Aan Jesse Klaver

Valentijn

Beste Jesse,

Gisteren noemde je de politieke partij Forum voor Democratie ‘extreemrechts’.

Dat is gevaarlijk.

De mensen in het land denken bij ‘extreemrechts’ namelijk aan ‘fascisme’ en ‘racisme’, aan onderdrukking, geweld en genocide.

Nederland heeft een wetenschapper die geldt als dé autoriteit op het gebied van politiek extremisme in Europa, Cas Mudde.

Mudde doceert sinds 2002 over het thema in eerst België en later de Verenigde Staten en schreef boeken als ‘Populist Radical Right Parties in Europe’, ‘Racist Extremism in Central and Eastern Europe’, ‘The Ideology of the Extreme Right’ en vorig jaar nog ‘The Far Right Today’.

Kortom: iemand met iets meer verstand van zaken dan een vmbo’ertje uit Roosendaal dat zich ook nog een hbo-opleiding Social Work aan de Avans Hogeschool binnen babbelde.

Nou, volgens die Cas Mudde is Forum voor Democratie dus niet ‘extreemrechts’.

Mudde is niet iemand die voor de gezelligheid vijf uur gaat lunchen met Thierry Baudet, want hij moet niets van de FvD-leider hebben.

Toch doet hij niet wat jij doet.

Volgens hem is Forum voor Democratie ‘radicaal-rechts’.

Het grote verschil tussen ‘extreemrechts’ en ‘radicaal-rechts’: ‘extreemrechts’ vindt dat het volk geleid dient te worden door één autoritaire leider, ‘radicaal-rechts’ is overwegend democratisch gezind.

Jij weet dit natuurlijk best.

Maar je vindt die link tussen Baudet en de nazi’s en de fascisten zo lekker.

Omdat je weet hoe het de twee Nederlandse politici die deze eeuw eerder werden weggezet als ‘extreemrechts’ is vergaan.

De eerste werd op 6 mei 2002 door een extreemlinkse activist vermoord.

De tweede heeft geen leven meer omdat hij sinds 2 november 2004 dag en nacht bewaakt wordt door de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB) en de elitesoldaten van de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten (BSB).

Waarom wil jij toch per se dat Thierry Baudet hetzelfde lot wacht als Pim Fortuyn en Geert Wilders?

Welk stofje zit er toch in die extreemlinkse hamsterhersentjes van je, dat je milieuactivisten als Volkert van der Graaf en/of moslimfundamentalisten een alibi wilt verschaffen om ook Thierry Baudet om te leggen?

Ik ben daar zo benieuwd naar!

En hoe doe je dat dan daarna met zijn logische opvolgster Annabel Nanninga?

Dat is volgens mij de enige politicus in de Tweede en Eerste Kamer die daadwerkelijk thuis onderdak bood aan een uit het azc weggepeste homoseksuele asielzoeker.

En dat deed ze ongeveer in dezelfde periode dat ze het woord ‘dobberneger’ introduceerde in een column waarin ze zich afzette tegen het Europese vluchtelingenbeleid, dat ‘mensen van kleur’ (LOL) in de handen van misdadige mensensmokkelaars met inferieure rubberbootjes dreef.

Moet die dan ook de kogel?

Groet,

JanD

PS. Ik begín niet eens aan een opsomming van de misdaden waaraan jouw extreemlinkse clubje zich schuldig heeft gemaakt.

Het ‘Briefje van Jan’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties via Back me en incidentele giften via Bunq me.

Bol.com Algemeen

11 thoughts on “Aan Jesse Klaver

 1. Prima weergave van werkelijke hersenziekte die in GL en D66 rondwaardt. Maar ze blijven maar hun demagogische geluiden rondtoetteren, om hun linkse verlangen naar absolute staatsmacht en volkterreur te bevredigen. Hun stuitende etiketering van mensen die niet vergiftigd zijn door hun extreemlinkse deugdoctrines is een ernstige bedreiging voor onze democratie

 2. Ik denk dat wij het zelfde moeten gaan doen mensen vermoorden die een andere mening hebben wilt men dat bij groene slijm links, ik heep het niet want dan zijn de rapen echt pas gaar , het lijk wel of jullie dat zijn aan het uitlokken samen met Rutte en zijn kliek dieven.
  maar jullie weten toen Pim door jullie werd vermoord en Theo waren de burgers ook heel boos en ze zouden dit en zouden dat maar naar drie dagen was de stom al gaan liggen,en daar rekenen jullie nu weer op wat opheft en dan weer over tot de dag van de orde en vergeving, de kiezers lijken meer klusjes mensen te zijn en naar ieder klusje komt er een nieuwe.

 3. Baudet adresseerde de immigratie ontevredenen bij de PVV en schoffeerde zijn gematigde achterban voortkomend uit VVD/PvdA en CDA. Die willen persé niet met hem de rechtsradicalen of extreemrechtse hoek ingetrokken worden..
  Voor Cas Mudde en zijn linkse kerkgangers passen beide definities in hetzelfde (media) frame, de nuances die hij aanbrengt zijn louter academisch, de associatie met het interbellum is wat het Volk wordt ingestampt en wat in de stemhokjes doorwerkt..

 4. Vergeet niet dat groen links ook een ex communisten partij is die nu onder vlag van groen links genoemd wordt en veel extremer dan de communisten , dus opletten tegen deze partij , maar ook D66 draait die kant op

 5. De spijker op zijn kop. Deze man is levensgevaarlijk en mag zeker nooit regeren. De communistische partij onder Bakker had dit nooit getollereerd door zo’n snotneus . Klavertje is inmiddels verhuist naar Den Haag woont in een pand van meer dan 900.000 euro, rijdt in oude diesel en heeft zijn Marokkaanse vader erkend en geaccepteerd en daar gedraagd hij zich nu ook na. Ik hoop dat iedereen zijn ogen opent hoe gevaarlijk deze man en zijn partij is. Baudet en Wilders zijn daar kleuters bij met hun uitlatingen. Nu hij zijn vader erkend heeft vraag ik mij ook af of hij ook een dubbel paspoort heeft. Zal mij niet verbazen. STEM NOOIT OP GROEN LINKS

 6. Lees zonder vooroordeel. 2002 werd een gedemoniseerde doodgeschoten. Deze meneer heeft daar geen boodschap aan. Gewoon doorgaan met stigmatiseren is de partijleuze. Een regelrechte schande en een aanval tot het voeren van een open debat. Hij vindt zich een “democraat” een demagoog past meer.

 7. Wat een prutser is deze etalagepop die klaver ,briefje van Jan is goed verwoord deze man is heel gevaarlijk ,
  Ik hoop dat hij volgend jaar met de verkiezingen een opdonder krijgt dat zijn partij helemaal naar de klote is.

 8. Jezus Klaver

  Jesse Klaver steunde de vrijheidslievende koers
  van Groen Links partijleider Femke Halsema,
  die nou burgemeester van Amsterdam is.
  Femke draagt af en toe een grote ketting
  die ze voor haar verjaardag heeft gekregen,
  van haar lieve zoon!
  Haar zoon van 15 die op zichzelf gaat wonen,
  hij heeft wel een voorkeur voor woonboten!

  Klavertje heeft misschien een leuk bekje.
  Hij belooft iedere migrant een eigen plekje.
  Marokkanen noemen een blanke dame een kech.
  Nou zeg!

  Klavertje is een van de milieugekkies.
  Hij wil het klimaat redden, net als zijn grote
  voorbeeld; de Amerikaan Al Gore.
  De natuur van God veranderen…
  dat kan Klavertje natuurlijk niet.
  Wel de burgers het geld uit hun zak kloppen
  voor een ‘schoon’ milieu,
  Net zoals half-Afrika Nederland binnen laten…

  Klavertje heeft misschien een leuk bekje.
  Hij belooft iedere migrant een eigen plekje.
  Marokkanen noemen een blanke dame een kech.
  Nou zeg!

  Door al die moslims krijg je een parallelle
  samenleving omdat de meeste moslims
  de westerse waarden verachten en haten.
  Omdat zij de sharia veel hoger achten
  dan de wetten van Nederland en Europa.
  Mohammedanen zullen nooit kritiek op
  de islam of sharia leveren… omdat daar
  nou eenmaal de doodstraf op staat.

  Klavertje heeft misschien een leuk bekje.
  Hij belooft iedere migrant een eigen plekje.
  Marokkanen noemen een blanke dame een kech.
  Nou zeg!

  Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in 2017
  dacht ik Klavertje te zien veranderen in Jezus.
  Jezus Klaver zal wel kritiek van pa-lief hebben
  gekregen want pa-lief is een Marokkaan en
  Marokkanen houden niet van critici, afvalligen,
  Joden, christenen, anders- en niet-gelovigen.
  Want in de koran staat: “Migreer naar landen van
  ongelovigen en beroof hen van hun eigendommen”

  Klavertje heeft misschien een leuk bekje.
  Hij belooft iedere migrant een eigen plekje.
  Marokkanen noemen een blanke dame een kech.
  Nou zeg!

  Jack Terrible

 9. NatuurlijkJan schrijf en je klets zo, omdat je zelf ook uit de rechtse hoek komt, die beweert dat alles wat fout gaat in dit land de schuld van Links is. Links nam wel de verantwoordelijkheid tijdens de crisis en heeft mede bijgedragen aan het herstel van Nederland.Maar moest daar zwaar voor boeten met de verkiezingen omdat zij niet zoals rechts een patent hebben om met alle winden mee te draaien.

Comments are closed.