Aan Lilianne Ploumen

Mevrouw Ploumen,

Toen ik gisteren alle reacties las op uw vertrek als leider van de PvdA, moest ik heel hard lachen.

Al die loftuitingen!

Aan het woord ‘doodknuffelen’ is een nieuwe dimensie toegevoegd.

Want wat heeft u als PvdA-leider nou helemaal bereikt?

Om met Joop den Uyl te spreken: twee dingen.

Ten eerste: nul zetels winst bij de Tweede Kamerverkiezingen.

Ten tweede: geen plek in het kabinet.

Dat eerste valt u niet echt te verwijten.

U moest vlak voor de verkiezingen van maart 2021 Lodewijk Asscher opvolgen als partijleider omdat die als mede-verantwoordelijke voor de misdadige Toeslagenaffaire de enige dader was die wel het fatsoen had om de politiek te verlaten.

Te laat.

Want de Nederlandse staats- en heulmedia waren toen al maanden bezig met hun propagandacampagne voor Sigrid Kaag, dus die hadden zich al aan een andere partij verbonden.

Dat de PvdA nu aan de zijlijn staat, is echter wél uw schuld.

Onder aansporing van Sigrid Kaag (denk daar op een rustig moment nog maar eens over na) verbond u het lot van de PvdA aan dat van GroenLinks.

Kaag zou er wel even voor zorgen dat PvdA en GroenLinks allebei in Rutte 4 zouden komen.

Nou, we weten hoe dat is afgelopen.

Wopke Hoekstra zei “Nee” en Sigrid Kaag liet u en Jesse Klaver vallen als een baksteen, waardoor Rutte 4 gewoon Rutte 3 is.

Oud leiderschap, inclusief de complete trukendoos van de Rutte-doctrine.

Fijn hoor, dat ze u gisteren allemaal in uw reet kropen, maar het is niet dat de PvdA instort nu Lilianne Ploumen een tijdje op haar volkstuin van ons wachtgeld gaat genieten.

Of ik dan vergeten ben dat u vóór u PvdA-leider werd wel goede dingen heeft gedaan?

Fifties Store - Vintage Style for Modern People

Dat u begin 2017 als minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking in Rutte 2 op de bres sprong voor een internationaal abortusfonds toen de Amerikaanse president Donald Trump anti-abortusmaatregelen instelde in zijn eigen land?

Nee, natuurlijk ben ik dat niet vergeten!

Maar ik ken ook dat gezegde over die splinter en die balk.

Wat heeft u gedaan tegen genitale verminkingen in uw eigen land?

Wat heeft u gedaan om de moslima’s die in uw eigen land achter de voordeur gevangen worden gehouden te bevrijden?

Wat heeft u gedaan om de meisjes die op schoolvakantie naar islamitische landen moeten om te worden uitgehuwelijkt te redden?

Ondertussen blijf ik overigens oprecht hopen dat de PvdA zichzelf onder leiding van Ahmed Aboutaleb opnieuw uitvindt naar Deens model.

Omdat ik als oud-lid van die partij toch een beetje buikpijn krijg bij de gedachte aan annexatie door dat vreselijke bakfietsvolk van GroenLinks.

Geniet van ons wachtgeld!

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Ik moest het geven van de mensen die in de Tweede Kamer om u heen zaten. Geen idee waarom.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste donaties via Backme en incidentele donaties via Bunq. Waarvoor dank!

2 thoughts on “Aan Lilianne Ploumen

  1. Het zal lastig zijn voor de PVDA om zichzelf heruit te vinden. Deze partij is al sinds de jaren 70 overgenomen door hoogopgeleide deugers en carrière tijgers. Sinds toen al hebben ze een minachting voor het gewone volk. En al helemaal sinds dat volk weigert om op de PVDA te gaan stemmen zoals het hoorde en naar de SP en PVV en nu Forum is overgestapt. En de overstap naar het bakfietsvolk heeft de PVDA ook niet gemaakt. Bleef over carrière tijgers en niet-Turkse allochtonen.

    Liever heb ik dat de SP zichzelf goed weet uit te vinden naar een echte volkspartij, en misschien doen ze dat ook wel, maar dan zullen ze wel wat puntjes wat immigratie betreft van de PVV moeten overnemen, met wie ze nu meer ideologisch gemeen hebben dan de PVDA of GL. Maar ja, de SP is ook weer niet vertegenwoordigd in het media kartel en krijgt daardoor bijna geen aandacht van de media, ongeacht wat ze ook doen. En waar de PVV en Forum de weg nog wel weten te vinden naar alternatieve media is de SP nog blijven steken in dat jaren 90 tomaatje.

  2. Vadertje Drees, ome Joop en Wim Kok. Prima sociaaldemocraten en vechters voor de gewone werkende man in de Premie A volkswijken en twee-onder-een-kap doorzonwoning middenklasse. Erna ging het gruwelijk mis. Ik ben definitief afgehaakt tijdens harlekijn Melkert. De tijd dat de pvda vooral een zanik en zeurpartij begon te worden en zich keerde tegen haar eigen achterban. Bij de SP lachen ze zich nog steeds een kriek. Moet er weer aan denken tijdens die rare framing serie Het jaar van Fortuyn op tv. Gemaakt door uitgesproken links en tegen het populisme. Goh echt? Aangeprezen en bewierrookt door bejaarde haatheks Wouke S. Melkert als een gevoelige onbegrepen zachte man, Fortuyn als een labiele drinkende relnicht en zijn entourage als een bende mafklappers. Let ook eens op de irritante rol van Gerdi Verbeet, als een hysterische gillende borderliner. De serie eindigt met het ‘overlijden’ van Fortuyn. 20 jaar geleden alweer, vlak voor een legendarische avond van Feyenoord. Tenzij er een groot wonder geschied, zal ik niet meer snel terugkeren bij de pvda. Het water is te diep en de bruggen zijn weg.

Comments are closed.