Aan Kauthar Bouchallikht

Kerst 2021Kerst 2021

Beste Kauthar,

Groot feest op je Twitter-timeline gisteren!

Over het NOS-bericht dat het jaarlijkse aantal vluchten op Schiphol misschien wel van 500.000 naar 300.000 moet dalen omdat de luchthaven niet aan allerlei milieu-eisen voldoet.

Begrijp me goed: ik vind ook dat de eigenaren van Schiphol (de Staat, de gemeente Amsterdam en de gemeente Rotterdam bezitten 92 procent) lang genoeg hebben gemanipuleerd met cijfers om meer, meer, meer geld te kunnen verdienen.

Een stáátsbedrijf moet het goede voorbeeld geven.

Zeker als we aan de vooravond staan van decennia waarin gewone burgers financieel kapot gaan worden gemaakt door bijvoorbeeld die klimaatwaanzin waarin gas verboten! wordt en biomassa ‘duurzaam’ heet en waarin die niet te stelpen stroom uitvreters uit warme landen die hier gratis huizen, zorg en geld komen ophalen.

Jouw Twitter-reactie, die vergezeld ging van een emoticon van iemand met een toeter en een feestmuts, vond ik daarom best wel ongepast.

“Grote zorgen bij het kabinet? Nope. Juist goed nieuws dit”, twitterde je. “Want de belangen van mensen en hun gezondheid, klimaat en natuur gaan boven de belangen van de luchtvaart.”

En daarnaast plaatste je een liedje van Spinvis, ‘Heel goed nieuws’, om je “mood voor de rest van de avond” weer te geven.

Als ik volksvertegenwoordiger zou zijn van een partij die in het nest ligt met de Partij van de Arbeid, traditioneel toch de partij van de minder draagkrachtige oude én nieuwe Nederlanders, zou ik niet hard gaan juichen om 300.000 in plaats van 500.000 vluchten.

Dat betekent namelijk maar één ding: duurdere tickets.

Voor traditionele linkse kiezers, dus niet die bakfietsers uit 020: onbetaalbare tickets, niet meer kunnen vliegen.

Voor mensen mét geld: sneller inchecken.

Ik zou als ik jou was voortaan eerst even nadenken voor ik met feestmutsen en toeters uit mijn hoofddoek ging op Twitter omdat mijn eigen achterban de lul is.

Niet iedereen verdient 8.431,26 euro per maand.

Of wordt gesponsord door de Moslimbroederschap

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Hoor je het ook eens van een ander.

PS2. Nog wat leuks voor straks in de trein:

One thought on “Aan Kauthar Bouchallikht

  1. Beste Jan, dit zou niet alleen betekenen dat veel mensen met een lager inkomen niet meer een betaalbare vliegticket kunnen kopen, maar ook dat er duizenden hun (vooral) laagbetaalde baan op Schiphol zouden kwijtraken. Het schijnt overigens vooral links NL te zijn die zich hier in allerlei andere gevallen niet om bekommert, of het nu het sluiten van een kolencentrale of een gedwongen aansluiting op een warmtenet is; gejuich alom en Jan met de Pet (sorry Jan) ziet met de gebakken peren.

    Met vriendelijke groet,
    Tim Bakker

Comments are closed.