Aan Jeanine Hennis

Sale (NL)

Lieve Jennis,

Wat zijn veel Nederlanders dom, hè?

Die denken dat die blonde mevrouw uit Nederhorst den Berg die in onderdruktevrouwenkostuum de begrafenis van Hezbollah-leider Muhandis in Irak bijwoont een VVD’er en een vertegenwoordiger van Nederland is.

En die zeggen dan dat dat niet kan.

Maar jij bent helemaal geen VVD’er en geen vertegenwoordiger van Nederland.

Jij ‘bent’ Speciaal Vertegenwoordiger van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties in Irak.

Die klus heb je ook niet te danken aan het feit dat je een VVD’er bent. Of dat Nederland ‘recht’ had op een goeie job bij de Verenigde Naties.

Je was, met zes jaar middelbare school op het St. Antoniuscollege in Gouda en een paar jaar Schoevers gewoon de beste kandidaat die secretaris-generaal António Guterres kon vinden.

Heeft allemaal niets te maken met een geslaagde lobby van VVD-premier Mark Rutte, die jou na je vertrek als minister van Defensie iets verschuldigd was, liefst lekker ver van Nederland.

En nu ben je dus acteur.

Je kleedt je zoals de regisseur je voorschrijft en je kijkt bedroefd op de begrafenis van een terrorist.

Je doet dat tegenwoordig goed, Jennis, dat acteren.

Was vroeger wel anders.

Weet je nog dat je, terwijl je als mens groot voorvechter voor homorechten was, voor je eerste rol moest doen alsof je het helemaal prima vond dat ambtenaren weigerden om homo’s te trouwen? Met een kop als een biet stond je voor de camera’s. Hilarisch!

Maar daarna ging het snel.

Films en series

Je speelde de rol van eerste vrouwelijke minister van Defensie van Nederland zo goed, dat je door internationale regisseurs werd ontdekt.

En die António Guterres was slim.

Die dacht: deze mevrouw speelde tien jaar geleden nog een politica die demonstratief de burka afwierp, die kan élke rol aan. Dus als er één blondje is dat zich op het wereldtoneel geloofwaardig zal weten te bewegen tussen de ayatolla’s en de grootmoefti’s, dan is het die Hennis.

En voor je carrière had je alles over, dus nu woon je een paar jaar ver weg van man en kind afwisselend op een compound in Irak en (als je moet repeteren) in sjieke hotelkamers in New York.

Het kan nooit lang duren of de eerste Oscar komt jouw kant op.

De VVD zal dan vast bij de uitreiking bescheiden op de achtergrond blijven – die speelde immers geen enkele rol in je latere loopbaan.

Zelf had ik trouwens meer met je toen je nog gewoon jezelf was.

Dikke kus!

JanD

PS. Weet je wie ook geen dom blondje is?

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties via Back me en incidentele giften via Bunq me.

4 thoughts on “Aan Jeanine Hennis

 1. De actie van mevrouw Hennis is te vergelijken met vanuit vrij Engeland, tijdens de 2e WO, naar Duitsland te gaan om de begrafenis van een grote Nazi boef bij te wonen.
  We weten allemaal dat het kruiperige gedrag van Europa richting Iran is ingegeven door de lust naar geld, opdrachten. Grootste voorstanders zijn zoals altijd Frankrijk en Duitsland. Met hun gedram zijn juist deze twee landen die maken dat andere Europeanen niets meer zien in de EU. En Hennis? Die is gewoon te koop.

 2. Jeanine Hennis draagt een hoofddoek. Terwijl zij geen moslima is.
  Dat maakt haar een moslimhoer. Nogmaals: Jeanine Hennis is een MOSLIMHOER!

  Zo, dat krijg je ervan Jeanine, als je kruipt voor het laagste ongedierte dat deze aardbol heeft bevolkt. Een ongedierte waarvan met recht kan worden gezegd: de enige goede van dat soort is een dode van dat soort. En dan ga jij een beetje naar de begrafenis van een terroristische leider van dat afval om je medeleven te tonen. Onderdanig met hoofddoek want je praat dan wel als een feministische vrouw, als het erop aankomt dan kruip je en ken je je kennelijke vrouwelijk plek.

  Het blijft lachwekkend, al die zogenaamde zelfbenoemde feministen die niet weten hoe snel zij zich onderdanig moeten tonen wanneer het erop aankomt. Kaag is er ook zo een, maar dat daarvan wist eenieder het van tevoren omdat die al lang geleden haar benen spreidde, niet geheel toevallig ook voor een in dit geval PLO terrorist. Of het gristen moslimhoertje Ans Boersma, die ook niet wist hoe snel zij haar benen kon spreiden voor een moslimterrorist.

  Hoeren zijn jullie, HOEREN!!!

 3. Gisteren bij de ‘spreekbuis van de regering’ een rommelig skype interview met milf Jennis. Ingeklemd tussen de vlag van de VN en de vlag van Irak.(?) Op de vlag van Irak staat overigens ‘Allahu Akbar’. Misschien wou Jennis een statement maken? Vanuit het hoofdkantoor van de VN uit, oh ironie, New York. De VN zijn met afstand het meest overbodige, geldverslindende, onmachtige, nutteloze, corrupte, incompetente en totaal mislukte instituut. In hun 75 jaar werkelijk nog niks maar dan ook helemaal niks bereikt. Het waren altijd de Verenigde Staten die uiteindelijk de kastanjes uit het vuur mochten halen. Enfin, Jeanine je bent gewoon een boerentrien uit Heerlen. Al die dure logopedielessen en mooie lippen vol botox en fillers ten spijt. Salaam Aleikum maar niet heus.

Comments are closed.