Aan Kajsa Ollongren

 DVD algemeen

Mevrouw Ollongren,

In een interview in het Algemeen Dagblad zei u dat het tijd wordt voor een vrouwelijke premier in Nederland.

“Het is toch gek dat wij in zo’n mooi, vrij land nog nooit een vrouwelijke minister-president hebben gehad? Het is belangrijk dat dat echt een keer gebeurt, daar gaat zo veel inspiratie vanuit.”

Later legde u op Twitter nog maar een keer uit waarom Mark Rutte door een vrouw moet worden opgevolgd.

“Omdat ik wil dat alle meisjes zien dat het hoogste ambt in onze democratie ook voor hen bereikbaar is. Formeel en wettelijk kan een vrouw in Nederland minister-president worden, maar dat is na meer dan 170 jaar parlementaire democratie nog nooit gebeurd.”

Kort samengevat: het kan, het mag, het is nog nooit gebeurd, dus het moet gebeuren, omdat iedereen dan ziet dat het kan, dat het mag en dat het gebeurt.

LOL.

Precies met deze zelfde redenering kunnen we dus zeggen dat het tijd wordt voor een premier in een rolstoel, een albino-premier, een blinde premier, een premier met een derde bal, een dove premier, een partijloze premier, een veganistische premier, een transseksuele premier, een zwarte premier, een islamitische premier, een…

U begrijpt, zo kan ik nog wel een uurtje doorgaan.

Míjn voorkeur zou overigens uitgaan naar een gekózen premier – maar dat komt omdat ik wél een democraat ben.

Maar laat ik nou eens één keer meegaan in uw redenering.

Er moet een vrouwelijke premier komen, omdat alle meisjes dan zien dat het hoogste ambt in onze democratie ook voor hen bereikbaar is.

Oké, gaan we doen!

Klein vraagje nog.

Moet het dan Fleur Agema van de PVV worden of Annabel Nanninga van Forum?

Of kiest u, als de keuze tussen déze twee vrouwen gaat, toch liever voor Mark Rutte?

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (via Back me) en door incidentele giften (via Bunq me).

12 thoughts on “Aan Kajsa Ollongren

 1. Nou Mevr Ollongren, het valt gelukkig niet op dat U zich zelf op die plaats probeert te friemelen. Ten eerste heefd U een uiterst onsympathieke uitstraling(eng) en ten tweede willen wij U niet op die plaats die zo belangrijk is. Dus stop maar met dromen, en er zijn nog vrouwen nodig bij Allevo 😂🙋🏼👍🏼

 2. We hebben allang een vrouwtje als premier en haar naam is Mark Rutte. Een moederskindje dat tot voor kort nog zijn was door zijn moeder liet doen en vanwege het gemis van zijn vader eeuwig twijfelt of hij nou gever of nemer wil zijn in de van oorsprong evolutionair bedoelde seksuele drang.

  Het halfjongetje Karin die haar naam niet sjiek genoeg vond klinken dus zich maar de hondennaam Kajsa heeft aangenomen, doet met haar halflogica zichzelf half tegenspreken. Zij wil een vrouwelijke premier maar is tegen discriminatie op sekse. Ook kiest zij voor de seks een gleufgenoot terwijl haar partij vindt dat sekse niet bestaat en eigenlijk moet worden afgeschaft. Ondertussen is zij hartelijk bevriend met onze voormalige koningin die diep in haar hart ook van dezelfde gleuvenbegeerbrigade is. Vandaar die onderling diep warme gevoelens van die anders uiterst kil en berekenend bekend staande reptielachtigen.

  Kennelijk irriteert het de halfjongen Karin dat vrouwen een vrije keuze hebben en daar gebruik van maken en kiezen wat zij willen, niet wat Karin wil. Ondertussen wordt er wel degelijk geëxperimenteerd zoals door Femke in Amsterdam waar als ferm beleid direct de letters ‘I Amsterdam’ werden verwijderd in de van drugsmaffia en zwart geld geregeerde Hoofdstad. Haar gezin voelt zich er thuis en bewapend zich naar hartelust in de door gemeenschapsgeld betaalde niet marktconforme maar overgesubsidieerde huurwoning. Ook ons buurland Duitsland wordt door een vrouw geregeerd zodat elke zielepoot ter wereld weet dat zij in dat land en bij extensie heel de EU, welkom zijn. Waarvan akte.op lange termijn grote gevolgen waarvan de zwaarte van destructie nog ongewis is.

  Tegelijkertijd was bijvoorbeeld Thatcher een uitmuntend voorbeeld van een topleider. Gewoon gekozen wanneer de gelegenheid zich voordeed en zij als beste naar boven kwam drijven. Maar dat zal de seksueel pervers gestoorde Karin waarschijnlijk niet vinden. Want Thatcher zou ongetwijfeld niks moeten hebben van D66, een partij die tegenwoordig feitelijk niks anders is dan een LGBTQIAP+ actiepartij met als doel deze stoornissen te normaliseren en de wereld te perversiteren. Te beginnen bij de kindertjes natuurlijk, de meest begeerlijke voor hen.

  Uiteraard kan zoiets niet al te lang ongestraft voortbestaan en aangezien wij aan de vooravond van grote internationale conflicten staan waar oeverloos gender gezwets of gelijke beloning voor ongelijke prestatie ineens wat minder dringend zal blijken. Uiteindelijk zal evolutie met hen afrekenen. Maar heb mededogen: het zijn ook maar patiënten!

 3. Kajsa Ollongren, niet alleen haar naam is eng.
  Ziet u het al voor u, deze Demonen’666 er als premier van provincie Nederland, overgeleverd aan Jan Rattenplan van de EU (= geen Jan Dijkgraaf hoor), waar je moet werken tot minimaal 66+, om vervolgens bij Pia Dijkstra een spuitje te mogen halen, voor haar organenfabriek, waar de niet bruikbare resten tot hondenvoer verwerkt worden.
  Dit mens is volgens mij familie van de Adams familie, het zijn gewoon verschrikkelijke griezels, die zichzelf nog democraten durven te noemen.
  Nee, Fleur Agema mag van mij zo minister president worden en met Annabel Nanninga heb ik ook geen moeite, maar dit ondemocratische mormel van een Kajsa Ollongren aan de macht, zouden het aantal zelfmoorden tot ongekende hoogten gaan stijgen.

 4. Haar uitspraken zijn gewoon marketing voor het regeringskartel en het wordt nog veel erger zelf de PvdA (PvdArbeidsloze regenten) wil een D66 (De duivelse slopers van de Democratie) motie steunen om 16-jarige te laten stemmen die zijn geïndoctrineerd door de linkse leraren op bijna alle scholen, een echt rampscenario waar die arme kinderen pas achter komen als ze zelf uitgebuit gaan worden zoals de Nederlandse arbeiders en middenklasse nu. En ja, ook de VVD is links geworden omdat dat beter uitkomt bij de jacht naar de vette EU-banen. Nederland hebben ze al lang opgegeven onze vette pensioenpotten zijn voor die lui slechts een ruilmiddel om zich in te kopen in de EU-elite. Nooit meer op deze partijen stemmen als je nog iets van Nederland wil behouden. J

 5. Inderdaad is de bedoeling van haar preek dat zij hiervoor in aanmerking wil komen. Zie haar voorgeschiedenis. In ieder geval een duffe ellende ALS dat gebeurt.

 6. Nooit mag het iemand worden die heeft gestemd om het referendum heeft af te schaffen dit omdat dit Dictators zijn 😭🤮

Comments are closed.