Aan Jesse Jetten

Sale Januari 2019

Robbieboy!

Wat ben je toch ook een opportunistisch stuk vreten.

Even proberen om weer wat stemmen terug te halen die nu naar GroenLinks dreigen te gaan.

“De uitspraak van de rechter was duidelijk. We leven in een rechtsstaat, dus de overheid moet zich aan die uitspraak houden. Er is geen tijd te verliezen. Het kabinet moet aan de bak! #klimaatzaak”, twitterde je.

Waarbij je doelde op de Urgenda-zaak.

Volgens het Gerechtshof moet Nederland in 2020 ten opzichte van 1990 een CO2-reductie van minimaal 25 procent hebben bereikt om klimaatverandering te bestrijden. En als er geen extra ingrepen komen, komen ‘we’ volgens het Planbureau voor de Leefomgeving uit op 21 procent. “Alleen door keiharde maatregelen te nemen, kan het kabinet nog aan de rechterlijke uitspraak voldoen”, schrijft je partijkrant, de NRC.

Waarop jij dus meldde dat de overheid zich in een rechtsstaat aan de uitspraken van een rechter moet houden.

De makkelijke reactie: waarom hoorden we jou nooit over de uitgeprocedeerde asielzoekers dan?

Een makkelijke reactie, maar daarmee geen onterechte.

Werkt jouw D66 in Amsterdam niet razend enthousiast mee aan het bouwen van gratis hotelruimte voor uitgeprocedeerde asielzoekers? Geldt voor hen de uitspraak van de rechter opeens niet meer?

Er is trouwens een iets ingewikkelder reactie noodzakelijk.

Met die Urgenda-uitspraak ging het Gerechtshof namelijk op de stoel van de politiek zitten. De rechter beriep zich op het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM). “De huidige generatie ingezetenen zal worden geconfronteerd met verlies van leven en/of verstoring van het gezinsleven”, aldus het hof. “Uit de artikelen 2 en 8 EVRM volgt een verplichting voor de Staat om tegen deze reële dreiging bescherming te bieden.”

Je snapt waar ik heen wil, hè?

Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Verdrag.

Wat gebeurt er als ergens in het volgende decennium de eerste op gratis huis, gratis zorg en gratis salaris afgekomen Afrikaanse gelukszoekers procederen tegen de Nederlandse staat omdat ze dreigen te worden uitgezet?

Verdrag van Marrakesh!

Ze hoeven het Verdrag van Marrakesh er maar met de haren bij te laten slepen door hun advocaten en hun kostje is gekocht.

Tot groot genoegen van VVD, CDA, D66, ChristenUnie, GroenLinks en de PvdA, die in die aanwas van mensen ofwel handel, ofwel stemvee zien.

En onze kinderen en kleinkinderen mogen die uitvreterij betalen.

Daarom kan ik niet wachten op de #stemzeweg-verkiezingen van 20 maart.

Groet,

JanD

PS. Terwijl jij en ik natuurlijk donders goed weten hoe we de wereldwijde CO2-uitstoot het allerbeste kunnen beperken. Maar ja…

4 thoughts on “Aan Jesse Jetten

 1. Zojuist bij WNL-op-Zondag: VVD hoogste met 22 zetels(???), daarna PVV, en daar vlakbij het doodenge GL (18 zetels, inderdaad in de race met x66) en PvdA (15!). Kan nooit!

  Mijn God, wát gaan we WEER bedonderd worden op 20 maart!

  Zorg dat je meetelt/-kijkt bij je stembureau!

  #StemZeWeg #DenkZelfNa #NEXIT #PVV

 2. Als die klimaatgekken iets willen doen aan de CO2 uitstoot in dit land, hier een goedkoop advies: alle de door jullie aangemoedigde migranten indringend aanraden terug te gaan.
  Nederland is vol, zeer vol. In jullie gedachten is de mens de veroorzaker van deze “ramp”,
  Jullie blijven die mensen importeren

 3. Slowakije, 2x zo groot als Nederland, 5 miljoen inwoners, heerlijk land, mooie natuur, ruimte, goed voor de mens. Nederland is overvol.

 4. Als een persoon leidt aan waanvoorstellingen noemt men dat krankzinnigheid, als veel personen leiden aan waanvoorstellingen noemt men dat religie, als de halve wereld leidt aan waanvoorstellingen noemt men dat klimaatalarmisme.

Comments are closed.