Aan Jesse Klaver

KlussenKlussen

Beste Jesse,

Ik heb erg gelachen om pagina 28 en 29 van het Zaterdag-katern van de Volkskrant.

In de rubriek van de Ombudsman ging het over die fotorubriek in Volkskrant Magazine waarin jij, goed twee weken voor de verkiezingen, opeens werd neergezet als een hardwerkende klusjesman. De verslaggeefsters die verantwoordelijk zijn voor die rubriek én de chef van het magazine, zo schrijft Ombudsman Jean-Pierre Geelen “waren zich van geen kwaad bewust. Zij hebben een lange lijst met potentiële kandidaten voor de rubrieken; met sommigen (onder wie Klaver) zijn ze ‘maanden, zo niet jaren’ bezig hem of haar te strikken.”

En dan komt de mooiste zin: “Nu kwam het Klaver uit”.

LOL.

Verderop zegt de Ombudsman nog: “Niemand had er bij stilgestaan dat de publicatie met Klaver op dit moment de indruk zou kunnen wekken dat hier campagne werd bedreven.”

En: “Mogelijk was dat vanuit GroenLinks ook wel de strategie: het is op zijn minst opmerkelijk dat de politicus lang niet wilde, maar nu ineens tijd had.”

De domme, naïeve koeien die verantwoordelijk zijn voor het Volkskrant Magazine én die rubriek waarin jij als een sissy de zaag vasthield hadden niet door dat ze door jou gebruikt worden.

Beweert de Ombudsman van jullie partijkrant (Hoi, Bert Wagendorp! Hoi, Sheila Sitalsing!).

Wij weten natuurlijk wel beter. Jouw mannetjesmakers hebben heus met die Volkskrantvrouwtjes afgesproken vóór welke datum die rubriek gepubliceerd moest worden. En die vrouwtjes zijn heus niet dom en naïef, die weten heus wel dat er op 20 maart verkiezingen zijn voor de Eerste Kamer.

Dat was pagina 28.

Klussen

Op pagina 29 stond je ook in de brievenrubriek. Als ‘Brief van de Dag’ nog wel.

De brief komt van Karin Bleeker uit Rijswijk en is te mooi om niet volledig over te nemen.

Onder de kop ‘De extra ecologische voetafdruk van Jesse’ schrijft ze:

“Jesse Klaver verwacht een derde kind (Volkskrant Magazine, 2 maart 2019). Ik gun Jesse Klaver, zijn vrouw en kinderen alle geluk van de wereld.

Als voorvechter van het ­klimaat en tegenstander van de klimaatverandering zet hij zo wel een extra ecologische voetafdruk op deze toch al overvolle wereld.

GroenLinks vindt het een fundamenteel recht om kinderen te krijgen en familieplanning een recht van mensen zelf. Er zijn meer fundamentele rechten zoals het recht op een gezonde, schone en veilige leefomgeving.

Als de verhouding tussen fundamentele rechten in het geding komt zoals nu (de bevolking in in elk geval Nederland neemt vooralsnog alleen maar toe en in Azië en Afrika explosief) heeft de overheid een rol te spelen. Die rol kan liggen in het geven van voorlichting over gezinsplanning tot het beperken van de kinderbijslag tot maximaal twee kinderen, ­beperken van de kinder­opvangtoeslag enzovoorts. Of het onderbrengen van voorbehoedmiddelen in het basispakket. Of het stellen van voorwaarden aan de ontwikkelingshulp, et cetera, et cetera.

Niets van dat alles vind ik terug in het verkiezingsprogramma van GroenLinks. Dat maakt de voorgestelde maatregelen van GroenLinks voor het tegengaan van klimaatverandering toch een stuk minder geloofwaardig.

Is wel zo.

De allerbeste én allergoedkoopste remedie tegen de opwarming van de aarde is: zorgen dat er minder mensen komen.

En dan wat mij betreft liefst niet via de methode die het grote voorbeeld van je Eerste Kamer-lijsttrekker Paul Rosenmöller, massamoordenaar Pol Pot, in Cambodja hanteerde.

Of die van Volkert.

Of die van jouw GroenLinks-fractielid jonkvrouw Corinne de Jonge van Ellemeet, die elke 70-jarige zieke verplicht langs een geriater wil sturen om te kijken of ‘we’ die nieuwe heup of chemokuur nou wel moeten geven.

Nee, gewoon door minder te fokken.

Maar ja.

Not in my backyard, hè?

Groet,

JanD


11 thoughts on “Aan Jesse Klaver

 1. Dat roep ik dus ook al tijden. Vijf sterren!
  (Die lagere waardering is vast afkomstig van iemand met meer dan twee kinderen. Wedden?!)

 2. Geinig hoe alle oplossingen die de schrijfster bedacht heeft om de bevolkingsgroei te stoppen te maken hebben met minder kinderen krijgen (wat ik overigens een goed idee vind, maar dan met name in Afrika en Azië), maar dat ze, heel verrassend, de bevolkingsaanwas door immigratie niet noemt.

 3. Jesse Klaver als halve Marokkaan met 3 kinderen is zo ongeveer kloppend want de helft van wat die invasieve exoten doen.

  Zolang wij vrolijk zich als ongedierte voortplantende Naffers en Negers blijven importeren met de foute gedachtegang dat zij er als mensen uitzien dus wel hetzelfde zijn, zijn wij gedoemd.

  Niet alleen is dat desastreus voor het milieu, het is desastreus voor ons volk omdat wij nu eenmaal minder kinderen voortbrengen met als doel een hogere kwaliteit, terwijl zij het omgekeerd doen namelijk veel met een kwalitatief inferieure opvoeding. Dat is niet onverwacht want het zijn ook inferieure rassen met inferieure geloven van inferieure culturen met inferieur DNA.

  Iedereen weet dit maar niemand durft die olifant in de kamer te benoemen omdat wij nu eenmaal in een onderdrukkende staat leven waar linkse leraren kinderen al vroeg de vrije mening ontzeggen en onwelgevallige meningsvorming op subtiele wijze wordt afgestraft, waar de politie openlijk met de vijand collaboreert in schaamteloze iftars en blonde politie teefjes met provocerende hoofddoek op en D66 OM en rechters die politiek gekleurd vervolgen en berechten.

  Tegelijkertijd scandeert de politiek weer de ene na de andere ferme uitspraak van wat wij nu eigenlijk willen omdat verkiezingstijd, waarna het gewoon weer doorgaat na de verkiezingen alsof er niks aan de hand is.

  Tenzij eindelijk wordt afgerekend met het partijkartel.
  Als dat nu niet gebeurd dan wordt de kans levensgroot op onrust, rellen, maatschappelijke ontwrichting en op termijn als die bidsprinkhanen met voldoende zijn, burgeroorlog.

  Het is nog niet te laat maar veel tijd is er niet meer. Kies!

 4. Het is weer zoals linksch zo altijd zegt en doet; wij maken wetten en stellen (leef)regels voor jullie maar die gelden niet voor ons want wij hebben gelijk en alle rechten en jullie alleen maar plichten.

 5. In dit licht is dus de islam de grootste vervuiler met het fokken van zoveel ongedierte. Daar moeten we ons ook maar eens op focussen.

 6. Vroeger kwamen de moslims te vuur en te zwaard, tegenwoordig als immigrant. Veel gevaarlijker is dat omdat heel veel mensen de gevaren daarvan niet (willen) zien. Maar niet getreurd, ze zijn al eerder een paar maal uit Europa weggetrapt en dat zal ongetwijfeld nogmaals gebeuren want de kruik gaat te water . . , enz.

Comments are closed.