Aan Lee Towers

Beste Leen,

Allereerst wil ik ook jou nog feliciteren met het kampioenschap van Feyenoord. Dat we dat nog een keer mochten meemaken, hè?

Maar ik kom terzake.

Je bent misschien wel de liefste man van Nederland. En daarom durven de mensen blijkbaar niet eerlijk tegen je te zijn. Ze willen je niet kwetsen. Dat wil ik ook niet, Leen.

Maar ik zag je zondag live in De Kuip. En ik zag je op het balkon van het stadhuis. En ik zag je bij De Wereld Draait Door. En ik zag je gisteravond bij RTL Late Night.

“Laat je hoooooruh!”

“Kom op, jongens!”

En dan dat heerlijke ‘You’ll never walk alone‘.

Elke keer krijg ik weer een brok in mijn keel. Want ik ben natuurlijk ook een Feyenoorder.

Op 10 mei 2009 was je er bij toen een helikopter verzorger Gerard Meijer voor de laatste keer van het veld haalde in De Kuip. Gerard was 73 jaar toen hij stopte als verzorger. Na een dienstverband van 51 jaar. Waarvan het de laatste paar jaren pijn aan de ogen deed als Gerard het veld op moest om een speler te verzorgen. Op de tribunes werd gejuicht, Gerard zwaaide enthousiast met zijn handdoekje, maar eigenlijk kon het niet meer. Alleen: niemand durfde hem dat te vertellen. Ik dacht in die jaren weleens, vanaf vakkie DD: die wil natuurlijk afscheid nemen met een kampioenschap. Maar dat kwam er maar niet.

Nu is dat kampioenschap er wel.

En doet Dirk Kuijt iets prachtigs: stoppen op het hoogtepunt. Mooier wordt het niet.

Ik adviseer jou, met pijn in mijn hart: word geen Gerard, Leen.

Doe als Dirk.

De lijn tussen toegejuicht en uitgelachen worden is dun.

Denk er eens over na. Is de Open Dag geen mooi moment om ín de helikopter te stappen?

Groet,

JanD

PS. Eigenlijk had ik een briefje aan Jeanine Hennis willen schrijven. Maar tegen een muur lullen gaat vervelen.

 

Reizen algemeen

10 thoughts on “Aan Lee Towers

 1. Ook mee eens, ik vermoed dat Leen, als hij weer eens wordt uitgenodigd, geen “nee jongens, ik word een dagje ouder en dat merk ik ” durft te zeggen.
  Hij wil zijn fans niet teleurstellen. Ik vind hem een fatsoenlijk mens met een goed karakter. Een vakman. Maar ook vaklui verdienen hun pensioen.

 2. Helemaal waar Jan,
  Hij KON prachtig zingen maar hij moet toch echt lekker op het strand gaan wandelen met Laura.
  Maar het blijft een sympathieke ROTERDAMMER. DAT WEL

 3. Klaar met die onzin. Hij heeft zoveel mooie songs gezongen. Laat het hierbij Leen en verlaag je niet meer tot dit soort idiote evenementen. Je wordt niet meer serieus genomen man. Wordt wakker.

 4. Wat een onzin allemaal.
  Liever een oudere Lee Towers, die nog steeds goed zingt dan een jongere Rene Froger. Die waant zich een wereldster met zn stuiptrekkingen. En bovendien Lee Towers bezorgt me nog steeds kippenvel met die prachtige Feyenoord beelden erbij.
  Marja

 5. Wat een azijnzeikers. Laat Leen gewoon met rust en lekker zijn gang gaan als hartstochtelijke feyenoordfan en supporter en clubicoon. Aznavoour heeft ook nog steeds fans en bewonderaars al is zijn stem inmiddels broos en lang niet meer zo goed als vroeger. Schoenmaker hou je maar bij je eigen leest,waarom mensen nodeloos kwetsen.

 6. Laten alle mensen met hun gebreken zich zelf een bekijken, dan zouden ze het praten over andere wel laten

 7. Leen,
  Vooral doorgaan, je pleziert mensen nog steeds.
  Blijf dat mooie FEIJENOORD lied vooral zingen.
  Ik geniet nog steeds van je, vooral afgelopen zondag in de KUIP
  En mocht je stoppen , vergeet niet You Never Walk Alone

 8. Beste Jan,
  De afgelopen jaren heb je je meer dan eens belachelijk gemaakt. Je probeerde iets met politiek. Het was zielig, dom en vaak bekrompen en klein. Jammer dat je er zo lang mee door bent gegaan. Na een week had je kunnen weten dat het met jou en de politiek niets zou worden. Wie ben jij om te zeggen dat het tijd is voor iemand anders om er maar mee te stoppen? Mijn advies aan jou: Ga in bed liggen en verroer je niet.

Comments are closed.