Aan Judith Sargentini

Beauty & parfum

Beste Judith,

Ik vroeg me soms af of GroenLinks-mensen een tikkeltje wereldvreemd zijn.

Toen ze Tara Singh Varma-achtigen (al dan niet verkleed in het lichaam van Tofik Dibi) op de lijst zetten, bijvoorbeeld.

Toen ze Femke Halsema pushten als aankomend burgemeester van Amsterdam, terwijl de huidige nog leeft.

Toen ze een Tweede Kamerlid hadden, Mariko Peters, die als medewerkster op de Nederlandse ambassade in Afghanistan verzweeg dat een man die daar subsidie aanvroeg haar eigen vriend was.

Toen ze een eigenaar van een brievenbusfirma op de Seychellen, Maya van der Steenhoven, op de kandidatenlijst zetten.

Toen ze een linkse terrorist als Wijnand Duyvendak benoemden tot campagneleider bij de Tweede Kamerverkiezingen.

Toen ze als eigenaar van een pand in Amsterdam, de stad waar ze zich zo fel verzetten tegen AirBnB, een AirBnB-klantje van de trap flikkerden.

Toen ze…

Ach, laat ook maar. Want inmiddels vraag ik me niet meer af of jullie uit Koekwaus County komen.

Het is veel erger.

Het is geen onnozelheid, het is kwaadaardigheid.

En jij bent degene die mij de ogen geopend heeft.

Want wat schreef je bij een foto van het gebouw van het Europees Parlement in Brussel?

Huh?

Dus eerst verklaar je iedereen die beweert dat de door jou aangehangen Europese open-grenzenpolitiek ook tot de komst van wat potentiële aanslagplegers zou kunnen leiden voor ‘hysterisch’. En nu je eigen ‘huis’ precies tegen dat soort cultuurverrijkers wordt beveiligd, sta je er met een natte poes bij te juichen.

Dat is niet naïef, dat is ziek.

Groet,

JanD

PS. Doe maar 0 euro; ik hoef geen bloedgeld.

 

13 thoughts on “Aan Judith Sargentini

 1. Ik denk eerder dat de tweet een soort onbegrepen sarcasme is van Judith……hopelijk…..toch…..misschien…

 2. Dan heeft ze ook nog eens geen gevoel voor humor Erik; en mensen zonder gevoel voor humor zijn hééle gevaarlijke mensen.

 3. Ik las de tweet ook sarcastisch. Maar dat maakt het niet minder schunnig. “Oh wat is de realiteit (die ikzelf gecreëerd heb) toch lelijk!”

 4. Of het nou sarcasme is of gemeend. Het is in beide gevallen een zieke tweet. De burger moet niet zo hysterisch doen maar de elite zit achter een tanksluis. Grenscontroles zijn niet nodig, behalve als er een G20 top is. Dan moet de elite beschermd worden. De zorgwekkende bijvangst van die grenscontroles zou toch een belletje moeten doen rinkelen. Niet in de laatste plaats omdat fysieke controle de grens net wat meer ‘cachet’ geeft.

 5. Maar wij de “normalen”, weten dit beste Jan, maar wat nou echt alarmerend is, ja echt alarmerend is het feit, dat onze minister president versie drie daar graag mee op het pluche had gezeten en Pechtold stond erbij en vond het goed, maar alleen maar praten met de PVV, lees anderhalf miljoen Nederlandse kiezers, nee daar praten ze niet eens mee. Dat is alarmerend volgens mij. (Jan toch sla je weer de spijker op mijn kop)
  Punt.

 6. Tja, op een dag weet je het… Links is niet koekwaus of stupide naïef en zelfs niet al dan niet onrealistisch idealistisch maar ronduit kwaadaardig en hebben een gigantisch haatagenda.

 7. Het is kwaardaardigheid. Het schijt hebben aan mensen, waar ze geen belangen bij hebben.
  Het zijn de slib of de tongs en mijn ervaring is dat je ervan uit kunt gaan dat ze gemeend zijn. Niet alleen mensen die links stemmen zijn kwaardaardig. Ook bij andere stemmers zie je dit soort. (VVD etc) Lullig dat ik het pas begon te zien op oudere leeftijd. Dat is de ellende als je een naief karakter hebt (gehad) Er zijn veel goede mensen, maar uiteindelijk als het erop aankomt nog meer slechte mensen.

 8. Lekker nuttig ook zo.n sluis als de gevel ruim binnen schietafstand van een tank staat. Een tank is om te schieten niet om ergens binnen te rijden.

 9. Maar ja we praten nog steeds te VEEL en DOEN nog steeds te WEINIG.
  De barricade op gaan om die WALL te TESTEN dat is wat we moeten doen. Niet denken het zal mijn tijd wel duren, Uw kinderen en kleinkinderen zijn er ook nog.
  VERGEET DAT AUB NIET.

 10. de lijst met namen is nog wel langer: Paul Rosenmöller die betoogt met de creditkaart van papa op zak, mohammed rabae die symphatiseert met degene die schrijvers willen verbieden….

 11. Mmm.., ben ‘t even kwijt.. Is dit geen gekozen Volksvertegenwoordigster..? Wat zegt dit over het Volk…? Waar ik woon in de EU zou Judith met pek en veren naar huis zijn gestuurd. Benoem het probleem waar ‘t is en dat is niet bij Judith en haar inspirerende bezigheden voor all-in ruim €13.000 p/mnd (nett)

 12. En dan vergeten wij nog even dat die Jesse Klaver , Groen Links, de vorming van een nieuw Kabinet heeft tegen gehouden ( Tsja Klaver, we gingen 15 maart naar de stembus, dus nu 4 maanden geleden ) en dat die kleuter de boel zodanig heeft tegengehouden dat de boel weer plat ligt.
  Om van te kotsen. Weten die simpele groene kleuters nu écht niet wat er speelt in ons land ?
  Nee, dat weten zij niet. Want zij leven in een groene bubbel. En beseffen niet hoe Jan-met-de-pet leeft.
  Groen Links is voor mij een partij met zweefkezen, niet-bij-de -realiteit-van -alledag en het is ook walgelijk dat zij, voor de huidige Burrie van 020 is overleden, Femke Halsema al vast naar voren hebben geschoven als nieuwe Burrie van 020.
  Nogmaals: Ik kots echt van die club.

 13. Het gedachtegoed van G.L. is in basis even goed of slecht als de rest van het partijen kartel,
  iedere partij onderscheidt zicht op zijn eigen wijze naar geloof of overtuiging, maar met de voordracht van een doorgeschoten zich papa noemende donkere krullenbol is Nederland er nog niet, je mouwen opstropen van je ongestreken vaal witte overhemd , en je laten toejuichen door een zaal politieke meelopers in ‘den dop, is géén garantie voor een betere wereld.

Comments are closed.