Aan Jan Paternotte

ReizenReizen

Neefje van Bas,

Ik las dat D66 weer een groot succes heeft geboekt.

De belasting op vliegen gaat van 8 naar 24 euro per ticket.

Jullie Kamerlid Raoul Boucke kreeg er op het prachtige social media-platform Twitter helemaal een harde plasser van.

“Een verdrievoudiging van de tickettax. Want vliegen verbindt maar vliegen vervuilt ook. Hier heeft D66 hard voor geknokt tijdens de onderhandelingen”, juichte hij.

Persoonlijk had ik meer sympathie voor D66 gehad als die partij tijdens de onderhandelingen had geknokt voor de slachtoffers van de Toeslagenaffaire en hun door de staat ontvoerde kinderen.

Of de richting geeuwhonger afglijdende AOW’ers.

Of de Nederlanders die door de architectenimport geen huis kunnen vinden.

Of de Groningers.

Of de vele analfabeten die het Nederlandse onderwijssysteem nu al jaren aflevert.

Of de slachtoffers van oud-D66-Kamerlid Sidney Smeets.

Maar nee, D66 koos ervoor om hard te ‘knokken’ voor een verdrievoudiging van de vliegtaks.

Hard knokken om ervoor te zorgen dat hardwerkende mensen die het hele jaar moeten sparen voor een vakantie naar de zon honderden euro’s meer belasting betalen, zodat het Kaagmens en Robbie Jetten lekker hun stokpaardjes kunnen blijven berijden.

Zo rolt D66.

Verbeter de wereld, begin met het naaien van de burger.

Grappig was nog hoe jij als fractievoorzitter van D66 die campagnepraat van je collega Raoul Boucke (“Vliegen verbindt, maar vervuilt ook”) vervolgens op Twitter vertaalde voor normale mensen.

Je schreef: “Je betaalt meer accijns op het voltanken van een Fiat Panda dan dat Transavia moet betalen voor het voltanken van een Boeing 737.”

Het geeft perfect aan hoe ver D66’ers af staan van de gewone man.

Ten eerste omdat jullie de gewone man zien als een imbeciel.

Die heeft echt wel door dat dit een drogredenering van je is.

De accijns die Transavia op kerosine betaalt (0 euro), staat helemaal los van de vliegtaks die Transavia van Sigrid Kaag moet doorberekenen.

Een milieueffect heeft het trouwens ook niet, want zoals Kaag schrijft: “De luchtvaartemissies tellen volgens de accountingregels van het Klimaatakkoord van Parijs niet mee bij het vaststellen van de nationale broeikasgasemissies”.

Ten tweede omdat jullie met die vliegtaks helemaal níets doen aan de volgens jullie onredelijke verhouding tussen de accijns die Transavia moet betalen voor het voltanken van een Boeing 737 en de accijns die Jan met de Pet moet betalen voor het voltanken van een Fiat Panda.

Áls je iets aan die verhouding wilt doen, kan dat trouwens op twee manieren.

De eerste: de accijns voor de Boeing 737 omhoog.

De tweede: de accijns voor de Fiat Panda omláág.

In het tweede geval zouden jullie iets doen voor álle inwoners van Nederland (voor zover die ondanks jullie nog in staat zijn om de benzinetank vol te gooien).

Maar iets doen voor de inwoners, dat is helemaal niet de bedoeling natuurlijk.

Het is gewoon een ordinaire belastingverhoging, die de gemiddelde D66-stemmer de pis niet lauw maakt.

Net als de volgende strafmaatregel voor de gewone man: de vleestaks.

Dat jullie niet van Nederlandse burgers houden (“Wie zíjn die mensen?”), is al een tijdje bekend.

Maar vanwaar die háát?

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Zodat het voortaan minder gevaarlijk is in jouw buurt.

PS2. De Nare Jongens Podcast staat weer online. Deze keer: een Complimenten Special. En je wórdt genoemd!

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste donaties via Backme en incidentele donaties via Bunq. Waarvoor dank!

3 thoughts on “Aan Jan Paternotte

  1. What the hell is er met D66 gebeurt? Hoe kan de partij van Van Mierlo, opgericht om het bestel op te blazen voor meer democratie zo zwaar in een volgevreten hautaine regentenpartij veranderd zijn die een schijthekel aal democratie heeft, want dan krijgen die vervelende PVV en Forum stemmers alleen maar hun zeggenschap van! Het is gewoon dezelfde mentaliteit geworden als een Lenin, Stalin, Mao, Pol Pot en Hitler geworden. WIJ weten het beter, de rest moet zijn kop houden en als er wat slachtoffers along the way vallen, och, je kan nu eenmaal geen omelet maken zonder wat eieren te breken. Het doel heiligt de middelen. Hoe kan een hoogopgeleid mens anno 2022, na alle ellende en narigheid van de totalitaire staten van de 20e eeuw, wederom in die valkuil vallen? De vergelijk met fascisme naar criticasters wordt constant gemaakt, en is helaas in het geval van Baudet een schot voor open doel, terwijl men er zelf het hardste aan werkt.

  2. Paternotte, J.M. 6685 voorkeurstemmen. Er waren 17.400 voorkeurstemmen nodig voor een kamerzetel. D66 behaalde in totaal 1.565.861 stemmen. Dus olifantje Dombo niet teveel overschatten. De voormalig stagiair van Erik Mouthaan en lakei van Marietje Schaake. Allen bekend voor hun ziekelijke obsessie jegens Trump. Enfin, geen minister of staatssecretaris. Als doekje voor het bloeden fractieleider van een regeringspartij waar “Kaag zij met ons” de dienst uitmaakt.

Comments are closed.