Aan Jan Nagel

Beste Jan,

Ik krijg wel een stoomcursusje ‘rattenstreken in de politiek’, hè?

Op verzoek van jouw 50PLUS-Kamerlid Henk Krol solliciteerde ik in oktober naar een Kamerlidmaatschap bij 50PLUS. Ik was 54, wilde zo’n procedure weleens meemaken en over bijvoorbeeld referenda hadden jullie wel goede punten. Sowieso wel. Dus in overleg met mijn vrouw (je zag haar misschien gisteren in het NOS Journaal) besloot ik de procedure in te gaan.

Op zaterdag 5 november meldde ik een aantal mensen, onder wie Bart Nijman van GeenStijl, vertrouwelijk dat ik bij jullie in die procedure zat en dat jullie 14 november de lijst bekend zouden maken. Bart schrok en meldde mij dat het goed was dat ik dat meldde en dat hij mij op het oog had voor de partij GeenPeil, die hij toch ging beginnen, maar dan heel anders dan traditionele politieke partijen. Ik zei onmiddellijk: “Daar wil ik bij zijn!”

Aldus geschiedde. De dag dat jij mij belde dat ik niet op de beoogde zesde plek zou komen (Henk Krol zei dat ie me hoger wilde), was dinsdag 8 november. Ik nam die mededeling voor kennisgeving aan, omdat ik al wist dat ik naar GeenPeil ging en dat jou natuurlijk niet wilde zeggen. Ik wist immers niet of ik je kon vertrouwen. Toen… Dezelfde dag, dinsdag 8 november, stuurde Bart Nijman mij een bericht: “It giet oan”.

Mooi!

Wel grappig dat Wilco Boom van de NOS mij zojuist meldde dat jij hem mijn sollicitatiebrief hebt verstrekt. En dat je beweert dat je mij op 3 november hebt afgewezen. Je zult niet in je eerste leugen gestikt zijn, maar het is grappig dat je je zo in een datum vergist, de dag nadát je mij overal hebt horen vertellen dat ik op 5 november besloot me aan GeenPeil te verbinden.

Ik heb Henk Krol even gebeld. Henk zei letterlijk: “We hebben je helemaal niet afgewezen”.

Zo heb ik het ook ervaren, Jan. Wat in elk geval een feit is: wij hebben op 3 november geen contact gehad. Je bent dus een leugenaar. En een rat.

En weet je wat nou het mooie is, Jan? Bart Nijman was op de hoogte van mijn gesprekken met 50PLUS. Want ik lieg niet. Ik niet.

Groet,

JanD

PS. Ik kon natuurlijk nooit ‘overstappen’ van 50PLUS naar pak ‘m beet de PvdD, de PvdA of de VVD. Want andere verkiezingsprogramma’s. Maar uitgerekend wél naar GeenPeil. Want: “De kiezer is de baas”. Dus ik kan het keurig verklaren.