Aan Lilian Marijnissen

Beste Lilian,

Hoe vind je zelf dat het gaat?

In de gemeente Midden Groningen (60.920 inwoners) benoemden jullie het ongeleide projectiel Maarten Kluit tot fractievoorzitter.

Het leidde tot een soap in vijf delen.

Deel 1: Maarten Kluit noemt jouw FvD-collega Thierry Baudet een nazi. “Ik heb er drie keer over nagedacht, maar ik sta achter die benaming”, verklaart hij.

Deel 2: de SP neemt afstand van deze kwalificatie.

Deel 3: Kluit zegt ‘sorry’. Niet omdat hij Baudet geen nazi meer vindt, maar omdat hij “onvoldoende beseft had wat voor impact dit zou hebben op de partij”.

Deel 4: Kluit wrijft nog maar eens in de vlek met: “Ik zie zeer zeker gelijkenissen tussen Baudet en het fascisme en nazisme”.

Deel 5: er volgt een gesprek tussen Kluit en de partij en Kluit stapt op als fractievoorzitter en raadslid namens de SP in Midden Groningen.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Deel 6 wordt ongetwijfeld dat SP-lid Maarten Kluit Thierry Baudet op zijn Twitter-account ‘Linksgekkie des Vaderlands’ voor ‘nazi’ gaat uitmaken.

En daar blijft het qua SP-ellende niet bij.

Want de spreekwoordelijke inkt van Kluits ontslagbrief was nog niet droog, of het nieuws werd bekend dat tijdens een ledenvergadering van jullie chapter in Breda een heuse knokpartij (!) is uitgebroken.

Iets met een raadslid dat het doet met een oud-wethouder van de partij en dat het afdelingsbestuur wil lozen omdat ze nooit op vergaderingen zou verschijnen en ook verder geen reet uitvoert. En een commissie van wijzen, met Tweede Kamerlid Sadet Karabulut en oud-partijleider Emile Roemer, die er niet in geslaagd was om de gemoederen tot bedaren te brengen.

Als dit soort onbenullen en randdebielen jouw mensen zijn, ben je niet te benijden.

Sterkte!

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties via Back me en incidentele giften via Bunq me.

Films en series

4 thoughts on “Aan Lilian Marijnissen

  1. Hoe luidt het gezegde? Met vrienden zoals deze, wie heeft er dan nog vijanden nodig? En dat is jammer voor de SP, want Nederland heeft een linkse partij nodig die zich niet met identity politics bezig houdt, wel wat voor de gewone man wil doen en die niet onderdeel is en wel te onderscheiden is van het volledig uitwisselbare ‘politieke midden’. VVD, CDA, PVDA, GL, D66, CU, ze kunnen net zo goed samen fuseren want welke combinatie ook regeert, het is toch allemaal hetzelfde.

  2. In elke partij komen af en toe wel randdebielen. naar boven
    SP is hier prima mee omgegaan.Door die kluit direct weg te sturen en afstand te nemen van zijn uitspraken

  3. De SP heeft mede door het pact van Marrakesh te ondertekenen de poorten nog verder open gezet voor asielparasieten. Ook hebben zij de energietransitie mede ondertekend waardoor het onbetaalbaar gaat worden.
    Stem voor de partijen die echt opkomen voor de Nederlanders namelijk de PVV en het Fvd.
    Eigen volk eerst!

Comments are closed.