Aan Jan Paternotte

Beste Jan,

Wat ben je toch een miezerig mannetje.

Toen de burgemeester van Urk meldde dat de horeca in zijn gemeente niet wordt aangepakt als er niet wordt gecontroleerd op de coronapas, was je er als de kippen bij om de beste man te veroordelen.

“Als we democratisch een wet maken, dan handhaaf je die. In o.a. Utrecht moet de BM dat bekopen met dreigementen. Natuurlijk is dit zwaar voor handhavers, maar Dijksma versaagt niet. Heel lelijk als een collega-burgemeester dan zegt: ‘Ik handhaaf niet’”, schreef je.

Normaal kan ik jouw valse bagger (want waarom suggereer je dat de burgervader van Urk niet zou handhaven uit angst voor dreigementen?) negeren.

Deze keer niet.

Dus ik reageerde met: “Want blind het gezag opvolgen als maatregelen niet deugen hebben we zulke goede ervaringen mee.”

Omdat D66’ers zo voorspelbaar zijn als de pest, wist ik dat er twee dingen konden gebeuren.

Optie 1: je zou mijn reactie negeren, want D66’ers praten niet met, maar tegen burgers.

Optie 2: je zou me in de hoek proberen te duwen door te suggereren dat ik die coronawet vergeleek met de Holocaust, terwijl je had kunnen weten dat ik die vergelijking totaal ongepast vind.

Je koos (domdomdom) voor optie 2.

En je reageerde met: “Jan, maak eens expliciet waar je nu de coronapas mee vergelijkt.”

LOL.

Mooi en gezondMooi en gezond

Alsof iedereen denkt zoals een D66’er. Alsof iedereen andersdenkenden meteen een nazi of een gevaar voor de rechtstaat noemt. Alsof iedereen de hele dag overal de Holocaust met de haren bij sleept.

Ik bedoelde alleen maar dat het een burgemeester mijns inziens vrij staat om niet braaf te knipmessen voor het orgaan dat democratische beslissingen neemt, maar ook na te denken.

Bij het in eenzaamheid laten sterven van al die ouderen in de verzorgingstehuizen en de patiënten in de ziekenhuizen deden ze dat nog niet.

Bij het verbod op samenscholing in de buitenlucht met meer dan twee mensen deden ze dat niet.

Bij de invoering van die krankzinnige avondklok deden ze dat nog niet.

Maar nu begint er blijkbaar iets te kantelen.

Nu vindt een burgemeester een maatregel zo krankzinnig, zó vrijheidsbeperkend, dat-ie zijn politiemensen en boa’s belangrijker dingen laat doen.

En dat nog vóór die coronapas alleen nog geldt als je gevaccineerd bent of genezen van corona en niet meer als je negatief getest bent, zoals D66 graag wil (a.k.a. ‘vaccinatiedrang’).

Kortom: je trucje is mislukt.

Ik trapte niet in de val.

Films en seriesFilms en series

Daar is mijn geheugen ook helemaal niet goed genoeg voor, joh!

Als je mij vraagt om democratisch gemaakte wetten waarbij de handhaving te wensen overlaat, denk ik aan heel andere burgemeesters.

Burgemeesters die het kraakverbod niet handhaven.

Burgemeesters die bij demonstraties de anderhalve meter-maatregel niet handhaven.

Burgemeesters die het boerkaverbod niet handhaven.

Burgemeesters die illegalen niet terugsturen naar hun eigen land.

Ik herinner me niet dat we jou daar, eerder als raadslid en nu als Kamerlid, over hoorden.

En over die burgervader in Urk ga je opeens verontwaardiging lopen acteren?

Te doorzichtig, vriend.

Maar ja, zo zijn die populisten van D66.

Groet,

JanD

PS. Heb jij enig idee of Sjoerd Sjoerdsma nog leeft?

PS2. Cadeautje!

2 thoughts on “Aan Jan Paternotte

 1. Jan, zo ken ik je weer! Prima stukje weer. Wat zeggen ze dan: “Dat kan ie in zijn zak steken”!
  Hopelijk zal het niet lang meer duren voordat de naam (D)66 staat voor het aantal zwakzinnigen in onze maatschappij die nog stemmen op deze partij!
  GA ZO DOOR!

  PS.
  Fijne dag nog verder.

 2. Jan Paternotte is voor mij, qua parlementariër, de ultieme belichaming van “kloof met de gewone burger”. Er wordt veel gekakeld over die kloof. Maar wat is die? Wat mij betreft is die kloof natuurlijk niet, dat Kamerleden niet precies zeggen of stemmen wat groepen uit de samenleving vinden. Kamerleden immers horen belangen tegen elkaar af te wegen en “zonder last” het algemeen belang te bevorderen.
  Nee, de echte kloof, de rot in onze democratie is het volgende (zie Jan Paternotte). Mannetjes en vrouwtjes die de hele dag bezig zijn met hoe zij overkomen, daarbij omringd door gladde en veel te dure voorlichters waar zij zich niet boven durven stellen. Mannetjes die tijd nemen om kinderachtige twitteroorlogjes te voeren in plaats van zich bezig te houden met alom nogal alarmerend bedreigde belangen van Nederlanders. Types als bv. Paternotte en Klaver zijn zo vreselijk hypocriet. Ze nemen voortdurend anderen moreel de maat, met zo’n bestudeerd boos toontje maar zelf zijn ze er bv. als de eerste bij om Godwin’s te gebruiken (zie Pim Fortuyn, die als nazi werd neergezet door Paultje Rosenmöller). Mannetjes en vrouwtjes die in een globalistisch netwerk de wereld rondvliegen voor hun Goddelijke idealen. En kakelen, kakelen, kakelen de godganse dag babbelen. Ze praten ook allemaal hetzelfde onbenullige voorlichterstaaltje (“weet je”).
  Ze hebben de moed niet ooit echt na te gaan denken en eigen stemkeuzes te maken. Want carrière. Types als Paternotte zijn meesters in goedpraten van slappe politieke compromissen, hoe dom en destructief die ook zijn. O ja en “inclusiviteit” is natuurlijk het toverwoord voor dit soort types (maar nogal vlak qua betekenis….).
  En nu wij, de gewone burger. Wij moeten maar zien hoe we de komende winter financieel overleven. Wij moeten maar afwachten welk dagelijks voedingsmiddel of product nu weer duurder wordt omdat het vanwege 1 of andere stomme ideologie, slecht voor ons is. Wij zien wel wanneer het eigen risico in de zorg maar weer eens flink verhoogd wordt. Wij ondergaan gewoon de bizarre en nooit eindigende Coronaterreur van Hugo, gesteund door ook Paternotte. Wij nemen maar klakkeloos aan dat het goed voor ons is dat structureel – al decennia- miljarden en miljarden de deur uitvliegen naar nooit structureel effectief “ontwikkelingswerk”, dan wel naar onzinoorlogjes (Afghanistan), dan wel naar EU-zeurolanden die wij in de lucht moeten houden (kennelijk), dan wel naar corruptie-eilandjes in de Cariben vanwege historische schuld of zoiets. Onder onze neus werkt Rutte mee aan EU als transferunie. Paternotte weet het: dat is goed voor ons! Wij zien steeds meer hoofddoekjes en zwarte tenten in onze woonomgeving. De zegeningen van de globalisering mevrouw! En Geert Wilders mag het woord “islamisering” natuurlijk niet gebruiken want Paternotte snapt dat niet. Wij gewone burger hebben misschien kinderen. Weet dan: het is goed voor hen als ze gaan studeren, dat ze dan op de UvA geen alcohol meer kunnen drinken. Want kwetsend voor aanhangers van de Religie van de eeuwige vrede en liefde. Tuurlijk! En migratie, migratie, migratie. Nooit houdt de asielinstroom op. Jan Paternotte weet wat goed voor ons is en op grond van welke Hoogstaande Ethiek wij onze grenzen moeten laten overlopen-altijd-voor iedereen uit de hele wereld die het thuis slechter heeft. Burger: dat is goed, wees geen racist of nazi! En uiteraard: straks gewoon politieagentes met hoofddoekjes. Jan Paternotte zal schoolmeesterachtig ons uitleggen hoe dit uitstekend past in onze zwaarbevochten Verlichte rechtsstaat. Denk je anders, dan DEUG je niet.
  En zo worden wij als verpauperde gewone mens EUrabië ingejaagd, levend onder de windmolens, zorgmijdend wegens de kosten, hoestend vanwege de kou. Maar wel met genderneutrale toiletten, overal regenboogvlaggen, omringd door Afrikanen die wij mochten helpen en vreugdevol ons aanpassend aan de dat prachtige, altijd weer liefdevolle Geloof van de eeuwige vrede.
  Dat is de kloof…Paternotte c.s. vertegenwoordigen ons niet meer. Ze snappen onze overwegingen en belangen niet. Ze leven allang elders, zeker in hun hoofd. Ze wentelen zich als vrijgestelde klasse in hun zieke schijnwereld. Zij weten wat goed voor ons is en vertellen ons dat de hele dag.
  Ze hebben geen idee….

Comments are closed.