Aan Joris Demmink

Solden

Meneer Demmink,

Goed.

Het Openbaar Ministerie, waar u als voormalig hoogste baas van het ministerie van Veiligheid en Justitie nog altijd vuistdiep in zit, heeft het Gerechtshof in Arnhem gisteren gevraagd te mogen stoppen met uw vervolging.

In augustus zal het Gerechtshof daarmee instemmen.

Weer een hobbel genomen.

Nu zie ik u liever hobbels nemen dan Turkse tieners, maar dat beeld van toenmalig SP-Tweede Kamerlid Harry van Bommel bij Café Weltschmertz wil maar niet van mijn netvlies af. Hij meende dat er áls er ooit serieus onderzoek naar uw handel en wandel met onvolwassen jongens wordt gedaan u de hand aan uzelf slaat een touw opzoekt en een hoogste boom.

Het persbericht van het Openbaar Ministerie suggereerde gisteren dat er uitputtend onderzoek is geweest naar uw handel en wandel en dat u volledig wordt vrijgepleit van alle beschuldigingen. Zelden het OM zo enthousiast iemand zien weghouden bij de rechter 🙂

Maar er staat ook in het persbericht dat de Turkse autoriteiten weigerden mee te werken aan het verhoor van twee van uw vermeende slachtoffers in Turkije. Of aan welk ander rechtshulpverzoek dan ook.

Ik kreeg toen ik het las weer heel erg het onderste-steengevoel dat me bekruipt als ik uw partijleider Mark Rutte in beeld zie en denk aan 17 juli 2014. Om de onderste steen te vinden, moet je de échte bereidheid hebben om te graven.

Achtereenvolgende VVD-ministers hebben bewezen dat die bereidheid er in uw geval nooit is geweest. “Het was niks, het is niks en het wordt niks”, zei uw oude baas Ivo Opstelten nog tíjdens dat ‘uitputtende onderzoek’ naar uw vrijetijdsbesteding.

En daarom wil die vieze smaak maar niet uit mijn mond verdwijnen.

Groet,
JanD

PS. Gelukkig staat ‘s lands meest objectieve waarheidsvinder ook achter u.

7 thoughts on “Aan Joris Demmink

 1. Tja Jan…Voor de wet en het strafrecht zijn we allemaal gelijk, maar, door de eeuwen heen zijn er altijd mensen geweest voor wie dit niet gold. En geldt.
  En onze Joris is er zo een.
  Toch vreemd: Voor het gewone volk blijft hij dus gewoon schuldig en het bevestigt klassenjustitie.
  Zijn naam is voorgoed besmeurd en het vertrouwen in het OM ook.

 2. De VVD zal zijn alom aanwezige hoogmoed eens bekopen met een diepe val, deze zelfverklaarde regenten club waar de integriteit wordt afgemeten aan het bezit van macht
  kan het mes in de rug van de PvdA als een boemerang terug verwachten.

 3. Er zijn in andere schokkende zaken over kindermisbruik door het old boys network ook nooit straffen uitgedeeld. In één van die zware misdrijven heeft ‘n politie inspecteur zelfs anoniem verklaard dat de onderste steen nooit boven zou komen…Ik hoop dat als er ‘n God bestaat Hij al die ‘Jorissen’ in het hiernamaals Godgruwelijk zal straffen ?

 4. Het OM kreeg geen medewerking van Turkije omdat de feiten daar verjaard zouden zijn!
  Erkent het OM hiermee dat er wel degelijk feiten hebben plaats gevonden?

 5. Zoaks GEWOONLIJK. Iedereen had dit zien AANKOMEN. Niets nieuws ONDER DE ZON
  DE CRIMINELEN BIJ JUSTITIE HOUDEN DE CRIMINELEN IN DE POLITIEK DE HAND BOVEN HUN HOOFD. KLASSEJUSTITIE IS AL JAREN HETZELFDE. HET GEPEUPEL KRIJGT STRAF, ISLAM, VLUCHTELINGEN,CRIMINELEN EN POLITICIE ZIJN BOVEN ALLES VERHEVEN

 6. @Rob Cohen: Ik vind het prima dat Jan hier een briefje aan wijdt.
  Deze zaak speelt al heel lang. Jarenlang.;
  Jan zegt ( en ik met hem ) dat het in deze zaak nooit gekomen is tot “de onderste steen”.
  Er zijn dus redenen waarom “de onderste steen “nimmer is opgegraven en dat heeft de “zaak Demmink” gemeen met de zaak “MH 17”.
  Als zaken niet tot de “onderste steen” worden uitgezocht, om welke reden dan ook, is er sprake van ONWIL.
  ONWIL, voortkomend uit de angst, dat wanneer “de onderste steen” wél boven komt dat er wel eens héél onaangename conclusies zouden kunnen worden getrokken.
  In het geval van MH 17 : De Nederlandse regering, die de Nobelprijs heeft toegekend gekregen voor de Meest Schijterige Regering ter Wereld ( handelsbelangen !) wenst dit in de doofpot te stoppen (WAT EEN ABSOLUUT TEKEN IS VAN MINACHTING VOOR DE NABESTAANDEN VAN DEZE RAMP, IK KEN ER TOEVALLIG ENKELEN) en wat de affaire Joris D betreft:
  ONWIL: want er zijn 2 mogelijkheden: Een fatsoenlijk proces tegen verdachte JD zou 2 uitspraken kunnen hebben:
  1) Schuldig. Stouterd ! Straf. Niet zo best voor Het Koninkrijk der Nederlanden, waar bij een bepaald departement ( V&J ) dus kennelijk viespeuken hebben gewerkt.
  2) Onschuldig. De aangeklaagde wordt vrijgesproken, van alle blaam gezuiverd en heeft recht op een ruimhartige schadevergoeding.
  Maar één ding is voor mij zeker:
  Beide zaken werpen een smet op het OM, (let wel, het OM vertegenwoordigt ons, de bevolking ) én de rechterlijke macht
  Groet uit Rotterdam.

Comments are closed.