Aan Liane den Haan

Films en series

Mevrouw Den Haan,

Er deugt natuurlijk geen zak van dat u goed een maand na de Tweede Kamer-verkiezingen de zetel van 50PLUS rooft en als Lijst Den Haan verder gaat.

Die zetel komt u ook helemaal niet toe.

Die heeft 50PLUS te danken aan seniele bejaarden die niet hadden meegekregen dat Henk Krol, “die aardige meneer die altijd op televisie ‘ja’ zit te knikken”, al een tijdje geleden met slaande deuren was vertrokken.

Maar het heeft ook wel iets moois dat voorzitter Jan Nagel vandaag op zijn laatste dag als voorzitter (eerst zien, dan geloven) afscheid neemt van een partij die van 24 Kamerzetels in de peilingen naar 0 zetels in de harde werkelijkheid is gekelderd.

Dat verdient Nagel.

Een grotere rat loopt er in de Nederlandse politiek namelijk niet rond.

En het is ook helemaal zijn eigen schuld.

Toen hij u in de zomer van 2020 benaderde om lijsttrekker van 50PLUS te worden, was bekend dat u als directeur van de ouderenbond ANBO als een beest tekeer was gegaan. ‘Olifant in de porseleinkast’ is vermoedelijk een te vriendelijke beschrijving van de manier waarop u daar huis hield.

Nagel wist dus dat hij het Paard van Troje binnenhaalde.

Op dat gebied heeft u met deze flits-zetelroof bepaald niet teleurgesteld 🙂

Vandaag kiest 50PLUS dus een opvolger voor Jan Nagel.

Jan Nagel zelf wil dat dat ene Peter Schut wordt.

Ik had nog nooit van Peter Schut gehoord, maar nu ik zijn sollicitatiebrief heb gelezen, zal ik ‘m nooit meer vergeten.

Wacht, ik laat ‘m u even lezen:

Nou geloof ik dat je tegenwoordig van een voorzitter van een landelijke politieke partij niet meer mag verwachten dat hij schrijfvaardig is, maar ik heb toch een beetje moeite met al die kromme zinnen.

En dat Peter Schut een CV van maar liefst vijf kantjes (!) toevoegt waaruit blijkt dat hij pas op zijn 20ste zijn havo-diploma haalde (ik snap dat nu), weer tien jaar later een hbo-diploma en daarna voornamelijk P&O’er was (dus loopjongen van de baas), geeft mij ook niet echt vertrouwen dat Jan Nagel iemand als opvolger heeft gevraagd die hem, de erevoorzitter, in toom kan houden.

Dus dat u geen zin had om met hem (of de door Nagel voorgedragen secretaris René Haak of de door Nagel voorgedragen penningmeester Henk van Elst) samen te werken, snap ik best.

Alleen had u ook van tevoren kunnen bedenken dat ‘ja’ zeggen tegen Jan Nagel heel vaak tot ellende leidt.

Fred Teeven: buschauffeur.

Peter R. de Vries: stripfiguur.

Henk Krol: ambassadeur van een bed en breakfast.

En Pim Fortuyn: dood.

Anderzijds: u pakt nu vier jaar jaar lang 118.338,47 euro salaris per jaar, dan een jaar 94.670,78 euro wachtgeld en dan nog twee jaar en twee maanden 82.836,93 euro (per jaar) aan wachtgeld.

De flirt van de rat met het paard levert het paard dus 747.504,68 euro op.

En de rat een kater.

Dat laatste zie ik dan weer wel snorrend van genot gebeuren.

Groet,

JanD

UPDATE En niet alleen de grootste rat, maar ook nog de domste rat, die Nagel.

UPDATE 2 Ik mag zeker niet de uitdrukking ‘valse nicht’ gebruiken van de woke-politie?

PS. Cadeautje! Voor tijdens het Berckmoesen in de Tweede Kamer.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ kun je gratis lezen. Wil je doneren (waarvoor mijn dank!), dan kan dat via Backme of via mevrouw Dijkgraaf.