Aan Károly Illy

Meneer Illy,

Gisteren bracht het NOS Journaal het nieuws dat de Gezondheidsraad had geadviseerd om jongeren van 12 tot en met 17 jaar géén boosterprik te geven.

Wegens: heeft geen zin.

De Gezondheidsraad is de onafhankelijke wetenschappelijke adviesraad die regering en parlement adviseert op het brede terrein van de volksgezondheid en gezondheidszorg.

En wat gebeurde er toen?

U, de kinderarts, de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde en het OMT-lid, gaf voor de miljoenmiljardste keer de voorkeur aan tv-lampen boven uw patiëntjes.

En u zei: “Het heeft weinig medische meerwaarde. Wel heeft het veel meerwaarde, of kan het veel meerwaarde hebben, voor veel tieners, ten aanzien van hun mogelijkheden om bijvoorbeeld naar het buitenland te gaan. En dat is ook welzijn, dat is ook gezondheid.”

Of kinderen even een spuitje in hun arm willen laten zetten in ruil voor een groen vinkje.

Zit u alsnog in de vaccinhandel?

Heeft u nieuwe instructies uit Brussel gekregen?

Ik vroeg me na die uitspraak van u eigenlijk vooral af: waar is PvdA-Kamerlid Attje Kuiken als je haar nodig hebt, om te pleiten voor het intrekken van uw BIG-registratie?

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Voor óns welzijn.

One thought on “Aan Károly Illy

  1. Zoveel wetenschappers en artsen die zich uit-prostitueren om als spreekbuis of goedkeurings stempel van de macht te dienen. En dan vindt men het gek dat steeds meer mensen niet meer geloven in wat de wetenschap zegt.

    De wetenschappelijke methode is van de grootste stappen voorwaarts in de menselijke ontwikkeling maar mede gaan zitten op de stoel van de politicus, activist, en als woordvoerder van de macht dienen doet meer schade aan de wetenschap dan een duizend Willem Engels. Sterker nog, zonder deze wetenschappers die hun ziel verkochten zou Willem Engel een nobody zijn.

Comments are closed.