Aan Kees van der Staaij

 Computer algemeen

Beste Kees,

Dertien jaar werkte je aan een wetsvoorstel om Europese verdragen voortaan door een tweederde meerderheid van ons parlement te laten goedkeuren, in plaats van een gewone meerderheid.

Het doel van dat voorstel was duidelijk: voorkomen dat het meerderheidje van de dag er belangrijke verdragen doorheen kon jassen en zorgen dat overdrachten van onze soevereiniteit alleen plaats zouden vinden als een ruime meerderheid van het parlement ze zouden ondersteunen.

Gezien het feit dat de EU juist de beweging maakt om zich steeds meer als de Verenigde Staten van Europa te gaan gedragen (ik vermijd even mijn vaste benaming ‘Groot Europeesche Rijk’), was dat een uitstekend voorstel.

Op 22 september 2015 stemde de Tweede Kamer vóór jouw wetsvoorstel.

Gisteren stemde de Eerste Kamer tégen jouw wetsvoorstel.

In 2015 was de VVD voor.

Gisteren was de VVD tegen.

Eén van de hoofdargumenten van VVD-woordvoerder Anne-Wil Duthler (ja, die) tegen jouw wet was dat het dan wel heel moeilijk zou worden om ooit nog een Europees Verdrag door het Nederlandse parlement te loodsen.

Dat klopt.

Dat was namelijk precíes de bedoeling van jouw wet.

Dat alleen nog echt goede voorstellen, waar geen weldenkend mens tegen kan zijn, door Nederland zouden worden overgenomen.

Jammer voor de klimaatsekte.

Jammer voor de asielzoekersindustrie.

Maar nee…

We moeten helaas vaststellen dat de VVD sinds gisteren (net als de eurofielen van CDA, D66, GroenLinks en de PvdA) officieel de vaak waanzinnige wensen van de Junckers, de Timmermansen, de Sargentini’s en de Verhofstadtjes belangrijker vindt dan die van de Nederlandse bevolking.

De landverraders…

Ruttes volgende baantje wordt duur betaald!

Groet,

JanD

12 thoughts on “Aan Kees van der Staaij

 1. De VVD draait naar alle kanten ,om de Eigen Burgers maar veel pijn te doen. Zij zijn de smerigste club die ons neer haalt. Daar moet eens eindelijk een einde aan gemaakt worden. Rutte krijgt een standbeeld ,van de grootste en smerigste hufter aller tijden. Zo,n rat heeft Nederland nog nooit voort gebracht. Dat word dan het standbeeld van verraad,het kwaad , en de leugenaar.

 2. We leven in een ja knikkerland wel zeuren en niets ondernemen doe je niks dan veranderd er ook niks lekker alles blijven accepteren,

 3. Rutte is in toenemende mate de grootste, ergste leugenaar en bedrieger, die we ooit als minister-president hebben gehad. Heeft die man geen geweten, vraag ik me af? Iemand die zo verschrikkelijk liegt, bewust, die moet zichzelf toch tegenkomen?! Soms, als een Kamer
  lid bij toeval een leugen constateert en dat vervolgens meldt, lacht Rutte dat weg, en gaat gewoon verder. Ik begrijp dit niet, nu niet en nooit niet.

 4. Hebben ze er meer dan 3 jaar over zitten zemelen, wordt het toch nog even snel afgeschoten voordat FVD zijn intrede in de 1e kamer doet…… Beslist geen toeval.

 5. Het merendeel van ons klootjesvolk haalt het toch steeds weer in zijn hoofd om op deze zwakbegaafde “leider” en zijn volgelingen te stemmen. Men houdt het dus gewoon zelf in stand!

 6. Wij moeten niet zeurenmaar de boel eens een tijdtje plat gooien .en als dat niet gebeurd moeten wij ook niet zijken.

 7. Rutte is met familie Indonesië uitgeschopt vanwege ze nog steeds als koloniale te werk gingen tegen in hun ogen stomme koelies.komen hier en behandelen de burgers net zo als ze gewend zijn volkomen harteloos en gaan over lijken .deze asociale familie moet nodig op hun plaats gezet worden en Rutte opsluiten wegens landverraad en afbreken van de rechtstaat.

 8. Om ONS monddood te maken is een raadgevend referendum te niet gedaan.
  Eens in de vier jaar een stem uitbrengen om dan alle veranderingen in het verkiezingsprogramma aan te brengen zoals ONS niet welgevallig is riekt niet fris.
  Denk hierbij aan Rutte’S dividend spelletje.
  Het klimaat akkoord te aanvaarden zonder begroting.
  Oekraïne referendum , destijds EU referendum.
  Duidelijk een vorm van machtswellust zonder tegenspraak en omhoog gevallen personen welke geen gevoel hebben met wat er echt leeft.
  Met het vooruitzicht dubbel pluche in Brussel.

 9. @John de Jong
  Het merendeel stemt op VVD? ! Klopt natuurlijk niet 12 van de 75 zetels in de eerste kamer en FvD heeft 13 zetels. Zouden er nu Tweede Kamerverkiezingen zijn dan was FvD ook de grootste geworden!

 10. Het is al meerdere keren gezegd hier en inderdaad wij zijn inmiddels weggezakt tot passief klootjesvolk die alleen maar steen en been klaagt en verder gaan tot de orde van de dag! Precies de houding die rutte ook heeft. Rutte heeft ook gezegd dat stemmen voor de EU geen enkel nut heeft wellicht omdat hij het prima vind zijn eigen afkomst en alles waar onze roots vandaan komen door de EU tenniet te laten doen om zijn eigen toekomst veilig te stellen als toekomstige president van de verenigde nazies van euroslamisme!! Wij weten inmiddels beter nu want de slapende reus is inmiddels aan het ontwaken binnen europa met de slavische bevolking voorop! Reden hiervoor…voormalig oostblok hebben eerstehand te maken gehad met socialisme , alleen wij in het westen moeten nog goed op onze eigen kloten krijgen door deze alt left fascisten. Als je zo ver diep in de linker hoek zit dan is alles wat niet jouw kleur spreekt , per definitie rechts!!

 11. Nou, mijn reactie over de aan de orde (geweest) zijnde onderwerpen, voeg ik hier niet aan toe. Dat omdat, (te) zacht gezegd, het niveau van de discussie mij niet bevalt.

Comments are closed.