Aan Jan Roos (MET UPDATE)

JON!

Wat goed dat je vanochtend eindelijk reageerde op het bericht van Joost Niemöller over je lijsttrekkerschap van VNL.

Je twitterde: “Ben wel heel benieuwd wie die ‘bronnen’ van Joost Niemöller zijn. Ze mogen mij bellen om me bij te praten. Weten meer dan ik namelijk.”

Een stukje close-reading naar de mensen toe: je zegt dat je geen lijsttrekker van VNL bent geworden. Maar je sluit ook niet uit dat je het wordt.

Nu gaan de geruchten over jou en VNL natuurlijk al een tijdje. Zij zijn na het échec met Bram Moszkowicz op zoek naar een aansprekend gezicht en jij hebt met het Oekraïne-referendum van Geenpeil laten zien dat je het gezicht van een zeer succesvolle campagne kunt zijn. Bovendien onderschatten je vijandjes je kwaliteiten echt, omdat ze niet door het clownmasker kunnen heenkijken. Je wordt geframed als een soort Archie Bunker, want dat is lekker overzichtelijk.

Komen we terzake.

VNL staat in de peilingen sinds het ‘vertrek’ van Moszkowicz op nul zetels. En hoezeer Joram van Klaveren en vooral Louis Bontes ook keurige mensen en in het geval van Bontes zelfs uitstekende Kamerleden blijken te zijn, aan hen én aan heel veel VNL-mensen om hen heen, hangt de geur van ‘ex-PVV’. Het zijn bovendien, net als die Erdogan-loopjongens van DENK, zetelrovers.

Jij zou dus wel gek zijn als je later deze week bij Jeroen Pauw gaat vertellen wat Niemöller gisteren al schreef: dat je lijsttrekker wordt van VNL. Als je zo nodig de boel in Den Haag wilt opschudden, overtuig je vrienden van Geenstijl er dan van dat zij zelf een partij moeten oprichten. Dat zou pas écht een alternatief worden voor de genaaide kiezer.

En voor mij.

Ja, Jon, ik weet dat je er niet van houdt als mensen zaken op zichzelf betrekken, maar sinds dat bericht van Niemöller kreeg ik van diverse kanten de vraag of ik nu ook naar VNL ga, want bloedgabber enzo en heel vaak met jou eens enzo en ik zou ook wat stemmen trekken enzo. Ik kan hier zeggen: nee.

Dus ik hoop dat Joost Niemöller er naast zat, want ik heb verrotte veel zin in de rentree van de echte ‘Echte Jannen‘. Op internet. Waar het tegenwoordig gebeurt. Waar mensen zich niet laten inkapselen door de zittende macht en zich onderwerpen aan de Haagse mores.

Maar doe vooral wat goed voor het land is. En in de eerste plaats: voor jezelf. Want je bent een goeie gozert.

Groet,

JanD

PS. Natuurlijk weet ik hoe het echt zit. That’s what bloedgabbers are for. Maar ik zwijg als het graf.

UPDATE: Het is bevestigd.