Aan Jesse Klaver

Beste Jesse,

Als jij niet zo stom was geweest om je door Sigrid Kaag in dat politieke huwelijk met Lilianne Ploumen te laten manipuleren, had jij gisteren met je secondant jonkvrouw Corinne ‘oudjes moeten dood’ de Jonge van Ellemeet mogen vergaderen over de voortgang van de informatie.

Dan had je historie kunnen schrijven als de man die ervoor had gezorgd dat GroenLinks voor het eerst deelneemt aan een kabinet.

Maar jullie lieten je door Kaag in het pak naaien en dus had je alle tijd om naar de Klimaatmars in Amsterdam te gaan.

Ik neem aan dat je hartstikke trots was op wat je partijgenoten daar presteerden.

Jullie waren eindelijk weer eens een keer ‘trending topic’ op Twitter.

Dat was te danken aan het blanke GroenLinks-lid in het GroenLinks-regenjasje die aan een GroenLinks-keycord een A4-tje had gehangen met een slogan die alle andere slogans deed verbleken.

Welke slogan?

“NEUK MIJN REET NIET DE PLANEET”.

Met ‘de planeet neuken’ zal hij ongetwijfeld bedoelen dat je geen jasjes (of bodywarmers) moet dragen die gemaakt zijn van slecht afbreekbaar materiaal als polyester, polyurethaan en PVC waaraan weekmakers en kleurstoffen worden toegevoegd om ze soepel te maken en kleur te geven.

En dat je geen horloges moet dragen die met zwaar vervuilende containerschepen uit China worden gehaald.

Goed verhaal.

Nou snap ik sinds die affaire met die persvoorlichter van GroenLinks die jullie de hand boven het hoofd hielden toen hij die stagiaire van GroenLinks een onvergetelijke nacht wilde bezorgen, dat jullie op het gebied van seks geen grenzen kennen.

Dus het is logisch dat júllie óók razend enthousiast waren over het “NEUK MIJN REET” dat op dat A4-tje van het demonstrerende GroenLinks-lid stond.

Persoonlijk heb ik minder met activiteiten waarbij de piemel onder de poep komt te zitten.

Bovendien snap ik niet hoe het hebben van seks met het GroenLinks-lid dat jouw partij gisteren op de kaart zette de stijging van de zeespiegel tot stilstand gaat brengen.

Maar goed, ik begrijp wel meer niet van jullie.

Toen een ander GroenLinks-type bij een anti-racismedemonstratie “Als je Thierry dood wil schieten, zeg dan paf!” stond te zingen, had ik ook niet door hoe dat een einde kon maken aan het racisme in Nederland.

Alsof jullie vrienden van Kick Out Zwarte Piet dan zouden stoppen met het provoceren van kinderen bij de Sinterklaas-intochten.

Doe je trouwens de groeten van me aan het hoofddoekmeisje?

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Om te voorkomen dat jouw ecologische footprint nóg groter wordt.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ kun je gratis lezen. Wil je doneren (waarvoor mijn dank!), dan kan dat via Ahmed of via mevrouw Dijkgraaf.

3 thoughts on “Aan Jesse Klaver

  1. Aangezien het vandaag deugzondag is bij de nos online en op teletekst; verwarde man met psyschische problemen hoort stemmen en steekt per ongeluk een paar mensen neer, extreemrechtse kinderen van 12 tot 16 spelen online Hitlertje, populistische BBB Caroline van der Plas, extreemrechtse demonstranten en relschoppers in Den Haag, ‘ons’ klimaat gaat kapot en wat kunnen ‘we’ daar aan doen, steeds minder animo voor zwarte piet, 99% wil derde prik, 98% wil verplichte QR code volgens ipsos, 100% wil meer betalen voor het klimaat en benzine voor €2,50/l. Kortom, een gebruikelijke zondag op de Nederlandse treurbuis. Als je nog een beetje kan lachen, dan maar om die treurneuzen met semi-grappige kartonnen bordjes op een demo. Krijtwitte wereldvreemde eeuwige WWB, WAO, WWIK en WAJONG lieden met fuck me, not the climate en eat my pussy and not meat of zoiets. Oja, en vergeet vooral je palestina vlaggetje niet.

  2. Heel Holland jankt over 20.000 ‘wappies’ in Den Haag, want geen mondkapje, geen qr code en geen 1,5m afstand. Heel Holland juicht over 40.000 ‘activisten’ in amsterdam. Nee joh, nood breekt wet dus geen mondkapje, geen qr code en geen 1,5m afstand. Net zoals destijds met die inmiddels vervlogen blm hype. Want oh zo belangrijk. Alles voor het deugorgasme. Oja, even een klein raadseltje nog; er zijn inmiddels ruim 24 miljoen ‘prikkies’ gezet, 88% der 18+ is imiddels gevaccineerd. En toch tiert het virus weliger dan ooit tevoren. Iemand? Wat klopt er niet? Had die schele cabaretier toch nog gelijk in zijn oudejaarsconference. Wat als dat vaccin misschien toch niet zo goed werkt? Tja.. ergens in 2023 met de achste golf en het vierde prikkie misschien wel.

Comments are closed.