Aan Jesse Klaver

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Beste Jesse,

En wat heb jij gedaan sinds Sigrid Kaag Lilianne Ploumen en jou een mes in de rug duwde en alsnog met de meloenenslikker van de Christenunie in zee ging?

“Nou Jan, niks. Maar ik dien deze week samen met Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren een wetsvoorstel in om al het vuurwerk permanent te verbieden. Behalve sterretjes.”

Het lijkt mij niet de knaller waarmee je na twaalf jaar (waarvan zeven als fractievoorzitter) de Tweede Kamer wilt verlaten.

Bovendien: de timing is nogal beroerd.

GezondheidGezondheid

Want als het tijdelijk vuurwerkverbod van de afgelopen twee jaar wegens corona één ding heeft geleerd, is het dat de Nederlander niet zit te wachten op van staatswege georganiseerde vuurwerkshows.

En dat het illegaal aangeschafte vuurwerk zwaarder is dan ooit.

En dat de politie het afsteken nogal aanmoedigt door vooraf te melden dat toch niet gehandhaafd zal worden.

Waardoor het Verbond van Verzekeraars nu al weet dat de schade deze jaarwisseling net zo groot was als toen er geen vuurwerkverbod gold.

Dus het wordt weer symboolpolitiek.

Want ook dit jaar krijgt de politie het vast weer veel te druk met bonnenschrijven, iftarren en demonstrantenrammen (tenzij het Antifa-tuig betreft) om nog voldoende manschappen op de been te brengen op de laatste dagen van het jaar.

Maar goed, je carrière als politicus is wel mooi rond zo.

Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022

In jouw tijd als secretaris van de jongerenorganisatie van GroenLinks, DWARS, vond de politie in jullie pand materiaal voor het maken van een bom en vijftien jaar later ben je gederadicaliseerd tot een brave huisvader die met zijn drie kinderen met een handjevol sterretjes en trekrotjes de straat op gaat.

Waar ik trouwens wel van schrok: hoe snel jouw toekomstige opvolger als fractievoorzitter van GroenLinks, bejaardenhater jonkvrouw Corinne de Jonge van Ellemeet, toenadering zocht tot het kabinet Rutte 4/Kaag 1.

Toen ik dat las, dacht ik: veel dieper kun je er met de arm niet in.

Maar dat was vóór ik de tweet van jullie PvdA-collega Attje Kuiken had gezien.

Je merkt: ik geloof die praatjes dat GroenLinks en de PvdA Rutte 4/Kaag 1 na die naaistreek van Kaag niet aan meerderheden gaan helpen in de Eerste Kamer voor geen meter.

Je zou maar AOW’er zijn en op jullie of de PvdA hebben gestemd.

Dan voel je je toch ongelooflijk gejeweetweld?

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Omdat kleine jongens groot worden.

3 thoughts on “Aan Jesse Klaver

  1. Ik heb eigenlijk een schijthekel aan vuurwerk afsteken. Vooral aan die knaljeugd die dagenlang door de straten loopt te knallen. Geef mij maar een mooie centraal georganiseerde vuurwerkshow. Maar als Jesse het wil verbieden wordt ik opeens pro-vuurwerk. Elke macht die de overheid zich toe eigent geeft ze zich never nooit niet meer af, elke vrijheid die ze afneemt krijg je nooit meer terug.

    “Of all tyrannies, a tyranny sincerely exercised for the good of its victims may be the most oppressive. It would be better to live under robber barons than under omnipotent moral busybodies. The robber baron’s cruelty may sometimes sleep, his cupidity may at some point be satiated; but those who torment us for our own good will torment us without end for they do so with the approval of their own conscience.”
    ― C. S. Lewis

  2. Even off-topic; vandaag was de laatste Elfstedentocht in 1997. Toen was Jesse een kind van 10. Wat een mooie dag toen, het laatste oude Nederland nog. Nog voor internet, social media, millennials, woke en deugdrammers, ‘activisten’, luidruchtige minderheden en huilebalken. Wel al Windows 95 en grote Motorola PTT Telecom en KPN Hi mobieltjes met als toppunt van luxe sms. Politiek nog overzichtelijk met Wim Kok als de laatste echte en goede sociaaldemocraat. PvdA nog 37 zetels en het CDA er 34. Wat een heerlijke dag toen. Heerlijk amateuristisch en rommelig, maar al hypermodern vergeleken met de edities van 1985 en 1986. 25 jaar alweer, compleet andere tijden. Ik word er weemoedig en melancholisch van. Mocht er ooit nog een Elfstedentocht komen, zal die gekaapt en verpest worden door alles wat onwenselijk is. Zaterdag 4 januari 1997, houden zo.

  3. Ja, maar…..ja, maar……ja, maar…. context, context, context. Welkom in 2022. Het grote sociaal maatschappelijke experiment blijkbaar toch niet zo’n succes als vooraf gehoopt. Daar helpen zelfs geen 23 “oppeppies” tegen. Sorry, beetje melig en flauw. Kijktip du jour; Tiegrid Kegh 🙂

Comments are closed.