Aan Johan Derksen

Beste Johan,

Je hebt het weer voor elkaar: ophef.

Je zei namelijk bij Voetbal Inside dat er maar één nadeel aan het besluit van RTL om van ‘Zwarte Piet’ een ‘Piet met Zwarte Vegen’ te maken kleeft: “dat dat hysterische vrouwtje Simons nu zo trots als een aapje door het land rent”.

Zo dom. Iedereen valt nu natuurlijk over dat woord ‘aapje’.

WANT HET MOEST ‘PAUW’ ZIJN!!!

EN SYLVANA HEEFT EEN KLEURTJE EN DE MEESTE APEN OOK, DUS ZEG JIJ NU DAT ZIJ EEN AAP IS?!?

En ja, Johan, jij en ik weten dat ‘zo trots als een aap’ ook een regelmatig gebruikte uitdrukking is. De bekende actrice Victoria Koblenko gebruikte ‘m eind november 2015 in het Algemeen Dagblad nog. “Ik ben zo trots als een aap met vijf lullen.” En de geliefde radiomakers Coen Swijnenberg en Sander Lantinga in oktober 2009 tegenover persbureau Novum. Die waren zelfs “zo trots als een aap met zéven lullen.” Ofwel, je bent in goed gezelschap. Je wist misschien alleen niet hoe veel lullen je in relatie tot Sylvana moest noemen, maar dat snap ik.

Ik had alleen liever gehad dat de aandacht van de Derksen-haters richting een andere uitspraak van jou over Simons zou gaan. Want je zei ook nog: “Dat vind ik ongeveer het meest irritante, hypocriete wezentje van Nederland.”

En dan doel ik natuurlijk op dat ‘hypocriete’.

Jij denkt niet dat Sylvana Simons, nu ze Zwarte Piet eigenhandig de nek heeft omgedraaid, meteen doorgaat met haar goede werk en het onverdoofd slachten, de sharia en de vrouwenbesnijdenis gaat aanpakken?

Dan zouden de schapen en de moslims mooi in de aap gelogeerd zijn.

Groet,

JanD