Aan Kees van der Staaij

Sale Januari 2019

Beste meneer Van der Staaij,

U had ook níet kunnen tekenen.

Zo’n Nashville-verklaring waarin homo’s door christenfundamentalisten nog maar weer eens terug in de kast worden geduwd is gewoon niet handig. Slecht getimed bovendien.

Ik bedoel: er komen in maart en mei verkiezingen aan. Er zijn mensen die nu eens niet willen stemmen op de politieke elite die het Verdrag van Marrakesh heeft omarmd en het Klimaatakkoord door onze strot gaat duwen.

Die snappen dat níet stemmen het domste is dat ze kunnen doen, omdat dat Rutte, Jetten, Klaver en de rest van de burgerhaters alleen maar helpt.

Maar die Thierry te glad vinden.

En de PVV een brug te ver.

Die in uw partij een soort ‘redelijk alternatief’ zien. Niet omdat ze uw beginselen onderschrijven, maar omdat ze zien dat u in de dagelijkse politieke praktijk doorgaans wel precies stemt zoals zij zouden hebben gedaan.

Die gaan nu weer twijfelen.

Persoonlijk vind ik dat jammer.

Baby & kinderkleding algemeen

Ik gun iedereen die op 20 maart en 23 mei naar de stembus gaat om het ‘partijkartel’ van VVD, D66, CDA, GroenLinks, PvdA en ChristenUnie weg te stemmen een zo ruim mogelijke keus.

Maar er is wel iets wat u kunt doen om het alternatief ‘SGP’ ook voor mensen die homo’s heel normaal vinden, zoals ik, levend te houden.

Gisteren gaf u, vanwege de zondagrust, geen commentaar op de ophef die over uw handtekening onder die Nashville-verklaring is ontstaan.

Vandaag moet u echt even de media te woord staan.

Misschien zelfs wel bij Jinek gaan zitten. Hoe onsympathieker de interviewer, hoe beter u over komt.

Ik stel voor dat u dan zegt dat die Nashville-verklaring “alleen maar een papiertje” is. Een “niet-bindend document”. Dat “het de soevereine lidstaten volledig vrij staat om het op te nemen in de eigen wetgeving”.

Dat werkte bij Mark Rutte ook altijd.

Terwijl die altijd liegt en u eigenlijk nooit.

En als u echt wilt shoppen in het PVV- en FvD-proletariaat, kunt u er ook nog fijntjes aan toevoegen dat de ondertekenaars van die Nashville-verklaring geenszins willen dat homo’s voortaan worden gestenigd of van flatgebouwen worden gegooid.

Dan vouwt u uw handen op die zo karakteristieke wijze voor uw borst, kijkt u Jinek recht in haar gezicht aan en zegt: “Wíj niet…”

Succes verzekerd!

Groet,

JanD

9 thoughts on “Aan Kees van der Staaij

 1. Iedereen rolt over Van der Staaij heen. Maar diezelfde mensen durven hun mond niet open te trekken tegen moslims en Islam. Daar wordt iedere vrijdag in moskeeën precies hetzelfde geroepen. Valt zogenaamd allemaal onder vrijheid van godsdienst. Echter, wat moslims mogen mag Van der Staaij zeer zeker ook. Willen we deze toestanden niet dan moet het Art. Vrijheid van Godsdienst uit de Grondwet. Dan is het gelijke monniken, gelijke kappen.

 2. Wat fijn dat je als afgezant van GOD zulke wartaal uit kunt spugen. Als er een GOD is,dan zou hij deze zogenaamde goede hielen likkende christenen de deur wijzen. Want geen enkele God zou mensen die hij zelf gecreëerd heeft uitsluiten, dus mensen die vinden dat ze voor God kunnen spelen zijn zielige figuren die eerst eens bij hun eigen gecreeerde kerkje te raden moeten gaan. De splinter en de balk.

 3. De man zegt niets anders dan de waarheid we worden door dat soort mensen geregeerd en kijk wat er van terecht gekomen is. Ene grote war boel en maar niet te praten over de misdaad en leugens verteld door die zelfde mensen in de regering.

 4. Over een paar jaar mag een pedofiel ook uit de kast komen. Pedofilie is natuurlijk ook maar een geaardheid wat je moet kunnen uiten op straat zonder gediscrimineerd te worden. Zal Nederland ook het 1e land ter wereld zijn die een huwelijk tussen een pedofiel en een kleuter sluit. Ik zie de pedoparade al door Amsterdam gaan en de pro pedo talkshows op alle mainstream media op gang komen….

 5. Tja, nestbevuilers worden altijd harder aangepakt, en dat is prima. Toch blij dat het weer duidelijk is hoe diep het christelijke fundamentalisme zit. Gelukkig is het een westers fundamentalisme onder invloed van westerse waarden, anders zou het niet veel beter zijn dan het moslim fundamentalisme die de westerse waarden en bijbehorende rechtsstaat ontbeert hebben. Het is wel duidelijk dat religieuse waarden boven menselijke waarden worden gesteld door geloofsfanatici. En dat terwijl religie in wezen geen enkele waarde heeft, geen enkele waarheid, niet op realiteit gestoeld. Een idee-fixe. Toch knap dat Jan dat hele gedoe, die non issue want in de wereld gebracht door halvegaren, dan weer kan linken aan de politiek. Stokpaardjessyndroom…

 6. Er worden hier ernstig appels met peren vergeleken. Mensen die zich (deels) bekennen tot een christelijke ‘identiteit’ en de voorvechters van ‘homofilie in het openbaar (met reetveters) moet kunnen’. Als je naar voren treedt met je ‘identiteit’, moet je daar kritiek op kunnen velen, gelijke monniken, gelijke kappen. Ik mag transgenders in de buurt van mijn kinderen ‘eng’ vinden, dat mag ik, hun mij ook.

 7. Ik denk dat Jan een goed punt heeft. Ik ben niet religieus maar snap v.d. Staaij wel. Ook hier weer de dubbele moraal: geen deugmens zegt iets als anti homo geluiden klinken uit de islam hoek, ze vallen allemaal over een SGP’er heen.
  Laten wij nooit vergeten dat onze huidige westerse cultuur een christelijke basis heeft, of we dit nu leuk vinden of niet. En dat herstel van christelijke waarden weleens het beste, geweldloze, wapen tegen de oprukkende islam zou kunnen zijn.

 8. Mag het geloof zijn waarde laten horen,?niet gelovigen blazen altijd op mensen die volgens hun een
  Ouderwetse zienswijze hebben

 9. ik snap eigenlijk sowieso niet wat christelijke (of van welk geloof dan ook) partijen in de 2e kamer doen. of, om het even te nuanceren, volksvertegenwoordigers die hun meningen en waarden ontlenen aan een geloof.
  ik dacht namelijk dat we ooit een scheiding der machten zijn ondergaan en we nu trots mochten zijn op onze seculiere overheid.

Comments are closed.