Aan Kajsa Ollongren

Bol.com Algemeen

Mevrouw Ollongren,

Ik ben me kapot geschrokken van dat terugkeerinterview met u in het AD gisteren.

U vertelde dat u tijdens uw ziekte heeft geleerd hoe belangrijk werk voor u is. “Ik ben niet een compleet mens zonder werk. Daar word ik best heel ongelukkig van. Ik ben dus ontzettend blij dat ik weer aan het werk ben.”

Opeens realiseerde ik me: daar zijn we voorlopig nog niet vanaf.

Die gaat door tot het gaatje!

Als u pak ‘m beet IC-verpleegkundige was, zou dat natuurlijk fantastisch voor het land zijn.

Maar dat bent u niet.

Uw missie is niet om mensenlevens te redden, uw missie is om de democratie om zeep te helpen.

Op dat gebied heeft u een indrukwekkende cv opgebouwd.

Misschien waren er mensen die het afschaffen van het referendum als de kroon op uw werk zagen.

Die heeft u afgelopen week laten zien dat ze u toch echt onderschatten.

In een brief aan Kamer-voorzitter Khadija Arib schreef u vrijdag dat u onderzoek laat doen naar de gevolgen van de coronacrisis op de Tweede Kamer-verkiezingen van 17 maart 2021.

De brief ging voornamelijk over de inrichting van de stemlokalen en de mogelijkheid van ‘briefstemmen’.

Maar u schreef ook: “Er is op dit moment naar mijn mening geen enkele aanleiding om te veronderstellen dat het organiseren van de komende verkiezingen niet mogelijk zal zijn. De vraag of een van de komende verkiezingen uitgesteld zou moeten worden is daarom nu ook niet aan de orde.”

Gezondheid

Kijk, dan moeten bij iedereen die het best een goed idee vindt dat kiezers bepalen hoeveel zetels partijen in de Tweede Kamer hebben alle alarmbellen afgaan.

Dit is het begin.

U heeft het onderwerp ‘geagendeerd’.

U zegt dat er ‘op dit moment’ geen reden is om te denken dat de verkiezingen niet doorgaan.

U kondigt een drie maanden durend onderzoek aan.

Uit dat onderzoek kan zomaar ‘blijken’ dat het ‘in deze crisissituatie’ toch maar beter is om de verkiezingen niet te laten doorgaan.

Vervolgens legt Martin Bosma van de PVV in de Tweede Kamer tijdens een debat over uitstel van de verkiezingen van 17 maart 2021 voor de zoveelste keer uit dat u een democratiehater bent, verschijnen er van columnisten wat vervelende stukkies over u en zal de Nederlandse bevolking, al dan niet geïndoctrineerd door de ambtenaren van de Staatsomroepen en de lakeien bij de couranten, ook dit weer pikken.

Je maakt van makke schapen nu eenmaal geen wolven.

Groet,

JanD

PS. Ondanks het feit dat ik u een verachtelijk mens vind, heb ik toch maar een kleinigheidje voor u gekocht. Dan kunt u het karwei snel afmaken.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlinks bij Bol.com en Amazon wordt ook gewaardeerd)