Aan Ivo Opstelten

Baby Deals

Meneer Opstelten,

Ik moest denken aan dat ene filmpje.

Hier, kijk nog even de eerste 30 seconden terug.

Ik vroeg me af: zou die ouwe baas dat nóg een keer kunnen?

Dat u “Power… Power… Power…” tegen uzelf zegt.

En dat de verbindingen in uw hersenen dan nog één keer werken, voor de seniliteit definitief toeslaat en u bij het wekelijkse bezoek van uw echtgenote Mariëtte of één van uw vier dochters aan de verpleegster vraagt “Wie is die mevrouw?”?

Ik gun het ons land zo.

Dat we te horen krijgen dat u als minister van Veiligheid en Justitie echt al in 2011 tegen uw toenmalige secretaris-generaal Joris ‘Daar is-ie weer!’ Demmink heeft gezegd dat Geert Wilders bij gelegenheid moest worden vervolgd omdat hij jullie te veel voor de voeten liep.

Dat we te horen krijgen dat u in 2014 niet alleen op de hoogte werd gehouden door uw ambtenaren van de vergaderingen tussen uw ambtelijke top en het Openbaar Ministerie over de mogelijke vervolging van Geert Wilders, maar er ook zelf bij betrokken was.

Dat we te horen krijgen dat u er zelfs de opdracht voor gaf.

Films en seriesFilms en series

Dat we te horen krijgen dat u dat, al was het maar na een gesprek van drie zinnen, met instemming deed van minister-president Mark Rutte.

Dat we – dat zou de hoofdprijs zijn! – te horen krijgen dat u het hele vervolgingscircus in gang liet zetten op verzóek of zelfs in opdracht van minister-president Mark Rutte.

Wat zou dat mooi zijn, meneer Opstelten.

Dat dat gebeurde en dat de integriteitskanker waaraan Mark Rutte  lijdt, waaraan het ministerie van Justitie en Veiligheid lijdt, waaraan het Openbaar Ministerie, de VVD én de coalitiepartijen (met hun farisegerse “Scheiding der machten”) lijden, in één keer kan worden weggesneden.

Maar helaas.

U bent helemaal niet seniel.

U spéélt het alleen maar, als het u zo uitkomt.

Ivo Opstelten, de voorbeeld-VVD’er.

Groet,

JanD

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en door incidentele giften (Bunq me).

6 thoughts on “Aan Ivo Opstelten

 1. Ik ben niet een praktiserende gelovige maar hier doe ik graag enige schietgebedjes.
  Mooi en duidelijk omschreven heer Dijkgraaf.

 2. Beste JanD, wist u dat er tegenwoordig methoden zijn, om de mate, waarin iemand psychopatisch is, objectief vast te stellen?

  Het is namelijk gebleken, dat het gebied van de hersenen, waar het empathisch vermogen zich bevindt, bij een psychopaat op een MRI-scan géén activiteit laat zien.
  Die mensen worden gedreven door een onstilbaar verlangen naar macht en controle over anderen.

  Politiek werkt als een magneet op dat soort lieden, maar het is een bittere noodzaak hen, juist vanwege het gebrek aan empathie, uit verantwoordelijke functies te verwijderen.

 3. Ik kan niets anders dan mijn walging over deze man uitspreken, dit is nou het prototype VVD’er, een driekwart eeuw geleden zou dit een prototype NSB’er zijn geweest, voor Volk en Vaderland zullen we maar zeggen.
  Gewetenloos en zielloos, zo kun je hem het beste omschrijven, nooit enige honger naar de waarheid, die hete aardappel in zijn mond voorkomt dat wel.
  Heeft één ding met mark Rutte gemeen, ook hij kan liegen als dat het gedrukt staat en wordt hij met de waarheid geconfronteerd, dan lijdt hij aan een selectief geheugenverlies.
  Wat moeten we eigenlijk met dit soort mensen, de VVD zit er vol mee!

 4. Keihard aanpakken, dat criminele tuig, zou Ivo zelf zeggen. Zwaar straffen. Nu is de gelegenheid om je geloofwaardigheid terug te winnen als overheid. Toe maar meneertje Akerboom, met alleen maar goede politie agenten (right). Jaren het gevang in.
  Maar goed, de overheid in zijn geheel, is nou eenmaal de grootste criminele organisatie van ons land. Meer dan welke georganiseerde bende dan ook, verdienen zij hun geld met stelen (belasting), overvallen (bekeuringen), verkoop van drugs (dus ook alcohol), prostitutie, gokken en wapenhandel.
  Lucratief verdienmodel hoor. Maar echt hard werken voor hun centen…ho maar!

 5. Dat is een eye opener wat Leo schrijft. Ik verwonder mij er al mijn hele leven over wat voor eigenaardigec, onbetrouwbare en leugenachtige vogels er in de politiek rondlopen. Het is echter nooit opvallender geweest dan de laatste 12 jaar! Misschien handig alle politici eens te gaan scannen ?

 6. Als Opstelten niet seniel is dan speelt hij het iig wel heel erg goed. Ik word gewoon misselijk van dit walgelijk sujet en zijn misselijkmakende metgezellen van de vvd , met Rutte voorop. Stelletje miskramen bah

Comments are closed.