Aan Jerry Afriyie

Bol 10-Daagse

Beste Jerry,

Vind jij dat je een goed voorbeeld voor je kinderen bent als je zelfs tegen rechters glashard liegt?

Ik vraag dit omdat ik gisteren op Facebook de verklaring tegenkwam die je aflegde in het hoger beroep van de blokkeerfriezen.

Die ging over al het leed dat jou werd aangedaan sinds je in Friesland op de A7 in de file had gestaan.

Kijk, dat je de impact van die file een beetje overdrijft (“De verdachten hebben willens en wetens het leven van heel veel mensen, waaronder kinderen, in gevaar gebracht”), ach, daar moet ik wel om lachen. Files zijn inderdaad levensgevaarlijk!

En dat je van die drie scheldpartijen die je sindsdien onderging maakt dat je “op sommige plekken in mijn land extra veiligheidsmaatregelen moet nemen door constante treiteringen en dreigementen aan mijn adres” vond ik ook nog wel grappig. De meeste herstelbetalingsactivisten imiteren Malcolm X, jij doet een verwend blank kakmeisje, Anne Fleur Dekker, na.

Die trucjes, ach, daar prikken je kinderen heus wel doorheen.

Maar ze zien later ook die foto van het lege plein voor de hoofdingang van het Gerechtshof in Leeuwarden.

Ze zien jou voor die hoofdingang.

Films en seriesFilms en series

Ze zien dat die hoofdingang gewoon open was en er helemaal niemand je stond op te wachten voor een nieuwe portie ‘treiteringen’ en dreigementen.

Ze zien je er voorbij lopen.

En ze horen je later van je uit Amsterdam meegenomen briefje voorlezen: “Om hier voor u te kunnen staan om gebruik te maken van mijn spreekrecht moesten wij via de zijdeur het pand betreden en konden de daders binnenwalsen via de voordeur. Het is de omgekeerde wereld (…)”

Mensen die zich verdiept hebben in de gerechtvaardigde strijd van de zwarte Amerikaanse vrijheidsstrijders zien wat je hier deed: een Rosa Parksje. Je deed alsof je als een minderwaardige burger werd behandeld. Blanken voor in de bus, zwarten achterin de bus. Blanken door de hoofdingang, zwarten door de zij-ingang.

Alleen: het was helemaal niet wáár.

Je had het verzonnen, je had het van tevoren uitgetypt en toen je zag dat helemaal níemand je bij de hoofdingang stond op te wachten, laat staan uit te schelden of tegen te houden, liep je toch maar naar de zij-ingang omdat je niet van je script wilde afwijken.

Wij, de buitenstaanders, zagen dus een acteur die niet van zijn tekst wilde afwijken.

En je kinderen?

Die zagen dat papa een smerige leugenaar is.

Groet,

JanD

LOL-UPDATE Alles is ook handel voor Ghanezen, hè.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (via Back me) en door incidentele giften (via Bunq me).

10 thoughts on “Aan Jerry Afriyie

 1. De arme man is gewoon zielig. Wel heeft hij een manier gevonden om aandacht te krijgen uit bepaalde hoek. Gezond denkend Nederland haalt de schouders op en kan slechts meewaardig glimlachen om zoveel onbenul.

 2. Het is opvallend hoe tolerant de blanke Nederlander zich gedraagt t.o.v zijn/ haar gekleurde landgenoot

 3. Die Jerry Afriyie moet gewoon eens een keer ophouden de boel op te stoken .
  Hij komt in dit land wonen omdat hier alles goed geregeld is, en je in dit land niet altijd hoeft te werken om maandelijks geld te ontvangen .
  als je ergens komt wonen heb je regels en plichten en natuurlijk tradities net zoals als dat land waar hij vandaan komt .
  Ga dat niet proberen te veranderen en zitten te drammen en zielig doen en te liegen .
  Ga gewoon een betaalde baan zoeken, en hou ja hand niet elke maand op en natuurlijk de subsidies die je hij binnen harkt .
  zoek gewoon een baan en werk voor je geld misschien wordt je dan een keer een echte Nederlander !

 4. Jerry Afryie is een economische vluchteling, een gelukszoeker.
  Deze persoon hoort helemaal niet in Nederland thuis, dit is een dwaling, want hij kreeg kansen te over, om hier een fatsoenlijk bestaan op te bouwen, maar zijn gratis huis, geld en zorg zijn voor hem niet genoeg.
  Deelnemen aan onze maatschappij door zijn opleiding tot beveiliger (ook gratis voor hem) wilde hij niet, hij wilde beroepsdemonstrant worden en dichter.
  Nu strijdt deze Ghanees tegen ons met een vermeend slavenverleden, afkomstig uit een land waar heel veel slavenvangers woonden, die ze dan aanleverden aan hen die ze op kwamen halen.
  Ook bestrijdt hij zwarte Piet, mogelijk om zijn geweten te sussen, maar hij probeert hiermee wel een cultureel kinderfeest om zeep te helpen.
  Laat hem zijn eigen land helpen opbouwen, deze luie nietsnut, van mij mogen ze hem terugsturen naar Ghana!

 5. Misschien is het tijd dat een ouderwetse onderzoeksjournalist eens uitzoekt waarom deze meneer ooit naar Nederland “vluchtte”. En waarom hij nooit terugkeerde naar zijn geboorteland. En wat hij deed en doet om zijn bijdrage te leveren aan de Nederlandse maatschappij. En dan heb ik het niet over zijn gesubsidieerde Kultuurkamerkunst en zijn strijd tegen een traditioneel Nederlands (waar bemoeit hij zich mee) kinderfeest. Zo klaar met deze buitenlandse volksstammen die proberen het ooit zo sociale en rijke Nederland, opgebouwd door de (voornamelijk blanke) gepensioneerden die nu al jaren en jaren worden afgeknepen en van alles de schuld krijgen, helemaal kapot te maken.

 6. ik denk dat Jerry en zijn familie mee moeten betalen aan die herstelbetalingen, gezien de geschiedenis van Ghana…

 7. Zeurpiet doet gewoon zeuren. Maar Nederland. Ons land – tenminste, het “sociaal” “liberaal” deel daarvan die hier al veel te lang de dienst uitmaakt – heeft sinds de seventies een zieke obsessie met zieligheid. Daarom krijgt deze exotische Swiebertje veel te veel aandacht. En subsidies. Zendtijd op nationale tv. Enz. Inderdaad, zijn narcisme als verdienmodel. Van uw belastingcenten ja.

 8. Vraag mij af of Jerry ook zo zielig had gereageerd tijdens Marrokaanse of Tukse blokkeer-trouwstoeten! Wat een engnek, bah.

 9. Het is een type Afrikaan die hier niet hoort in ons Nederland , ga terug maar je eigen land waar je vandaan komt en loop hier in ons Nederland niet de boel te verzieken. Wat zou jou kinderen zeggen als ze dat horen en die ook graag zwarte PIET willen zijn, maar er is een vader die zijn verstand heeft verloren in zijn eigen land, en daarom is die hier heen gekomen om onze traditie te verzieken. Deze man is gewoon ziek en die moet gewoon op geborgen worden.

Comments are closed.