Aan Kluun

Bulk Alert

Beste Raymond,

Wat een cynisch kutland zijn we toch geworden, hè.

Kom je gisteren om zeven uur je bed uit. Je checkt het nieuws. En zet je op Twitter: “Afschuwelijk. Wat een slechtheid. Bewust een concert waar voornamelijk kinderen zijn. Vorige week waren mijn dochters en ik er, in Ziggo”.

En ja hoor, daar gingen ze los op je. Zeker nadat je ook in De Telegraaf je zegje had gedaan. Dat je twijfelde of je nu wel naar de Europa League-finale zou afreizen met vrienden. Dat je je kon voorstellen dat die nu niet door zou gaan. En dat onder de kop: ‘Kluun in shock’.

De ratten.

Terwijl je het allemaal zo goed bedoelt. Niks aandachttrekkerij. Niks ‘het merk Kluun weer even in de schijnwerpers zetten’. Niks ‘je hebt een boekje te verkopen’.

Hoe kunnen ze allemaal zo slecht over je denken?

Je retweette gisteren om 10.01 uur, toen al dat rechtse tuig in Nederland al lang weer wist te melden dat de kindermoordenaar in Manchester een aanhanger van de religie van de vrede was, zelfs een journalist van De Telegraaf, Niels Kalkman. Die plaatste een foto van een treinkaartje uit Manchester met de tekst: “Vroeg de kaartjesknipper of hij altijd een hartje knipt. ‘Meestal een diertje, maar vandaag heeft de wereld liefde nodig’.”

Zo is dat, Ray.

De wereld heeft liefde nodig. De wereld. Wij. Ik. Jij.

Het lijkt er alleen op dat jou die liefde niet wordt gegund.

Heb jij enig idee hoe dat komt?

Groet,

JanD