Aan Jandino Asporaat

Vaderdag 2020Vaderdag 2020

Beste Jandino,

Ik heb je gisteren even liefdevol toegesproken op Radio Veronica in het programma Veronica Inside.

Dat heb je vast gemist, want je had het nogal druk op social media en aan de telefoon.

Wacht, hier heb je mijn veer in jouw reet:

Wat ik toen nog niet wist, was dat de zichzelf serieus nemende media schreven dat je naar aanleiding van je optreden bij het Voetbalgala van De Telegraaf ‘met de dood bedreigd’ was.

Dat hadden ze van je Instagram-pagina overgeschreven.

Daar schreef je, als een ware spatiefetisjist en taalverkrachter: “Voor veel mensen was het een vrijbrief om doods bedreigingen te sturen. Via social media, naar mijn kantoor en zelfs mijn privé telefoon nummer achterhaald. En daar de meest hatelijke berichten sturen. Ik herhaal mijn privé nummer. Er is mij geen ziekte bespaard gebleven. Maar het heftigste vond ik de diep gewortelde haat voor buitenlanders. Bericht na bericht.”

Wat mij nou opviel?

Dat er blijkbaar amoebes in dit land rondlopen die je allerlei ziektes toewensten.

Laat ze doodvallen.

En dat er blijkbaar leegschedeligen in dit land rondlopen die hun racistische gevoelens graag met je willen delen.

Laat ze doodvallen.

Maar ook: dat je niet één voorbeeld noemt van een doodsbedreiging.

Je bent aan het annefleurdekkeren, bro!

Omdat ik inmiddels begrijp dat je niet de hele Dikke Van Dale uit je hoofd kent: ‘annefleurdekkeren’ is “het genereren van media-aandacht die de focus verlegt van iemands eigen stommiteiten naar een verzinsel dat afschrikwekkender is. De dader probeert op die manier in de slachtofferrol te kruipen”.

Dus als je zegt dat dat het leuk is om Geert Wilders met 500 stenen te gaan bekogelen en dat leidt tot enige ophef, dan ga je heel hard roepen dat je wordt bedreigd door rechts-extremisten en moet onderduiken en dan vindt iedereen die er intrapt je zielig.

Luister.

Een doodsbedreiging, dat is als iemand zegt dat-ie jou komt vermoorden.

Een bedreiging, dat is als iemand zegt dat-ie jou iets komt aandoen.

De rest is: dom schelden.

En als je met de dood bedreigd wordt, echt dus, dan ga je niet annefleurdekkeren op je Instagram-account, maar dan bel je de politie met de vraag wanneer je aangifte kunt doen, de volgende ochtend of de volgende middag.

Ik durf te wedden dat de politie jou vandaag niet op bezoek krijgt.

Jij met de dood bedreigd? Je moedor!

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en door incidentele giften (Bunq me).

14 thoughts on “Aan Jandino Asporaat

 1. Jandino moet gewoon typetjes blijven doen maar kan beter geen voetbal gala meer presenteren… De boosdoener blijft echter de man/vrouw van Talpa die dit debacle heeft bedacht…

 2. Goed geschreven Jan. Elke vorm van aandacht is aandacht.
  Toegeven dat je iets beter niet had kunnen doen hoort daar helaas niet bij.
  Ik vind het het toppunt van jezelf belangrijk maken.
  Schoenmaker blijf bij je leest. Met een grote mond kun je niet alles.
  Denk maar eens goed na JanDino wat doodsbedreigingen zijn. 😂😂🤣🤣

 3. Wie en wat is toch die jandino, hij vind zichzelf geloof ik heel erg leuk, maar ik heb nog nooit om deze beroeps ADHD’er kunnen lachen, misschien is het gewoon een komische noot, of misschien ben ik wel een ouwe zuurpruim.

 4. Asporaat is passé. In het begin kan je om hem lachen maar na een paar keer heb je het helemaal gehad met dat nerveuze gedoe en dat irritante hoge stemmetje. En dan dat het gala laten presenteren. Het recept voor een totale mislukking. Klasse Jan!!!!!

 5. Ha Jan het zit je wel diep he? Toegegeven, Jandino vind ik niet grappig en zijn optreden was ronduit slecht. Maar hoe jij erop reageert getuigt ook van weinig klassen. Vooral met jouw stukje op de radio verlaag je jezelf enorm. Waar slaat het op om te benoemen dat hij in de bijstand zat of dat hij 14 halfbroers heeft? Nu zal ik volgens velen de racismekaart trekken maar ik vind dit wel racistisch. Omdat hij uit de Antillen komt zat hij dus in de bijstand of heeft hij zoveel halfbroers? Oja Jandino was verre van grappig, jij deed het niet beter!

 6. Jan Dino, trek je niks aan van deze witte veren die ze maar al te graag in andermans reet willen steken zo ook ziektes hebben en doorgaan met verspreiden

 7. Jandino, trek je niks aan van deze”witte” veren die hij maar al te graag in je reet wilt. Bevestigt en toont alleen maar weer wat deze gasten voor ziektes verspreiden en hebben verpreidt it’s all shit!!

 8. Waar bemoeid iedereen zich toch altijd weer mee we hebben een tv meestal zelfs met afstandsbediening!! dat is mooi zeg dan zap je toch weg als je iemand zo irritant vind of niet kan uitstaan of het geluid uit dat kan ook!!! met 1 druk op de knop zelfs!!! verwende met luxeproblemen opgezadelde azijnzeikers je moeder, vader, zus, broer, en de rest van de familie

 9. Jan dit is weer de spijker op zijn kop
  Erg goed verwoord, je merk wel dat diegene die het niet met jou eens zijn ook van de Antilliaanse gemeenschap zijn en geen commentaar dulden, ook al weten ze zelf ook wel dat hij voor lul stond, ik vond het tenen krommen.
  En in de zaal zag ik af en toe een mondhoek vertrekken.
  Groeten Jaap

 10. twitter en reacties hier gelezen. Ik doe mijn best, kom tenslotte uit een ECHT links nest, maar alleen al het gebrek aan humor doet je overstappen naar de andere kant. De belangrijkste reden om naar welke kant dan ook, behalve links, te gaan, is de stuitende stompzinnigheid waarmee linkse mensen (hilarisch dat we nog steeds de termen links en rechts gebruiken. Elk weldenkend mens ziet dat deze twee fenomenen dwars door elkaar lopen) aankijken tegen de huidige problemen. Op zijn zachts gezegd naïef. Stuitender en nog veel stompzinniger is de manier waarop zichzelf links noemende mensjes de problemen denken te kunnen oplossen. Jullie moeten denken en vooral hopen dat alles opgelost moet in de korte tijd dat jullie hier ronddartelen als nutteloze en bange diertjes, waarmee jullie zorgdragen voor een rem op de evolutie. Geleidelijkheid? Fuck you, ik haat je en duw het door je strot. Logica? Daar word je geen guttmensch van. Wel van ideologieën. Maar een kijkje in de geschiedenis en huidige tijd heeft ons toch moeten leren dat ideologieën dodelijk zijn. In ieder geval voor degenen die ietsjes anders denken, en dat hoeft niet veel te zijn. Is dat intelligentie? Zeker. Zoiets als, wat kunnen we allemaal bedenken om onze medelanders tegen zich in het harnas te jagen. Slim hoor, toch? Althans, zolang je niet wordt bevangen door de wetenschap dat je een schaapje bent, manipulatievee en dat je alles wat uit die ideologische bekjes komt gewoon na kotst. Dus ik snap waarom je niet snapt dat Johan Derksen, als voetbalman, het onzinnig vindt dat dat dat humorloos schaap dat niets heeft met voetbal daar niet thuishoort. Me dunkt dat ie dat bewezen heeft. Ik zag een paar flauwe guttmenschlachjes, thats it. Nee ff zonder dollen, als je moet lachen om ‘je moeder’ dan heb je toch een laag zelfbeeld. Nee links mens, droomschaapje, je vindt het ook niet leuk, maar voelt je verplicht om het leuk te vinden. Later, als alles weer op zijn pootjes staat, mag je weer lachen om echte humor. Voorlopig moet je het nog doen met Dolfje Jansen en vriendje Lebbis.
  Lachen man

Comments are closed.