Aan Joost Eerdmans

Philips Avent Actieweken

Beste meneer Eerdmans,

Pijnlijk hoor, dat het Rotterdamse gemeenteraadslid Mohammed Anfal gisteren is overgestapt van uw islamkritische partij Leefbaar Rotterdam naar NIDA, de partij die zich juist laat inspireren door de islam. En dat daardoor de coalitie van Leefbaar, D66 en CDA haar meerderheid in de gemeenteraad kwijt is.

Nu zie ik vertegenwoordigers van Leefbaar met modder gooien naar die overloper. Dat hij intern nooit kritiek had op de lijn van Leefbaar… Dat Leefbaar zijn overstap uit de media moest vernemen (een Sylvanaatje doen, heet dat)… Dat hij nooit deelnam aan debatten… Dat hij zich niet profileerde… Kortom: lastig vanwege het verdwijnen van die meerderheid, maar verder gaat aan Mohammed Anfal vooral een onzichtbare rat verloren.

Veel veelzeggender vond ik wat Anfal zelf zei in NRC Handelsblad. “Leefbaar zei tegen me: ‘Mo, je hoeft niet veel te doen, kijk maar een beetje mee. Als je eens in de drie weken op een raadsvergadering komt, is het goed’. Ik kreeg het eerste jaar geen portefeuille. Ik was de excuus-Marokkaan”.

Ik geloof hem meteen!

Hij kreeg 2352,29 euro per maand ‘salaris’ (plus 262,64 euro aan onkostenvergoeding) om de Marokkaanse stem binnen te halen voor Leefbaar en moest verder zijn bek houden, opzitten en mooi wezen. Dat eerste mislukte meteen (hij haalde 126 stemmen), dat laatste bleek gisteren ook niet bestendig.

De schuldige aan deze wanvertoning?

Degene die deze man op de lijst zette.

U!

Groet,

JanDPS. Dan wil ik tevens gebruik maken van de gelegenheid om de groeten te doen aan rasrotterdammert Rob van den Engel.

4 thoughts on “Aan Joost Eerdmans

  1. En zo krioelen er nog tal van dit soort onwelriekende, maar onzichtbare ratten, door de landelijke en de regionale politiek.

  2. En zo word Nederland overgenomen en ieder doet of zijn neus bloed Pim draait zich om in zijn graf

  3. Islam of andere religies in de politiek, zou verboden moeten zijn. We hebben toch scheiding kerk/staat? Dat het CDA überhaupt mag bestaan, heb ik als atheïst altijd al vreemd gevonden. Aan de andere kant heeft het christendom de afgelopen 500 jaar best goed geleerd wat secularisme is, vandaar ook onze grondwet met die scheiding van kerk/staat…..des te meer ik het nog erger NIET snap, dat islamitische politiek legaal is. Alsof de Islam zo’n zelfde verlichting heeft gehad als het Christendom? Wat een vreemde wereld leven we. De islam is helemaal geen religie. De islam is een fascistische veroverings-doctrine.

  4. Nou, voor mij zitten de ratten bij NIDA: Een partij die zegt voor verbinding te zijn, maar onder deze dekmantel afvallige geloofsgenoten tot de orde roept.
    En bovendien doodgewoon voor islamisering van Roffa is.

Comments are closed.