Aan Jan Paternotte

Kerst 2021Kerst 2021

Beste Jan,

Geen Nederlandse politicus pleit al zo lang voor ‘2G’ als jij.

Al op 13 september, weken vóór de invoering van de coronapas, schreef je een ingezonden stuk in NRC waarin je mensen die via een negatieve test toegang zouden kregen tot evenementen wilde uitsluiten.

Tóen zou de coronapas nog uitsluitend gaan gelden voor de horeca-, cultuur- en evenementensector.

Inmiddels zijn we op weg naar een samenleving waarin ook werkgevers van hun medewerkers een coronapas kunnen gaan eisen. Eentje die je alleen krijgt als je gevaccineerd of genezen bent (2G) en niet meer als je getest bent (3G).

Je krijgt je zin.

Best opmerkelijk voor iemand van een partij die groot werd met de slogan ‘We laten iedereen vrij, maar niemand vallen’.

Want mensen die wegens ziektes geen corona-vaccinatie kunnen nemen, laten jullie met dit door jou zo obsessief bepleitte 2G-instrument sowieso vallen.

Relatief is dat een kleine groep.

Nog opmerkelijker is wat jouw methode om FvD’ers te pesten betekent voor een veel grotere groep: de moslims.

Uit onderzoek van de Erasmus Universiteit blijkt dat 40 procent van mensen met een niet-westerse migratieachtergrond zegt niet ingeënt te willen worden.

Dus die mogen niet meer de horeca in, niet meer naar theaters en bioscopen, niet meer naar evenementen én binnenkort niet meer naar hun werk.

Die worden, kortom, in een sociaal isolement geplaatst. Weggezet als hoofdschuldigen aan wéér een najaar en winter vol vrijheidsberovende maatregelen voor iedereen.

Dat gebeurt vooral op aandringen van jou.

Van D66.

Weet je wie ook minder, minder, minder Marokkanen wilde?

Geert Wilders.

Híj slaagde er niet in dat te regelen.

Sterker: hij werd er na een triootje van politiek, politie en Justitie voor veroordeeld.

Jij regelt het wel en op geen enkel politiebureau liggen voorbedrukte aangifteformulieren.

Je zult wel heel trots op jezelf zijn.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Want de jouwe zal inmiddels wel versleten zijn.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ kun je gratis lezen. Wil je doneren (waarvoor mijn dank!), dan kan dat via Ahmed of via mevrouw Dijkgraaf.

4 thoughts on “Aan Jan Paternotte

 1. Men moet natuurlijk zelf vrij zijn te kiezen wat men wil, maar dat betekend niet dat jij anderen met de mogelijke gevolgen (dood) van jouw keuzes mag opzadelen.
  Sowieso is deze discussie behoorlijk raar: als bij iemand open TBC wordt geconstateerd dan kan die gedwongen in quarantaine worden opgenomen; ziekenhuizen hebben daar zelfs (af te sluiten) kamers voor. Komt incidenteel wel eens bij psychotische zwervers voor.
  Het enige trieste is dat zo’n aanzienlijk deel vd bevolking kennelijk het inzicht en de verantwoordelijkheid gelijk aan psychotische zwervers heeft.

  Het niet inenten is een vrije keuze maar vergroot aanzienlijk de kans op besmetting van jezelf en anderen. Dit kan de dood van anderen tot gevolg hebben. Het is daarom onbegrijpelijk dat als iemand bewust vrijwillig ongevaccineerd is en aannemelijk is dat die anderen heeft besmet met letsel of zelfs de dood tot gevolg heeft, deze niet voor letsel/dood door schuld wordt aangeklaagd.

  Vrijheid is niet gelijk aan vrij van verantwoordelijkheid.

 2. Als het rivm het dringende advies geeft om elke ochtend een cocktail van oorsmeer, ochtendurine en een mespuntje feces te nemen tegen covid, en adviseert in de supermarkt oorwarmers te dragen zodat het virus niet via de oren naar binnenkomt, zal meteen 60% van de Nederlanders dit advies opvolgen. Want wetenschappers en deskundigen enzo. Dit land is inmiddels in een houdgreep van overheid, media en zelfverklaard experts. Wij doen wat goed voor u is en u hoeft zelf niet meer na te denken. Semper idem.

 3. Dit keer eens niet eens met Jan Dijkgraaf. Mensen met een niet-westerse afkomst die niet gevaccineerd willen worden op een lijn stellen met mensen die om gezondheidsredenen niet gevaccineerd kunnen worden (hoeveel zijn er dat eigenlijk) is demagogisch. Als het streven is om de mensen met een….. (etc) mee te laten doen in onze samenleving, zouden we ze veel meer in de richting van wel-vaccinatie moeten pushen. En laten we eens een woord verzinnen voor die tongbrekende omschrijving:”mensen met een niet westerse…..”etc) Bijvoorbeeld “allochtonen”

 4. Het is nu officieel en bevestigd; Jan Paternotte is knettergek en het contact met de realiteit volledig kwijt. Intensieve geestelijke zorg gewenst. 17-11-2021, 00:57.

Comments are closed.