrische fiets krijgt. Waarop mijn vaderlijke verbaasdheid “Kerstmis?, dat is volledig anti-ecologisch al die gekleurde lampjes en dan ook nog de CO²-uitstoot van brandende kaarsen!” Toen kwam al het eerste pre-puberale protest, dat verbazingwekkend veel leek op haar koppigheidsfase tussen haar 2e en 3e levensjaar. En nu dus… “elektrische fiets”?
  Heeft ons dochtertje de verwoeste landschappen nog helemaal niet gezien, die bij het winnen van zeldzame aarde voor de accu´s ontstaan?
  Nu zit ze boven op haar kamer, bij 8 graden Celsius. We hebben de verwarming al vanwege het ecologisch geweten uitgedaan. Waarschijnlijk typt ze in ieder geval haar vingertoppen warm door op haar iPhone woedende appjes over haar “kloten ouders” aan haar vriend+innen te typen. We hebben al aangekondigd dat ze deze iPhone om 19.00 uur moet inleveren.
  Want per slot van rekening is het onverantwoordelijk om nog meer stroom te verspillen om min of meer nuttige conversaties te doen en ten tweede… zie de winning van lithium en ecologische gevolgen…
  Tijdens haar protesten tegen deze onteigening verzekerden we haar heel kalm dat we de iPhone of rechtstreeks naar honger lijdende kinderen in Afrika sturen of verkopen en de opbrengst zouden spenderen aan de redding van het Zuid-Amerikaanse regenwoud.
  Echt leuk wordt het vanaf maandag:
  Dan ruilen we haar mooie kleding om tegen van jute, wol en hennepvezel gemaakte spullen. Haar Nikes met een platte zool worden consequent vervangen door Nederlandse klompen. (en als er iemand denkt dat dit satire zou zijn: Nee, we VOEREN DAT UIT!)
  Als ze dan nog steeds rond loopt te krijsen, heeft ze 2 mogelijkheden:
  Inzien welke hersenloze eco-fascisten ze eigenlijk steunt
  Inzien welke hersenloze eco-fascisten ze eigenlijk steunt!
  Bedankt Greta. Jij hebt ons geïnspireerd, zoals vermoedelijk niemand anders in opvoedingsvragen dat gelukt zou zijn. Mama en ik hebben zojuist naar boven geroepen: “We gaan nu MET DE AUTO naar McDonalds, wil je mee?”
  We hopen dat het hysterische gekrijs is afgelopen als we terugkomen.

 18. Gehersenspoelde-drama-queen! Wat een slecht opgelezen jankverhaal! Wie heeft dat voor dit totaal, door misbruik ontspoorde, KIND, opgeschreven? Op school had ze voor deze voordracht een onvoldoende gekregen. Los van de inhoud van de tekst die ze oplas krijg je gewoon gelijk medelijden met dit meisje, wat een onbenul!

 19. Ik snap alleen niet waarom de titel luidt: Aan links Nederland, plank volledig misgeslagen! Dit heeft niks met links of rechts te maken maar met zielige figuren die A: de ballen verstand hebben van klimaat en zich B: werkelijk over alles wat je maar verzinnen kunt,
  zich, Z O G E N A A M D, schuldig voelen; zolang het hun eigen portemonnaie niet raakt!

 20. Wetenschap, haha, de wetenschap verdraait zoals gewoonlijk de boel om de politiek tevreden te houden, daar komen de centjes tenslotte vandaan. nè? Waar zijn ‘onze klimaat-ridder en afkomst-ontkennede Marrokaan’ van GroenLinks en zijn enge vriendje ‘Boots-Junge Jetten’? Al tijden niets meer van vernomen. ‘Grienende-Greta’ verslaat deze klimaatpubers schijnbaar moeiteloos, hoe diep kun je als Nederlander zakken om op dit soort openlijk-schaamteloze-wangedrochten te stemmen!

 21. Het is allemaal te treurig voor woorden. Ook voor de dwazen die zich mee laten slepen door de Thunber show. Schande voor hen die dit alles financieten.
  Op één punt heeft ze gelijk. Ze zou inderdaad gewoon op school moeten zitten.
  Maar een kind, dat is Greta niet meer.
  De weteld hangt momenteel van hypes aan elkaar.

 22. Het framen van milieu problemen als een complot van links gaat volledig in tegen de lange traditie van natuurbeheer en natuurconservatie van rechts.
  Greta vraagt alleen om klimaatbeleid een prioriteit te geven. Zowel met links of rechts beleid is dat praktisch mogelijk. Een land als Costa Rica heeft een milieubeleid waar we onze vingers bij kunnen aflikken en is een notoir rechts land. Uruguay heeft ook een serieus milieubeleid en realiseert haar doelen met een meer links beleid.
  Waar het om gaat is dat je de samenstelling van de atmosfeer niet veranderd.
  Hoe je de poet verdeelt zal ieder dier, boom of schimmel werkelijk worst zijn.

  En dat geleuter dat Greta te jong zou zijn? Dat is gewoon statistiek, 30 jaar waarschuwen de wetenschappers al dat we wat moeten doen. Logisch dat er dan een keer een puber is die denkt, waarom moet ik wetenschap leren op school terwijl de leiders van ons land er schijt aan hebben?

 23. Er wordt overal véél te veel aandacht aan besteed… Dat zij Asperger’s heeft, zou misschien een beetje mee moeten tellen in deze overdadige oordelen?

Comments are closed.