Aan Jeroen Pauw

Beste Jeroen,

Wat ben je eigenlijk een lul.

Kijk, dat je geen zin had om je voormalige protégé Eva Jinek weg te blazen door recht tegenover haar te gaan zitten bij de NPO, dat snap ik best.

Of dat je inschatte dat jij nooit tegen haar op zou kunnen omdat zij nu eenmaal de betere redacteuren bij je weg kon kopen…

Of dat je wel wist dat zij de beste gasten aan tafel zou krijgen, omdat RTL vast bereid is ze hogere vergoedingen te bieden.

Of dat je pissed was dat jij nog ‘maar’ 181.000 euro per jaar (officieel) salaris mocht verdienen voor hetzelfde werk waarvoor Jinek het vijfvoudige binnen tikt…

Snap ik allemaal.

Zelfs snap ik dat je als producent en coach van een aantal presentatoren van Jineks ‘concurrent’ Op1 je zakken gewoon blijft vullen met dat timeslot bij de Staatsomroep.

Jouw schoorstenen moeten ook roken.

Maar wat ik echt niet vind kunnen: dat je de eerste uitzending niet bijwoonde in de studio, maar bekeek op je iPad in je huis op Curacao.

Dat geeft geen blijk van grote betrokkenheid.

Dan zit Jineks producent Ewart van der Horst, die bij wijze van spreken nog met Jinek naar het toilet gaat om te kijken of ze haar kont wel naar zijn zin afveegt, een stuk fanatieker in de wedstrijd.

En waar ik ‘fanatieker’ zei, kun je ook lezen: professioneler.

Ik moest van mevrouw Dijkgraaf trouwens ook nog iets tegen je zeggen, Jeroen.

Smeer je je wel goed in?

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties via Back me en incidentele giften via Bunq me.

Films en series

One thought on “Aan Jeroen Pauw

  1. Weer prima verwoord Jan; Links lullen en Rechts vullen. Heb kennelijk het verkeerde beroep gekozen.

Comments are closed.