Aan Jaap van Dissel

Films en series

Meneer Van Dissel,

Gistermiddag plaatste het RIVM het volgende bericht op Twitter:

Dat gebeurde drie uur nadat hetzelfde RIVM op Twitter 175 nieuwe doden en 722 nieuwe ziekenhuisopnames vanwege het coronavirus had gemeld.

En twee uur voor premier Mark Rutte aankondigde dat we nog minimaal vier weken in de lockdown blijven die geen lockdown mag heten.

Op de foto bij het Twitter-bericht waarin het RIVM zichzelf tevreden op de schouders beukt, zien we drie dames binnen hoestafstand vrolijk op een soort skippybal recreëren.

Kijk, ik snap ook wel dat u niet persoonlijk verantwoordelijk bent voor alle Twitter-berichten van het RIVM. Dat bericht is er natuurlijk op gezet door een social media-miepje (m/v), of zelfs een stagiair of stagiaire.

Maar wat ik wel van het RIVM verwacht, is dat zo’n ‘foutje’ wordt hersteld. Dat iemand van dat instituut met enig gezag bij het zien van zo’n bericht zorgt dat het wordt verwijderd – of er op z’n minst excuses voor komen.

Bijvoorbeeld omdat het nogal lomp is om jezelf te feliciteren als heel Nederland keer op keer merkt dat datzelfde RIVM voor ‘kennis’ (“Coronavirus niet heel besmettelijk”), voor ‘voorspellen’ (“Coronavirus komt niet naar Nederland”) en voor ‘algemene ontwikkeling’ (“Carnaval wordt overwegend in kleine groepen gevierd”) dikke onvoldoendes scoort.

Met letterlijk fatale gevolgen.

Wie op zo’n moment trots gaat twitteren over een rapportcijfer 7,1 voor iets relatief onbenulligs heeft een gaatje in zijn hoofd.

Of maakte gewoon een dag te vroeg een ongepaste 1 april-grap…

Groet,
JanD

PS. Het is niet persoonlijk hè, u bent ook maar een goedwillende ambtenaar. Daarom heb ik toch een aardigheidje voor u gezocht.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank!

Kopen bij Bol.com via mijn partnerlink wordt ook gewaardeerd

Gezondheid