Aan Jacques Monasch MET UPDATE

Beste meneer Monasch,

Nou, dat was het dan, uw avontuur als serieus te nemen kandidaat voor het lijsttrekkerschap van de PvdA.

Wat blijkt namelijk? Het kost niet ‘maar 2 euro’ om lid te worden van de PvdA en mee te mogen stemmen over wie de lijsttrekker wordt, maar 24 euro (veel te veel voor een dolletje). Wie zich aanmeldt, tekent namelijk voor minimaal een jaar. Blijkbaar vroeg niemand door toen PvdA-voorzitter Hans Spekman meldde dat je meteen weer kon opzeggen over ‘per wanneer’.

Ik heb het even opgezocht: Spekman heeft nergens gelogen. Hij zei dat je meteen weer kon opzeggen. En dat klopt. Hij zei dat je twee euro moest betalen. En dat klopt ook, want je kunt per maand betalen. Hij zei niet dat je minimaal een jaar lid moest zijn. Een smerig trucje van Spekman (dat de PvdA-kas fors had kunnen spekken als niemand er tijdig was achtergekomen)? Mwah. Ik vind het wel slim. Niet liegen, maar ook niet de hele waarheid vertellen, da’s al een stapje beter dan we gewend zijn van politici.

Sowieso ben ik als het tussen u en Hans Spekman gaat #teamspekman.

Hij geeft namelijk wél antwoord als hij een vraag krijgt. Dat kunnen we van u niet zeggen.

Groet,

JanD

PS. Voor u straks niet meer van belang, want toch wachtgeld, maar voor de negen PvdA-Kamerleden die het na 15 maart 2017 een stuk drukker krijgen wel: handige tips!

UPDATE Jacques Monasch heeft gereageerd