Aan Kysia Hekster

Electronica algemeen

Beste Kysia,

Omdat ik zelden tot nooit het NOS Journaal zie, dacht ik dat je namens de NOS alleen maar lippendienst aan het Koninklijk Huis bewees.

Maar gisteren zag ik dat je breder inzetbaar bent.

In dit geval bij wat de Amsterdamse burgemeester Halsema aan de zijlijn van een voetbalveld “dat afschuwelijke incident” noemde en wat feitelijk een terroristische aanslag van een in Duitsland verblijvende Afghaan op (onder meer) twee Amerikaanse staatsburgers was.

De verdachte zit in volledige beperking en mag dus alleen met zijn advocaat praten, de politie wil helemaal níets inhoudelijks zeggen en toch zei jij op de vraag waarom die soldaat van de religie van de vrede uitgerekend in Amsterdam met zijn dertig centimeter lange mes op zoek naar westerse nekken was gegaan: “Je kan je voorstellen dat het iets te maken heeft met de cartoonwedstrijd van Geert Wilders.”

BAM!

Schuld van Wilders.

Als Wilders nou die cartoonwedstrijd niet aangekondigd zou hebben, dan…

Die suggestie deed je dus óf omdat de politie off the record wel iets tegen je heeft gezegd over het motief van de verdachte (wat je dan voor de vorm juist expliciet ontkende) óf om Wilders te framen als de man die onze veiligheid in gevaar brengt.

Terwijl die veiligheid in werkelijkheid natuurlijk alleen maar in gevaar gebracht werd, wordt en zal worden door labbekakkerige politici en Artsen zonder Grenzen-achtige organisaties die deze islamitische lowlifes naar West-Europa halen.

Zou je je ook kunnen voorstellen dat het dáár iets mee te maken heeft?

Of gaf de Rijksvoorlichtingsdienst die suggestie niet door toen jullie van de NOS gebrieft werden over hoe om te gaan met die terroristische aanslag op Amsterdam-Centraal?

Groet,

JanD