Aan Jesse Klaver

Klussen

Beste Jesse,

Is er een ondergrens aan geloof in de integriteit van politici?

Ik dacht het, toen CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt als een soort Laatste der Mohikanen sneuvelde en ook maar gewoon een brave coalitieslaaf was die braaf het stemgedrag van zijn fractievoorzitter ging volgen.

Omtzigt is de hond die het hardst en zeker het langdurigst blaft, maar die op het moment dat er gebeten moet worden een vriendelijke lik in het oor van baas Mark parkeert.

Maar het kan dus nóg ongeloofwaardiger.

Dat is als Jesse Klaver tijdens de algemene politieke beschouwingen de mannetjesmakerij in de politiek gaat hekelen. Het over de politicus als ‘merk’ heeft. En daar afstand van wil doen.

Dat is echt net zo ongeloofwaardig als dat ik zeg dat ik op D66-lijsttrekker Alexander Pechtold gestemd heb bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen. Of dat ik beweer dat ik de Amsterdamse PvdA-wethouder Sharon Dijksma geloof als ze zegt dat ze afvalondernemer Wim Beelen niet gechanteerd heeft rond de AEB-affaire. Of dat ik mijn handen in het vuur steek voor het feit dat GroenLinks-burgemeester Femke Halsema niks wist van dat illegale wapen in de la waar zij en haar partner altijd de mobieltjes van de kinderen neerleggen als die zijn afgenomen.

Doordat ik de livestream uitzette op het moment dat jij, het vleesgeworden Mona-toetje uit de marketingfabriek van jullie RaRa-terrorist Wijnand Duijvendak, je afzette tegen die mannetjesmakerij in de politiek, heb ik wel een ander dieptepunt van je gemist.

Dat was toen je ging lopen dollen over het drugsgebruik van GroenLinks-leden in het algemeen en de Tweede Kamerfractie in het bijzonder en er hilariteit uitbrak in je fractie.

En dat een paar uur nadat het Colombia aan de Amstel en de rest van het land waren opgeschrikt door een nieuw dieptepunt in de oorlog tussen rechtsstaat en drugsmaffia, de moord op de Amsterdamse advocaat Derk Wiersum.

Weer een bewijs dat termen als ‘geschokt’, ‘verbijsterd’ en ‘aangeslagen’ van politici na grote incidenten met een kilo zout moeten worden genomen.

The show must go on.

Maar nu ik je toch spreek: hoe kijk jij eigenlijk aan tegen het weer in dienst nemen door een GroenLinks-hotshot van iemand die volgens de leiding van GroenLinks een stagiaire van GroenLinks heeft aangerand?

En dit vraag ik dus niet aan het merk Jesse Klaver, want het merk Jesse Klaver zwijgt er al dik vier maanden in alle talen over, maar aan de mens Jesse Klaver.

Ik ben benieuwd!

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (via Back me) en door incidentele giften (via Bunq me).

5 thoughts on “Aan Jesse Klaver

  1. Dus dat zoontje zit zomaar in de la te wroeten waar normaal de afgepakte mobieltjes liggen en komt daar plots en onverwacht ook nog een revolver tegen.

    Als hij dus niet had gewroet was hij dus zonder revolver op strooptocht gegaan.

    Of misschien dacht hij dat hij dat de revolver die pa in die ene la had gelegd wel gaaf was bij zijn strooptochten, om mensen af te schrikken of zo.

  2. Uiteindelijk heeft Jesse Klaver een heleboel gemeen met zijn voorgangers die partijleider waren van Links lullen Rechts vullen. Zo hypocriet als wat!

  3. En met die -terechte- laatste vraag in het achterhoofd moet je je voorstellen dat deze Ikea-politicus zo’n metersdikke plaat voor zijn moreel superieure snoetje heeft zitten dat hij Baudet nog durft aan te vallen op de zaak Otten. Iedere keer denk je….’zo’n jongen zal zijn bodem nu toch wel bereikt hebben?’ Maar dan lukt het hem tóch weer om er nog onder te schieten.

  4. Probeer eens wat substantieels te schrijven. Dat voortdurende onderuit halen van alles wat maar met de linker vleugel te maken heeft begint op demoniseren te lijken en voegt niets toe aan welke discussie dan ook. Dankzij de rechter vleugel en deze benaderingswijzes is onze verzorgingsstaat afgebroken tot een bananenrepubliek waarin de grootste graaiende schreeuwers het gebrek aan menselijke maat overschreeuwen. U mag zich zonder gêne achteraan aansluiten, dat dan wel.

Comments are closed.