Aan John Jorritsma

Zomer 2019 - Zomer Vieren

Meneer Jorritsma,

Denkt u nog weleens terug aan uw vorige baan, Commissaris van de Koning in Friesland?

U hád gisteren samen met uw echtgenote Georgette vol in beeld bij Omrop Fryslân het startschot van de Mar-athon Sneek kunnen lossen. In plaats daarvan moest u de politie in de plaats waar u nu burgemeester bent, Eindhoven, op bevel van Oemmah Nederland opdracht geven om twaalf mensen die foldertjes wilden uitdelen in de wijk Woensel te arresteren.

U hád gisteren samen met uw echtgenote Georgette vol in beeld bij de SBS6 Elfstedentocht-zwemmer Maarten van der Weijden in Sloten kunnen onthalen. In plaats daarvan moest u de politie op bevel van Denk-voorman Tunahan Kuzu laten wegkijken bij Turkse stenen- en eierengooiers in de wijk Woensel die de Grijze Wolven-‘groet’ brachten.

U hád gisteren samen met uw echtgenote Georgette vol in beeld bij de Lemster Courant van het zonnetje kunnen genieten tijdens een rondvaart op de LE 50 met de Lemster Visserijdagen. In plaats daarvan liet u de politie op bevel van de Verenigde Naties in het kader van het Verdrag van Marrakesh een journalist die in het bezit was van de Nationale Politieperskaart oppakken.

U hád gisteren samen met uw echtgenote Georgette vol in beeld bij de NOS Elfstedentocht-zwemmer Maarten van der Weijden in Stavoren kunnen onthalen. In plaats daarvan moest u op bevel van de Moslimbroederschap een persbericht aan de politie dicteren, waarin wordt verklaard dat de islamitische stenen- en eierengooiers niet zijn opgepakt omdat niemand gewond raakte. Als die er al waren hè, stenen- en eierengooiers, áls die er al waren…

U hád gisteren samen met uw echtgenote Georgette de snelboot naar Terschelling kunnen nemen om vol in beeld bij de Japanse televisieploeg die u ‘toevallig’ tegen het lijf liep even een staartje mee te pikken van het Oerol-festival. In plaats daarvan moest u op bevel van het Ministerie van Veiligheid en Justitie liegen dat er nader onderzoek naar die kneusjes die stenen en eieren gooiden zal worden gedaan.

U hád gisteren samen met uw echtgenote Georgette vol in beeld bij de NOS, SBS6 én de BBC Elfstedentocht-zwemmer Maarten van der Weijden in Hindeloopen kunnen onthalen. In plaats daarvan moest u op bevel van het Ministerie van Binnenlandse Zaken zélf bellen met Twitter, om te eisen dat dat bedrijf het account van Oemmah Nederland niet offline zou halen, nu daar keurig een vermeend privé-adres van Pegida-voorman Edwin Wagensveld werd gepubliceerd.

U hád vannacht, nadat u samen met uw echtgenote Georgette in uw geboortestad Bolsward Elfstedentocht-zwemmer Maarten van der Weijden de nacht in had gezwaaid én afscheid had genomen van de acht documentairemakers van over de hele wereld die het drukke leven van de Friese Commissaris van de Koning gedurende een jaar vastleggen, lekker vertrouwd op landgoed Lauswolt kunnen overnachten. Niet zo ver van de oude woning in Tytsjerk. In plaats daarvan schrok u vannacht wakker uit een nachtmerrie, waarin Edwin Wagensveld lachend 365 meldingen per jaar kwam doen van demonstraties, manifestaties en flyer-acties in uw stad Eindhoven met als doel om aan te tonen wie inmiddels de échte baas van Eindhoven is (spoiler: het moskeebestuur).

En wat krijgt u terug voor al die moeite?

Woensdag komen wat bebaarde jurken van de Al-Fourqaan moskee u op het stadhuis een tevredenheidscertificaat overhandigen.

De huisfotograaf van de gemeente zal het tafereeltje vastleggen voor de fotoalbums die Georgette sinds uw trouwdag op 1 juni 1979 zo plichtsgetrouw vult.

En voor Al Jazeera.

Kleine domper op de feestvreugde: Georgette mag niet op de foto, want vrouw.

Al zult u zich ongetwijfeld binnen een seconde manmoedig over die teleurstelling heen zetten.

Voor volk en vaderland!

Oant sjen.

JanD

UPDATE Kijk, dat is actie. Exact een maand na dato wordt de knullen gevraagd of ze alsjeblieft even willen langskomen op het bureau.

9 thoughts on “Aan John Jorritsma

 1. De bestuurlijke angst voor de islam en de steeds fanatiekere bende er omheen zit er goed in. In paniek vraagt men zich af hoe het toch kan dat de in het verleden liefdevol toegestoken hand nu beantwoord wordt met een steeds groter opgestoken middelvinger. Dit perfecte briefje toont die angst glashelder aan.

 2. Beste Jan en lezers,
  Goed stuk waarmee je wederom de vinger op de zere plek legt.
  Het is te gek voor een “Briefje van Jan” om kenbaar te moeten maken dat zo langzamerhand
  de islam de dienst uitmaakt in Nederland. Pegida maakt dat keer op keer duidelijk. Wat Pegida ook laat zien is dat het establishment inmiddels gecapituleerd heeft voor de islam. Wij mogen blij zijn dat deze mensen het lef hebben om dit bloot te leggen.
  @wrvandenbroek

 3. Niet te geloven dat deze bange, laffe man uit het land der blokkeerfriezen stamt.
  De zoveelste falende burgemeester in oorlogstijd.

 4. Als iets Jorritsma heet dan ontstaan er bestuurlijke rampen. Daar kunnen ze bijvoorbeeld in Almere over meepraten!

 5. Jan Dijkgraaf, zou de man dit wel lezen?
  Het wordt steeds ernstiger met al die locale elite bestuurders. Dit heb ik deze week bij de pagina van Nederland wordt Wakker geplaatst:
  WPI free media
  Het zaterdag bericht van Hans Wiegel in de Telegraaf 22/6/2019
  De elite blijft bagger produceren:
  Wiegel staat hier te oreren van jewelste.
  Hij zegt:
  “Zo kwamen een aantal mails van Ed Nijpels, de voorzitter van het Klimaatberaad op tafel. Boze mails, waarin hij zijn mening gaf dat het kabinet geen opdrachtgever was van al die doorberekeningen.
  Mooie tekst: Nijpels zei dat het kabinet die publicaties ‘niet kan verbieden’. Nijpels kent het vak en waarschuwde ook voor ‘lekken’ naar de pers: “We zijn dan de regie helemaal kwijt en bovendien worden we om de oren geslagen met verwijten over gebrek aan transparantie en gelijk hebben ze.”
  Goede tekst!…..schrijft Hans Wiegel.
  Zo dat is dus duidelijk….er mag amper transparantie zijn van wat dit sloopkabinet aan bagger produceert.
  Deze week was dit al telkens kenbaar met andere zaken, bv hulp aan Syrië, het MH17 rapport, de zaak Geert Wilders en geheime afspraken binnen het ministerie Justitie.
  Dit sloopkabinet blijft bij zijn eigen agenda zonder enige rekening en verantwoording te willen afleggen aan zijn burgers.
  Juist dit sloopkabinet ondergraaft telkens de democratie waarin wij een gewaarborgd veilig burgerlijk leven moeten kunnen beleven.
  De realiteit is telkens anders voor de Nederlandse burgers.
  Daarom dat dit sloopkabinet MOET OMVALLEN.
  Weg met die gevestigde orde.

 6. Ik sluit mij aan bij de constatering dat wij het hier hebben over landverraders en collaborateurs….

 7. En op 6 juli begint in het zuiden de zomervakantie, dus als ze zich de week erop nog niet gemeld hebben, zitten ze waarschijnlijk in het land der voorvaderen voor een week of 6.

Comments are closed.