Aan Lilian Marijnissen en Jesse Klaver

Bulk 10-daagse

Beste Lilian en Jesse,

Het Comité 21 maart, dat verantwoordelijk was voor de hysterische demonstratie zaterdag tegen Thierry Baudet (en Geert Wilders), bestaat uit 104 ‘ondersteunende organisaties’.

Jullie zijn de hofleveranciers,  met tien SP- en zes GroenLinks-afdelingen.

Maakt dat jullie er mede verantwoordelijk voor als een nieuwe Volkert opstaat die geen “Paf” zégt als-ie Thierry dood wil schieten, maar die Thierry daadwerkelijk dood schiet? Maakt dat de voorman van de Amsterdamse GroenLinks-afdeling, Rutger Groot Wassink, die al anderhalf jaar op de meest walgelijke manier Annabel Nanninga wegzet als voorvrouw van ‘de nieuwe fascisten’, mede verantwoordelijk?

Ik ben geen rechter.

Ik weet wel dat Paul Rosenmöller, binnenkort fractievoorzitter van GroenLinks in de Eerste Kamer, er in 2002 ook mee wegkwam toen hij het vuurtje tegen Pim Fortuyn mede opstookte.

Dus er is een precedent in jullie voordeel.

Maar dat het op jullie persoonlijke Twitter-pagina’s stil bleef na die verkapte oproep tot moord op een collega-fractievoorzitter van jullie, vind ik stuitend.

Leiderschap tonen is ook: afstand nemen van het ergste schorremorrie uit eigen kring.

Nu geldt: wie zwijgt, stemt toe.

Van de twee andere politieke partijen die dat ‘Comité 21 maart’ dragen, BIJ1 en Nida, viel dit te verwachten.

Maar van jullie?

Eerlijk gezegd niet.

Wat ik wel verwacht?

Dat jullie krokodillentranen huilen als een van de linkse soldaatjes Baudet (of Nanninga) inderdaad binnenkort een kopje kleiner maakt.

En dat jullie dan je handen in onschuld wassen.

En boos gaan lopen doen als mensen zoals ik beweren dat ook jullie partijen onder jullie ogen de geesten rijp hebben gemaakt.

De kogel komt van links.

Of het mes…

Groet,

JanD

UPDATE Lilian is wakker!

24 thoughts on “Aan Lilian Marijnissen en Jesse Klaver

 1. Mensen die oproepen tot eenheid en tolerantie zijn zelf vaak helemaal niet tolerant.
  Ik heb me erg gestoord aan het gedrag van Marijnesen en Klaver die tijdens het laatste grote tv debat opriepen om toch vooral naast elkaar te staan en niet de verschillen te benadrukken tussen de partijen uit respect voor de slachtoffers van de aanslag in Utrecht .maar in de zelfde adem spraken ze hun walging uit richting Boudet en Wilders. Hoezo naast elkaar staan?
  Het sfeertje dat hierdoor steeds maar weer wordt opgeroepen is de voedingsbodem voor bedreigingen . Stop dit voor het (weer) te laat is !

  Irene.

 2. Dan is Thierry dus ook medeverantwoordelijk voor de aanslag in nieuw-Zeeland, dipshit. En de moord op Els Borst, de idioot die in Charlottesville op een menigte inreed, die moordpartij in een zwarte kerk, Brevik… Allemaal door rechtse terroristen die het gedachtengoed van Thierry aanhangen. Dus bespaar me alsjeblieft dat achterlijke “de kogel komt van links”.

 3. het enige wat we kunnen doen denk ik, is dat proberen gerechtelijke procedures tegen aan te spannen, kijk maar naar wilders met zijn minder minder marokanen, daar zijn ze dan wel als de kippen bij, maar hier niet, of massaal op alle mogelijke manieren die partijen zwart maken.

 4. Ik nam afstand van ‘minder, minder’, maar neem dat zeker ook van ‘paf, paf’. Of het nu rechtse of linkse onverdraagzaamheid is, haat zaaien is walgelijk en niet passend in onze democratie!

 5. Ik sta volledig achter dit artikel. Maar, de geest is reeds uit de fles of anders gezegd: wat reeds gezaaid is zal men oogsten. L et goed op deze woorden.

 6. Wat een aantijging zeg! Wat een moed om dit te schrijven. Dat noemt men pas “opruien” en mensen tegen elkaar opzetten. Demagogie. Ik neem het u zeer kwalijk.

 7. Naar mijn mening , is dit niets nieuws.
  In het verleden vonden er zovele politieke moorden plaats.
  De mogelijkheden in onderzoek waren toentertijd beperkt, nu zijn deze onderzoeken veel beter en kan men de dader meteen opsporen.
  Echter niet altijd heeft men belang bij het aanhouden van de juiste dader.
  Economische belangen/ politieke belangen/ winst en geld/ macht / over de hele wereld spelen n grote rol in deze .
  Niemand krijgt grip op deze groep die dit allemaal laten plaatsvinden.
  Het zijn de grote banken/ koningshuizen/ elitaire / en aanverwanten, die de wereld in hun greep hebben.
  Een moordcomplot meer of minder ,” ach zij laten dit wel uitvoeren ( maken hun handen niet vuil hoor) nee daarvoor is er personeel.

 8. De fascisten van de toekomst zullen zich anti-fascist noemen. En zo geschiedde.

  Waarom de linkse fascisten zo ongegeneerd hun haat kunnen prediken komt door verschillende factoren.
  Politie & Justitie is in Nederland duidelijk politiek links georiënteerd met als voorbeeld de voorbedrukte aangifteformulieren als iemand van hun politiek voorkeur wordt beledigd, maar als het omgekeerd gebeurd dan geven zij niet thuis. Ook de meerdere malen gewraakte partijdige rechters spreken boekdelen. Ook politieagenten die iftar gaan vieren in de moskee en zelfs openlijk in uniform met handvuurwapen om gaan bidden in de moskee is veelzeggend en voorspeld niet veel goeds als jouw homofiele zoon is mishandeld of als je ongehuwde vriendin wordt verkracht als zij onbegeleid op straat loopt. Wij leven niet in een onpartijdig land met een onpartijdige overheid waar je op kan vertrouwen. Wij leven onder het juk van een onderdrukkende, bevooroordeelde overheid.

  In de koran staan vele uitingen staan waarin wordt opgeroepen dat alle niet-moslims letterlijk moeten worden vermoord. Dit wordt vaak in het geheim maar regelmatig ook openlijk in de – vaak ongeregistreerde – moskee gepredikt en opgehitst. Die koran wordt als heilig en onveranderlijk beschouwd, is openlijk te koop en wordt zelfs aan kinderen gegeven en geleerd.
  Tegelijkertijd is het verboden hetzelfde toe te wensen als wat in de koran staat.
  Nogmaals: wij leven niet in een onpartijdig land met een onpartijdige overheid, maar onder het juk van een onderdrukkende en bevooroordeelde overheid.

  Dat rechtvaardigt verzet. Wanneer het moment van gewapend verzet is aangebroken mag ieder voor zichzelf bepalen, maar dat Volkert van der Graaf leeft en nu vrij rondloopt terwijl alweer voor de volgende politieke moord wordt opgeroepen in hun nietsontziende fascistische haat tegen het democratische beginsel, is veelzeggend. Ook is er nooit verantwoording afgeroepen van hen die ophitsten tegen de terroristische moord van Pim Fortuyn. Die daders lopen ook nog frank en vrij rond!

  Balans dient te worden hersteld en we weten allen wat daarvoor nodig is.

 9. Waarom??
  Links of rechts?
  Als we nu eens en vooral tijd.
  De maatschappij met ons allen gaan verbeteren.
  Daarbij ik en een ieder bij zich zelf begint.
  Ik word in juni 82 jaar zou mooi zijn als dit zou lukken.

 10. Sinds wanneer is demonstreren verboden? Vrijheid van meningsuiting geldt alleen voor types als Baudet en Nanninga maar andersom, oh jeej dan gaan jullie huilie huilie doen. Nanninga heeft een grote bek, dan moet ze niet raar opkijken als ze daar op wordt aangesproken.If you can’t stand the heat, get out of the kitchen!!! Laf en bevooroordeeld stuk dit, journalist onwaardig.

 11. Als ik deze commentaren lees zit ik te huilen achter mijn P.C.Ik bedenk me net,
  Mijn God waar zijn we mee bezig het is diep en diep treurig.Ik zou haast zeggen ik schaam me dat ik Nederlander ben .

 12. Wat een tegenstellingen allemaal he. Ja, dat kan in Nederland en dat moet vooral zo blijven. Oproepen tot moord dat of een politicus dood wensen vind ik wel heel erg!!
  Waarom zou je dat doen!! Als de democratie je lief is.
  Een linkse of rechtse dictatuur is toch ook niets.

 13. Dualisme, het grootste gevaar. Als er namelijk een ‘wij’ komt dan ontstaat er ook een ‘zij’ en daarmee komt er een afstand. Door te verharden in de posities wordt die kloof tussen wij en zij groter. En met het groeien van de kloof wordt naar andere middelen gekeken en soms ook gegrepen. Waak hiervoor want iedereen, van links tot rechts, moet zich beseffen dat je een verantwoordelijkheid draagt. Achteraf preken dat je het niet zo hebt bedoeld, kan niet, we zijn allen gewaarschuwd. De voorbeelden zijn er te over. Sta open voor elkaars mening, ook al past die niet altijd in je straatje. Of dat nu links of rechts is mag niet uitmaken en laat altijd tegengeluid toe. Het zorgt voor de balans, want niet alles is zwart-wit. Handel altruïstisch, het zou ons allen goed doen.

 14. @Jimmy Mulder

  Ik heb Baudet nooit horen zeggen dat er aanslagen op moskeeën gepleegd moeten worden.
  Het stuk stront van Antifa zegt wel dat Baudet dood moet.
  @SP lid: Bedoel je met: “Nanninga heeft een grote bek” , “Nanninga heeft niet mijn mening” want dan vind ik dat alles ter linker zijde een grote bek heeft.

 15. Vrijheid van meningsuiting is geen probleem, demonstreren ook geen punt, maar dit is en was haatzaaien. Bij het aanmelden van de demonstratie zal dat wel niet vermeld zijn. Hypocriet gedrag van veel linkse partijen en linkse organisaties. En maar schreeuwen dat rechtse stemmers fascisten, racisten en ga zo maar door zijn, ga een keer naar jezelf kijken. De grootste ellende veroorzaken jullie zelf. Laffe figuren die ook nog eens met petten op en sjaals voor hun mond gaan lopen. En mensen die een tegengeluid laten horen en terug willen naar een democratie worden verketterd door jullie. En alles wat jullie zeggen vinden jullie het juiste. Al jaren erger ik me aan jullie linkse dictatuur. Maar dreigen met moord komt niet in mijn hoofd op. Zo diepgezonken zijn jullie wel. Al het goede wat opgebouwd was wordt door de linkse dictatuur kapot gemaakt. Gelukkig zijn er nog mensen dat wel inzien! Onder andere Jan met zijn “briefjevanjan”.

 16. Bedreigingen zijn totaal onacceptabel zegt Rutte!!
  Loze uitspraak want hier blijft het bij.
  Dit ging precies zoals bij Fortuin.
  Allemaal huichelaars, want als er straks wat gebeurt dan zijn deze linkse pippoo,s wéér verantwoordelijk.

 17. Jan,
  Je hebt weer eens een gevoelige snaar geraakt bij mij! Ik ben zo links als het maar kan maar wel volledig passivistisch. Terwijl ik al jaren schrik van het taalgebruik en het wegzetten van mensen die begaan zijn met de aarde en liefdevol willen samenleven in ons gemengde Nederland.
  Sinds een aantal jaren is het zeker zo dat links meer van zich laat horen en zich ook niet meer zo gemakkelijk politiek laten wegzetten!
  Maar agressie is bijna altijd voorbehouden aan rechts denkend Nederland!
  Met andere woorden, je hebt wederom geen gelijk op je podium hoeveel mensen je tegenwoordig ook achter je aan waggelen!

 18. Een van onze bevrijders in 1945 Sir Winston Churchill gaf al aan dat de toekomstige anti-fascisten de nieuwe fascisten zouden worden.Kijk maar eens naar de optochten met dood en verderf schreeuwende z.g.anti-fascisten welke met gezichtsbedekking zich gedragen als bruinhemden brullende idioten
  Misschien dat Freek de Jonge buiten zijn eigen geblaat eens kijkt naar de historiesche citaten van een man die vroeger de boel al snel in de gaten had voor een zekere heer Chamberlain.
  Ook het O.M
  Wat in eerste instantie deze democratiebedreigets niet eens wilde vervolgen moet zich doodschamen.

 19. Ik ben zo rechts als maar kan maar haal het niet in mijn botte hersens om een anders denkende de dood in te jagen op een laffe alles zeggende linkse manier.Zo iets kan je alleen maar van linkse laffe ratten verwachten.

 20. Die idioot die beweert dat de moord op Els Borst van rechts kwam kan beter naar de huisarts een verwijzing vragen voor geestelijke bijstand. Els Borst is vermoord door Bart van U. Die man horde stemmen en was knettergek. Hij heeft ook zijn eigen zus vermoord!

 21. Marcel je verwacht te veel van links. Als links zich ook nog tot feiten moet beperken is de koek wel heel snel op. Of zoals Segers zou zeggen je slikt de meloen in een keer door 😋😋

Comments are closed.